به گزارش خبرگزاری شبستان، این کتاب از سه مقاله در قالب سه فصل با عناوین «بررسی مبانی نظری جایگاه دولت در امور مساجد»، «بررسی و تحلیل راهکارهای افزایش مشارکت مردم در امور مساجد» و «شناسایی انتظارات و نیازهای مخاطب در فضاهای تبلیغی و ارایه شاخصها» تدوین شده است.
در بخشی از مقدمه کتاب آمده است: «تاسیس نخستین حکومت دینی در میان مسلمانان با تاسیس نخستین مسجد مسلمانان (مسجد قبا) مقارنت دارد. این امر را میتوان نشانه نوعی همراهی میان این دو در جوامع اسلامی گرفت. هنوز پیامبر(ص) در مسجد آنچنان ظهور و بروز دارد که نمیتوان منکر نقش مسجد در ساز و کار حکومت اسلامی در صدر اسلام شد. از همین جهت، نمیتوان مانند کسانی که مسجد را فقط جایی بزرگتر برای دیدارهای پیامبر(س) تلقی کردهاند.»
بررسی اجمالی سیر تحول مساجد در جامعه اسلامی نشان میدهد که مساجد همواره نقشی فعال و پویا در قبال مسایل مختلف سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، نظامی، علمی و فرهنگی داشتهاند. درگیر بودن مساجد در فعالیتهای متنوع و ضرورتهای زمانی جهان اسلام، همواره آنها را در موضعی تبادلی و تعاملی با سایر نهادها و موسسات قرار داده است.
همچنین شواهد نشان میدهد که تمامی مساجد در حکومتهای مختلف چهرههای متفاوتی را به خود گرفتهاند. در نظامهای ناصلاح و ظالم، مساجد به عنوان کانون اعتراض و خیزش و تنویر افکار عمومی، مبدا و مصدر مبارزه بودهاند ولی در حکومتهای صالح و اسلامی، مساجد نقش تسهیل کننده در ارجاء سیاستها و برنامههای نظامی داشتهاند.
مولفان در این پژوهش که از نوع مطالعاتی اکتشافی است، به دنبال بررسی روابط بین متغیرها نیستند، اگرچه متغیرها و فاکتورهای اصلی در ارتباط با فضاهای تبلیغ را شناسایی و در قالب شاخصهای سنجش نیاز در فضاهای تبلیغی ارایه میکنند.
چاپ نخست جلد دوم کتاب «مقالات مطالعات استراتژیک توسعه فرهنگ دینی» با شمارگان 240 نسخه، قطع وزیری، 378 صفحه و به بهای 400 هزار ریال بر پیشخان کتابفروشیها قرار گرفته است.
پایان پیام/
نظر شما