توجه به سبک زندگی در سند مهندسی فرهنگی

طرح پژوهشگاه حوزه و دانشگاه در نخستین جلسه کارگروه تدوین سبک زندگی اسلامی ـ ایرانی ارائه شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان، نخستین نشست کارگروه تدوین سبک زندگی اسلامی ـ ایرانی در سال 1392 سه‌‌شنبه، 27 فروردین در محل دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد.

بنابر این گزارش، در ابتدای این جلسه، علیرضا علی ‌احمدی، مدیر طرح سبک زندگی اسلامی - ایرانی شورای عالی انقلاب فرهنگی، ضمن گرامیداشت ایام فاطمیه (س) گفت: بنابر بررسی نهایی موضوع سند مهندسی فرهنگی در شورای عالی انقلاب فرهنگی، درخواست داریم تا موضوع سبک زندگی با توجه به دستاوردهایی که تا کنون این کارگروه داشته است، در سند مهندسی فرهنگی گنجانیده شود.

همچنین، محمد اسحاقی، دبیر شورای مهندسی فرهنگی نیز در این جلسه با توجه به گستردگی موضوعات مربوط به مهندسی فرهنگی ذیل این سند کلان، اسناد تفصیلی و جزئی‌تر مانند سند خانواده، سند سینما و... در دست تدوین و تصویب است.

وی افزود: با توجه به پیوست حکم رهبر معظم انقلاب به اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی در سال 1390 موضوع سبک زندگی هم ذیل مهندسی فرهنگی بررسی شد و علاوه بر سند تفصیلی این موضوع، سبک زندگی در سطح کلان و در متن سند مهندسی فرهنگی مورد توجه قرار گرفته است.

در ادامه جلسه پژوهش نظریه سبک زندگی تجویزی اسلام تهیه شده در پژوهشگاه حوزه و دانشگاه توسط یکی از پژوهشگران این پژوهشگاه ارائه شد. در این پژوهش، بعد از ارائه یک تعریف از موضوع سبک زندگی اسلامی، این مفهوم در چند حیطه مانند خانواده، جامعه و... و ارتباط این حیطه‌ها با یکدیگر توضیح داده شد.

در ادامه این پژوهش، شیوه‌های سنجش و ارزیابی رفتارهای فردی و اجتماعی تشریح و بر توجه به این ابزار برای سنجش عینی رفتارهای مزبور تأکید شده است.

به گزارش دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی، پس از ارائه این پژوهش حضار در جلسه نظرات خود را ارائه کردند، که اهم آنها به شرح ذیل است:

توجه به تفکیک گروه‌های مختلف که در سبک زندگی مورد توجه و مخاطب هستند مانند زنان، مردان و...، نگرش نقادانه به نظریه‌های رایج در سبک زندگی، تأکید بر انعطاف‌پذیری نظریه اسلامی سبک زندگی با توجه به اجتهاد پویا در چارچوب کلی معارف اسلامی.
 

پایان پیام/

کد خبر 244885

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha