به گزارش خبرگزاری شبستان ،حسین گنجی، دبیر اجرایی کنگره علمی گذشته، حال و آینده خلیج فارس در این باره اظهار کرد: نخستین کنگره علمی گذشته، حال و آینده خلیج فارس با هدف بررسی تاثیرات متقابل خلیج فارس و تاریخ و فرهنگ مردم ایران اسلامی برگزار میشود.
وی گفت: دستیابی به مفهوم زیر ساختی گسترش دانش عمومی و تخصصی و همچنین معرفی و گرامیداشت مفاخر و چهرههای برجسته خدوم در حوزه خلیج فارس از دیگر اهداف برپایی کنگره علمی گذشته، حال و آینده خلیج فارس به شمار میآیند.
گنجی افزود: حکومتهای باستانی و تاریخی در منطقه خلیج فارس، بررسی تاریخ ناب و هویت فرهنگی و تاریخی خلیج فارس، سیر تاریخی پیشینه و فرمانروایی ایرانیان در خلیج فارس، میراث ماندگار تاریخ و تمدن خلیج فارس و همچنین بررسی نقش خلیج در گرایش به هویت ملی عناوین برخی ازموضوعهای این کنگره را تشکیل میدهند.
مدیر کل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان چهار محال و بختیاری با بیان این که تاکنون حدود 20 مقاله علمی از سراسر کشور به دبیرخانه کنگره علمی گذشته، حال و آینده خلیج فارس ارسال شده است، افزود: این آثار از کیفیت بسیار بالایی برخوردارند. امیدورام تا پایان مهلت ارسال آثار (پایان فروردین) شاهد آثار ارزشمند دیگر از سوی چهرههای برجسته فرهنگی کشور باشیم.
وی در پایان گفت: این کنگره چهارم و پنجم اردیبهشت ماه در سالن غدیر اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان چهار محال و بختیاری افتتاح میشود. در این مراسم ضمن ارایه مقالات علمی، برخی از مسوولان فرهنگی استان سخنرانی خواهند کرد و سپس مراسم اهدای جوایز و لوحهای تقدیر برگزار میشود. برگزیدههای این کنگره جهت شرکت در آیین اختتامیه سومین جشنواره بینالمللی فرهنگی ـ هنری خلیج فارس به دبیرخانه ملی این جشنواره معرفی خواهند شد.
سومین جشنواره بینالمللی فرهنگی ـ هنری خلیج فارس اول تا دهم اردیبهشت ماه سال 1392 در سراسر کشور و مراسم پایانی در استان هرمزگان برگزار میشود.
بسیج ملی برای صیانت از خلیج فارس در قالب سومین جشنواره خلیج فارس
دبیر سومین جشنواره فرهنگی هنری خلیج فارس هدف از برگزاری این رویداد فرهنگی را صیانت از نام و جایگاه خلیج همیشه فارس دانست.
همایون امیرزاده دبیر سومین جشنواره بینالمللی فرهنگی ـ هنری خلیج فارس جشنواره در مورد اهداف و چگونگی شکلگیری جشنواره عنوان کرد: در دور سوم سفر هیات دولت به استان هرمزگان، به پیشنهاد اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و با موافقت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و تایید رییسجمهوری و همچنین بر اساس بند «ی» ماده دو مصوبه هیات وزیران در تاریخ 20/12/88، مقرر شد «جشنواره بینالمللی فرهنگی - هنری خلیج فارس» در کارگروه فرهنگ و هنر استان هرمزگان قرار گیرد.
وی افزود: این جشنواره با محوریت استان هرمزگان و به منظور صیانت از نام خلیج فارس، تجلیل از خالقان و پدیدآورندگان آثار فرهنگی و هنری در حوزه خلیج فارس، شناساندن چهره واقعی استعمارگران در منطقه خلیج فارس، تجلیل از پایداری و مرزبانی مردم ایران اسلامی از خلیج فارس، بزرگداشت شهدای خلیج فارس و ارتقای سطح تعاملات فرهنگی و هنری با کشورهای همسایه و جهان شکل گرفت.
امیرزاده توضیح داد: در اولین سال این جشنواره، اقداماتی صورت گرفت که عمدتاً مبتنی بر ظرفیتها و استعدادهای استان هرمزگان بود. در سال دوم این رخداد، پنج استان دیگر نیز در برگزاری این جشنواره مشارکت کردند و امسال که سومین دوره آن، در تاریخ سوم تا دهم اردیبهشت ماه برگزار خواهد شد، تقریبا تمامی استانهای سراسر کشور در قالب 36 فعالیت موضوعی به موضوع خلیج فارس خواهند پرداخت.
دبیر سومین جشنواره خلیج فارس تصریح کرد: این جشنواره در قالب جشنواره های متعدد موضوعی برگزار میشود که هر جشنواره در یک استان و به دبیری مدیر اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی همان استان و با تشکیل دبیرخانهای در اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استانها برگزار خواهد شد.
تمدید پذیرش آثار در جشنواره شعر کردی خلیج فارس تا یکم اردیبهشت
بخش شعر کردی جشنواره بین المللی فرهنگی – هنری خلیج فارس تا یکم اردیبهشت ماه پذیرای آثار شاعران کردیسرا با محوریت خلیج فارس خواهد بود.
بخش جشنواره موضوعی شعر کردی که توسط اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان ایلام برگزار می شود، به منظور حضور پررنگ شاعران کردیسرا در این رویداد مهم ملی تا یکم اردیبهشت ماه پذیرای آثار مربوطه خواهد بود.
این جشنواره موضوعی به منظور بسترسازی برای خلق آثار بدیع و برجسته در حوزه مسائل ملی و همچنین ارج نهادن به هنر هنرمندان توانمند و نمایان کردن بخش دیگری از ظرفیت های ادبیات بومی کشور برگزار می شود.
علاقهمندان می توانند آثار خود را با موضوع «خلیج فارس – سرزمین سربلند – ایران من» حداکثر تا روز یکشنبه یکم اردیبهشت ماه به دبیرخانه جشنواره واقع در ایلام، خیابان 24 متری رسالت، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان ایلام ارسال و برای کسب اطلاعات بیشتر با واحد امور فرهنگی به شماره تلفن 08413338510 تماس گرفته و یا به تارنمای ilam.farhang.gov.ir مراجعه کنند.
آثار ارسالی میتواند در قالب قصیده، غزل، دوبیتی و نیمایی، سپید و... باشد و نباید پیش از این در هیچ جشنوارهای برگزیده شده باشد.
شاعران میتوانند در هر بخش سه اثر به صورت تایپ شده با رسم الخط کردی، در یک طرف برگه A4 و در سه نسخه به انضمام سی دی حاوی فایل متنی ارسال کنند.
به گزارش ستاد اطلاع رسانی جشنواره بین المللی فرهنگی – هنری خلیج فارس، اعلام مشخصات و نشانی کامل پستی شاعر در آثار ارسالی به دبیرخانه جشنواره الزامی است.
این جشنواره به نفرات اول تا سوم مبالغ 800 هزار، 500 هزار و 300 هزار تومان و به ده شاعر برتر برگزیده هر نفر 200 هزار تومان اهدا خواهد کرد.
جشنواره شعر کردی خلیج فارس پنجم اردیبهشت ماه 1392 در مجتمع فرهنگی هنری ارشاد اسلامی ایلام برگزار خواهد شد.
پایان پیام/
نظر شما