به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از واحد خبر روابط عمومی معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، حجتالاسلام والمسلمین حمید محمدی، معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی،با بیان اینکه ستاد راهبردی طرح ملی حفظ قرآن کریم در سال گذشته یکی از فعالیتهای گستردهای بود که اکثر دستگاهها و نهادها را به سمت فعالیتهای قرآنی بسیج کرد، افزود: با تشکیل ستاد راهبردی طرح ملی حفظ قرآن کریم به ویژه در حوزه حفظ قرآن که مطالبه مقام معظم رهبری مبنی بر تربیت 10 میلیون حافظ قرآن کریم در کشور بود اتفاقات خوبی در سال گذشته افتاد.
وی در ادامه عنوان کرد: با فعالیتهای ویژهای که از سوی ستاد راهبردی طرح ملی حفظ قرآن کریم صورت گرفت بودجه مناسبی برای این کار آماده شد و اکثر دستگاهها مانند وزارت آموزش و پرورش، وزارت علوم، سازمان دارالقرآنالکریم، سازمان اوقاف و امور خیریه و... از این بودجه بهرهمند شده و گامهای موثری برای تربیت حافظان برداشتند.
معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با یادآوری اینکه همچنین موسسات مردمی زیر نظر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان تبلیغات اسلامی نیز در زمینه تربیت حافظان قرآن خوب ورود پیدا کردند، گفت: یکی از فعالیتهای بینظیری که در سال گذشته آغاز شد بحث تربیت حافظان قرآن بود که در 15 سال آینده و تا پایان 1404 یکی از نقاط تحول در برنامهریزی نظام خواهد بود تا بتوانیم بخش عظیمی از مطالبه رهبری را محقق کنیم.
وی در این بخش از سخنان خود به برگزاری جشنوارههای قرآنی آیات طی سال گذشته در قالب 22 جشنواره اشاره کرد و افزود: این جشنوارهها نیز قدم بسیار موثری برای قرآنی شدن وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، قرآنی شدن هنرمندان و هنرمند شدن قرآنیان بود که با موفقیت کامل برگزار شدند.
محمدی، تأسیس معاونت قرآن و عترت در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را نیز از دیگر اقدامات مهم دولت در سال گذشته دانست که با پیگیریهای وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی انجام شد و در این رابطه گفت: این مطالبه یک مطالبه کهنه و قدیمی بود که هرچند مطلوب دولتهای قبلی بود اما محقق نشده بود و در سال 91 این اتفاق رخ داد، همچنین تأسیس مرکز قرآنی وزارت علوم و مرکز قرآنی وزارت بهداشت و راهاندازی مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه از دیگر اتفاقاتی بود که سال گذشته در دستگاههای کشور رخ داد و هر کدام از این اقدامات گامهای موثری در ارتقای فرهنگ قرآنی برداشتند.
وی در این بخش از سخنان خود به اجرای طرح ملی تلاوت در سال گذشته اشاره کرد و ادامه داد: هدف ما از اجرای این طرح تبدیل قاریان خوشصدا به قاریان ملی و بینالمللی بود که عملیات آن در 16 استان شکل گرفت و طی برنامهای دو ساله تلاش خواهیم کرد تا کسانی که دارای صدای خوشی هستند را در حوزه تجوید، وقف و ابتداع، ادبیات عرب و مباحث تفسیری ارتقا دهیم و آنان را در حد بینالمللی ارائه کنیم تا بتوانند در مسابقات قرآنی جهان شرکت کنند.
وی در ادامه یادآور شد: طی سال گذشته گامهای دیگری نیز در حوزه آموزشهای قرآنی برداشته شد که تربیت 20 هزار مربی قرآن در حوزه حفظ و مفاهیم از جمله این اقدامات بود که گامهای بسیار موثری به منظور تأمین نیازهای این بخش بود و البته یکی از مهمترین کارهایی که در سال 92 در دستور کار خود خواهیم داشت تشریح فرهنگ قرآن و اهل بیت(ع) بین دستگاههای اجرایی، موسسات و نهادها و مردم است.
محمدی ادامه داد: همچنین با هماهنگیهای جدیدی که در معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شکل گرفته تلاش داریم تا قدمهای بسیار بلندی در ارتباط با ایجاد مرکز فعالیتهای قرآن و عترت برداریم و شرایطی را ایجاد کنیم که تمامی دستگاههای دولتی، شرکتها، نهادهای عمومی و ... مرکز فعالیتهای قرآن و عترت داشته باشند و از نظر قرآنی ساختار و جایگاه ویژهای پیدا کنند.
معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در بخش پایانی سخنان خود عنوان کرد: منشور فعالیتهای قرآنی که در 88 ابلاغ شد نیز به عنوان نخستین سند راهبری فعالیتهای قرآنی همه چیز را به سمت خود می کشد و بودجه نیم درصد قرآنی و تاسیس معاونت قرآن و عترت در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی که بالاترین سطح ساختاری در نظام است نیز منشأ تاثیرات اساسی و اصولی برای توسعه فرهنگ قرآنی در کشور خواهد بود.
پایان پیام/
نظر شما