آغاز کوچ بهاره 14 هزار خانوار عشایری استان کرمانشاه

مدیرکل امور عشایری استان کرمانشاه، با اشاره به آغاز کوچ بهاره 14 هزار خانوار عشایری، گفت: این عشایر به سمت مناطق ییلاقی استان های کرمانشاه، ایلام، خوزستان و لرستان کوچ کرده اند.

مرتضی قاسمی مدیرکل امور عشایری استان کرمانشاه، با اشاره به آغاز کوچ بهاره عشایر استان، به خبرنگار شبستان گفت: با توجه گرم شدن هوا، کوچ بهاره عشایر مستقر در مناطق قشلاقی شهرستان قصرشیرین به سمت مناطق ییلاقی ارتفاعات دالاهو، اسلام آباد غرب و سرپل ذهاب آغاز شد.

 

وی بیان کرد: عمده عشایر قصرشیرین از طوایف کلهر، قلخانی، زوله، جمور و سنجابی هستند، که وجود آب و هوای مطلوب بهاری در ایام سرد سال (فصول پاییز و زمستان) باعث شده بسیاری از عشایر استان این شهرستان را برای کوچ زمستانی خود انتخاب کنند.


قاسمی، با اشاره به اینکه کوچ عشایر این منطقه تا 20 اردیبهشت امسال ادامه دارد، تصریح کرد: هم اکنون یک هزار و 650 خانوار عشایری در مناطق قشلاقی قصرشیرین با جمعیتی بیش از هشت هزار نفر، کوچ بهاره خود را از مناطق گرمسیری به سمت مناطق ییلاقی آغاز کرده اند.

 

مدیرکل امور عشایری استان کرمانشاه، اضافه کرد: 14 هزار خانوار عشایری استان کرمانشاه شامل 14 ایل با همراه داشتن یک میلیون و 500 واحد دامی سبک از 15 فروردین امسال کوچ بهاره خود را سمت مناطق ییلاقی استان های کرمانشاه، ایلام، خوزستان و لرستان آغاز کرده اند.

 

وی با بیان اینکه عشایر قصرشیرین دارای 182 هزار راس دام سبک هستند، افزود: بخشی از تولیدات گوشت و مواد لبنی استان کرمانشاه و شهرستان قصرشیرین از طریق عشایر تامین می شود.

 

قاسمی، عنوان کرد: عشایر استان کرمانشاه سالیانه 16 هزار و 750 تن گوشت قرمز، 24 هزار و 500 تن شیر، 600 تن روغن حیوانی و یک هزار و 630 تن الیاف دامی تولید می کنند.

 

وی با اشاره به خدمات این اداره به منظور رفاه بیشتر عشایر، گفت: توزیع روزانه 10 هزار متر مکعب آب از طریق چهار دستگاه تانکر آبرسانی سیار، راهگشایی راه های عشایری، صدور تردد کارت مرزی برای عشایر، تامین ارزاق و نهاده ها از سوی تشکل های عشایری، ارائه خدمات مختلف بهداشتی و آموزشی با همکاری دستگاه های اجرایی از جمله این اقدامات است.

 

مدیرکل امور عشایری استان کرمانشاه، اظهارداشت: سال گذشته در مجموع 14 میلیارد ریال برای آبرسانی، مرمت و تعمیر راه های عشایری این استان هزینه شد ضمن اینکه آبرسانی به عشایر با 40 دستگاه تانکر انجام گرفت.

 

قاسمی با اشاره به خسارت وارد شده به 300 کیلومتر راه عشایری، اضافه کرد: مرمت بیش از 12 دهنه پل و بیش از 250 کیلومتر راه عشایری نیز انجام شد.


پایان پیام/

کد خبر 245813

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha