به گزارش خبرگزاری شبستان از اصفهان، این دو پروژه شامل کک سازی شماره سه به عنوان بزرگ ترین کارخانه کک سازی خاورمیانه و دو نیروگاه برق با مجموع ظرفیت 110 مگاوات است.
کک سازی شماره سه که 900 هزار تن کک در سال تولید می کند، صرفه جویی ارزی 300 میلیون یورویی در سال به همراه دارد و میزان صرفه جویی دو نیروگاه جدید ذوب آهن نیز بیش از 333 میلیارد و 590 میلیون ریال در سال است.
پروژه کک سازی که به منظور تامین کک مورد نیاز کوره بلند شماره 3 و امکان استفاده از گاز تولیدی در جهت تامین سوخت مورد نیاز نیروگاه های داخلی این شرکت احداث شده است برای 481 نفر بصورت مستقیم و بیش از 12 هزار نفر بصورت غیر مستقیم اشتغال ایجاد می کند.
پروژه نیروگاه نیز که میزان اشتغالزایی آن 56 نفر بصورت مستقیم و 1400 نفر بصورت غیر مستقیم است، موجب رفع نیاز انرژی الکتریکی این کارخانه شده و با استفاده از گازهای فرایندی ( گاز کوره بلند و کک سازی ) تاثیر مهم در کاهش آلودگی زیست محیطی دارد.
پروژه کک سازی شماره 3 ذوب آهن اصفهان و همچنین دو نیروگاه جدید نقش مهمی در بومی سازی فناوری ساخت این نوع کارخانه ها در کشور ایفا کرده است زیرا عدم همکاری شرکت های خارجی ناشی از فشارهای بین المللی باعث شد متخصصان ذوب آهن و پیمانکاران ایرانی با خودباوری و اتکابه توان داخلی این پروژه های مهم را با موفقیت به سرانجام برسانند و از جمله ویژگی های منحصر به فرد کک سازی شماره سه ارتفاع هفت متری باتری آن است در حالی که بلندترین باتری کک سازی خاورمیانه حداکثر 5/4 متر ارتفاع دارد.
به گزارش وابط عمومی ذوب آهن اصفهان، حجم عملیات انجام شده در کک سازی، بالغ بر یک میلیون و 200 هزار متر مکعب عملیات خاکی، 25 هزار تن آرماتور بندی، 300 هزار متر مکعب قالب بندی، 93 هزار متر مکعب بتن ریزی، 240 هزار متر مربع آسفالت و جاده سازی، 27 هزار مترمربع آجر کاری، 12 هزار تن نصب اسکلت فلزی، 16 هزار تن نصب تجهیزات مکانیکی، 805 هزار متر تجهیزات برقی و 30 هزار تن نسوز چینی است.
هزینه ریالی کک سازی شماره سه بیش از یک هزارو 697 میلیارد و 630 میلیون ریال و هزینه ارزی آن 25 میلیون و 660 هزار یورو و هزینه ریالی پروژه نیروگاه بیش از 502 میلیارد و 670 میلیون ریال و اعتبار ارزی آن 32 میلیون و 400 هزار دلار است.
گفتنی است، چهارمین سفر هیئت دولت به استان اصفهان چهارشنبه هفته جاری انجام می گیرد.
پایان پیام/
نظر شما