به گزارش خبرنگار پارلمانی شبستان، در ادامه جلسه علنی امروز یکشنبه یک اردیبهشت سؤال ملی سیدناصر موسوی لارگانی، نماینده فلاورجان از سیدمحمد حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی مطرح شد.
محور سؤالات و خلاصه سوال موسوی عبارت بود از اینکه علت عدم برنامهریزی برای تهیه و ارایه آثار شاخص فرهنگی هنری به ویژه در سینما برای مقابله با فعالیتهای ضد اسلامی آمریکا و صهیونیستها چیست، چرا اعتبارات میلیاردی صرف پروژههای متضاد با فرهنگ اسلامی ایرانی میشود؟
سیدمحمد حسینی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پاسخ به این سوالات موسوی لارگانی گفت: در سالهای اخیر تلاشهای فراوانی در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی انجام شده است که فعالیتهای این وزارتخانه بر مبنای فرهنگ اسلامی و ایرانی انجام شود.
وی بیان کرد: از جمله فعالیتها که تلاش شده است بر مبنای فرهنگ اسلامی ایرانی انجام شود فعالیت در قالب حمایت از برنامههای قرآنی و همچنین ایجاد کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور و برنامههای دیگر در راستای اهداف بلند تهیه شده است.
حسینی با اشاره به برگزاری جشنواره تئاتر فجر بیان کرد: از 130 اثر نمایشی که در جشنواره تئاتر فجر در سال 1391 ارایه شده است 125 متن نمایش، متن ایرانی بوده است که در گذشته اینگونه نبود یعنی بسیاری از متون نمایش ترجمهای بودند.
وی با بیان اینکه 18 نمایش برگرفته از داستانهای کهن ایرانی بوده است، گفت: هفت اثر از بین آثار شاخص جهان در این جشنواره شرکت کردند که در این میان 49 اثر مربوط به تقویت بنیان خانواده و حفظ سنن اجتماعی، همچنین معایب و محاسن تکنولوژی در زندگی امروز بوده است.
وی تأکید کرد: حتی در بحث موسیقی نیز آهنگسازی ما متناسب با مضامین دینی انجام شده است، این بهجز فعالیتهایی است که وزارت ارشاد در حمایت از جشنوارههای قرآنی انجام داده است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: در بحث سینما فیلمهای فاخری ساخته شد که حتی در تریبونهای نماز جمعه نیز از این آثار تقدیر شد و حتی فیلمهایی در رابطه با مقاومت در منطقه و یا مجاهدین فلسطینی و لبنانی و غیره ساخته شد.
وی با اشاره به برگزاری جشنواره فیلم مقاومت در سال گذشته یادآور شد: نمایندگان از این جشنواره با صدور بیانیهای تقدیر کردند و در این زمینه استانها نیز برای برگزاری این جشنواره فعال شدهاند.
وی با بیان اینکه در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی کارهای بزرگی انجام شده است، گفت: البته ما برای ساخت فیلمهای سینمایی نیاز به اعتبارات کافی داریم، مثلا برای ساخت فیلمی که در رابطه با کودکی پیامبر (ص) است با کمک نهادهای نظام اعتباری که برای ساخت آن اختصاص یافته است دو برابر یک سال سینمای کشور است زیرا ما برای ساخت این فیلم نیاز به ایجاد سازههایی داشتیم که نمایشگر شهر مدینه و مکه باشد.
وی ادامه داد: در حالی ما اعتبارات برای ساخت فیلمهای سینمایی کم داریم که میبینیم در غرب درباره حضرت موسی بیش از 100 فیلم سینمایی و یا در رابطه با شخصی همانند بودا 45 فیلم ساخته میشود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی یادآور شد: اگر میخواهیم در این زمینه گامهای بلندی برداریم باید توجه ویژهای از لحاظ اعتبارات به فیلمهای سینمایی داشته باشیم.
وی ادامه داد: در همین جشنواره فیلم فجر که با حضور حوزویان، دانشگاهیان، اساتید، کارشناسان و صاحبنظران فیلمها اکران میشد میبینیم که حتی یک مورد هم که گزارش شود فیلم غیراسلامی در این جشنواره اکران شده است، نشده است.
وی ادامه داد: در گذشته سینمای ایران در دست کسانی بود که نگاه خاصی به سینما داشتند و انگیزه خاصی برای ساخت فیلمهای انقلابی و اسلامی نداشتند اما در حال حاضر سینمای ایران این نگاه بر سینمای ایران حاکم نیست و مضامین فیلمهای سینمایی خوب و ارزشی شدهاند.
وی با اشاره به انتقادات نمایندگان مبنی بر اینکه عمده فیلمهای سینمایی در رابطه با خیابانهای بالاشهر و تبلیغی تجملگرایی هست، گفت: موضوعات فیلمها فقط مربوط به منطقههای بالاشهر نیست بلکه مربوط به همه اقشار و همه جامعه است یعنی همه اقشار جامعه خودشان را بر پرده نقرهای سینما میبینند.
وی با اشاره به دیگر اقدامات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این زمینه گفت: در گذشته فیلمهایی ساخته میشد که نگاهشان فقط حضور در جشنواره بود و به همین دلیل به سمت سیاهنمایی و برجستهکردن مشکلاتی که در جامعه وجود نداشت، میرفتند اما در حال حاضر ما مقرراتی وضع کردیم که 50 درصد از این نگاه در سینما کاسته شده است.
حسینی تأکید کرد: در شبکه فیلم خانگی در حال حاضر میبینیم نمایش فیلمهای خارجی کاهش یافته است و نمایش تولیدات داخل افزایش داشته است و باید بدانیم که کار در این حوزه آسان نیست بلکه یک نوع جهاد و مجاهدت را به تعبیر مقام معظم رهبری میخواهد.
سیدناصر موسوی لارگانی، نماینده فلاورجان نیز در ادامه یادآور شد: حضرت علی (ع) جهاد، تعلیم و تربیت و معیشت و امنیت را از جمله وظایف حاکمیت میداند که یکی از ابزارهای تعلیم و تربیت در این حوزه هنر و به ویژه هنر سینماست، این در حالی است که سینمای کشور ما سالهاست که در دست عدهای از افراد است که با ارزشهای اسلام و انقلاب بیگانه هستند.
وی با بیان اینکه هنر ذاتا اسلامی است، گفت: مقام معظم رهبری در دیدار سال قبلشان با هنرمندان جشنواره عمار تأکید کرد که سینما کاملا اسلامی و از آن ماست اما این هنر و این قالب امروزه در اختیار غرب و جریان باطل است و در خدمت افکار غلط آنان است که ما باید تلاش کنیم با وجود این جوانان این هنر را پیگیری کنیم.
وی بیان کرد: مشکل ما این است که فکر میکنیم کار دولت فقط تولید فیلم است این در حالی است که کار دولت باید تولید فکر و محتوا باشد، چرا آقای وزیر با وجود این همه مراکز فرهنگی شما از این محتواها برای کارهای سینمایی استفاده نمیکنید؟
وی تأکید کرد: متأسفانه هم بازیگران و هم کارگردانان ما با آن چیزی که تربیت اسلامی است و اسلام میخواهد، فاصله دارند و قطعا ما باید سازوکاری را برای حمایت از فیلمسازان جوانی که در ارتباط با انقلاب برنامه دارند، بیندیشیم.
وی از دیگر مشکلات در این بخش را قطع رابطه سینماگر با عامه مردم عنوان کرد و گفت: فیلمهایی که ساخته میشوند غالبا زندگی تجملگرایی را ترویج میدهند و با زندگی روستانشینان و ترویج سبک زندگی اسلامی و ایرانی سنخیتی ندارند.
وی با اشاره به ساخت فیلمهای 300، آیتالله مقدم و آرگو در سینمای هالیوود گفت: اینها نمونههای کوچکی از توپخانه کوچک هالیوود هستند که علیه ما روشن شدهاند و نباید انتظار کاهش آن را در روزهای آینده داشته باشیم.
موسوی تصریح کرد: قرار است قسمت دوم فیلم 300 ساخته شود، اگر نشستهاید که آنها دست از این کارهای باطل خود بردارند که خیال باطلی است.
وی با طرح این سؤال از وزیر ارشاد که از حدود سه هزار میلیارد تومان اعتبار برای ساخت فیلمهای فاخر چند میلیارد تومان برای ساخت فیلمهایی با مضامین انقلابی و اسلامی هزینه شده است، گفت: اگر مهاجرانی که در داخل بهاییان قرار گرفته است و خودش را بهایی نامگذاری کرده است و به این موضوع نیز افتخار میکند، وزیر ارشاد بود شاید این برنامهها از وی بعید نبود اما آقای حسینی از شما که فردی متدین، مؤمن و انقلابی هستید و در مجلس پنجم که نماینده بودید در مقابل جریان فکری حاکم بارها ایستادهاید این اقدامات بعید است.
حسینی در ادامه با اشاره به ساخت فیلمهایی با مضامین دفاع مقدس در سینما گفت: در این راستا فیلمی در مورد شهید علمالهدی، فیلمی با عنوان تابستان طولانی، بزرگمرد کوچک در مورد شهید بهنام محمدی، خاکستر و برف که در مورد نهضت امام حسین و دفاع مقدس است، ساخته شدهاند.
وی با اشاره به آثار اجتماعی که بیشتر برای جلوگیری از ناهنجاریهای اجتماعی در بنیان خانواده ساخته شدهاند، گفت: گهوارهای برای یک مادر که در رابطه با طلبهای است که در حوزههای علمیه فرصتهای زیادی برای پیشرفت دارد اما به خاطر مادرش از این فرصتها دست میکشد، ساخته شده است و همچنین فیلم به خاطر پونه که در مورد سوءظن و تأثیر منفی این رفتار در خانواده است نیز در این زمینه ساخته و تولید شده است.
وی تولید فیلم سر به مهر که در فیلم ابعاد و فواید نمازخواندن است را از دیگر تولیدات سینمایی عنوان کرد و ادامه داد: در مورد عرفانهای کاذب نیز فیلمهایی ساخته شده است و همچنین در مورد بحث مقاومت و پیروزی اسلام علیه هالیوود و جنایات آمریکا در منطقه نیز فیلمهایی همانند گامهای شیدایی، برلین منفی هفت در مورد مسایل مردم عراق، خاک و جان در مورد مردم افغانستان ساخته شده است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به ساخت فیلم تنهای تنها در مورد بحث هستهای گفت: اینها همه مواردی است که بیانگر اهتمام سینماگران متعهد جمهوری اسلامی ایران است و جا دارد که نمایندگان برای سرمایهگذاری در این عرصه به کمک سینماگران بشتابند زیرا فیلمهای ایرانی جاذبه خاص خود را دارد و میتواند در دنیا جای خود را داشته باشد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از نمایندگان خواست از نمایشگاه این وزارتخانه که این روزها در محل تالار وحدت برگزار شده است، بازدید کنند.
در نهایت، سؤال موسوی لارگانی به علت قانعنشدن وی از پاسخهای حسینی به رأی نمایندگان گذاشته شد و نمایندگان با 78 رأی موافق، 80 رأی مخالف و 19 رأی ممتنع از مجموع 198 رأی اعلام کردند که از پاسخهای حسینی قانع نشدند.
در پایان، محمدرضا باهنر برای حسینی و تلاشهایی که وی در گذشته انجام داده است، تشکر و برای وی آرزوی موفقیت کرد.
پایان پیام/
نظر شما