به گزارش خبرنگار شبستان، حجتالاسلام حمید محمدی، معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با تبیین جایگاه حماسه همزمان با شعار سال 92 مبنی بر حماسه سیاسی- حماسه اقتصادی گفت: حماسه به معنی غیرت و شجاعت بوده است. قرآن کریم نیز رسالتهای خود را در حوزههای مختلف تدوین میکند همچون تجهیز از وجود رذایل و رسالت آرامشبخشی و حماسهسازی که دو اصل بزرگ قرآنی است.
وی افزود: علمآموزی حرکت روحی بوده و آرامش روانی مؤثری در حرکت انسان ایجاد میکند. همچنین بستر علمآموزی یک مجرای روحی است و قرآن آرامش و اطمینان قلبی در انسان ایجاد میکند که در گروی ذکر الهی که برترین یاد خدا و قرآن است، محقق میشود.
حجتالاسلام محمدی عنوان کرد: انسانها درسگرفته آموزههای قرآن هستند و خداوند این امر را در فطرت هر کس قرار داده که رسالت آرامشبخشی و ذکر خدا از رسالتهای بزرگ قرآن است.
حجتالاسلام محمدی خاطرنشان کرد: قرآن شجاعت در نسل جوان ایجاد میکند و با شعار شهادتطلبی و جانفشانی در راه خدا حیات حقیقی را به تصویر میکشد و در تابش حیات قرآن افراد زنده شده و دیگر مرگی ندارند.
حجتالاسلام محمدی با اشاره به لزوم بهرهمندی از سازوکار قرآنی به عنوان بهترین ابزار در خصوص مقابله با جنگ نرم دشمنان خاطرنشان کرد: در سایه انوار الهی و قرآن کریم در گستره جنگ نرم با دشمنان حماسهآفرینی کرد. همچنین در عرصه حماسی رشد اندیشه جامعه و هماندیشی با قرآن و تبدیل نگرشها و باورهای مردم همگام با آموزههای قرآنی جایگاه مهمی دارد تا رفتار مردم قرآنی شود که در سایه این امور بستر حماسه محقق میشود و در یک کلام مردم حماسی میاندیشند و مینگرند و جامعه قرآنی میشود.
وی افزود: آرزو بود پس از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی قرآن در کشورمان به جایگاهی مناسب دست یابد که تأسیس معاونت قرآن و عترت در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گام مؤثر برای تحقق شعار فرهنگ و ارشاد مردم به سوی اسلام است.
وی با اشاره به عظمت قرآن و تبیین جایگاه آن از آیات کتاب الهی خاطرنشان کرد: طبق نفس قرآن کریم جز پاکشدگان بر قرآن دست نمیزنند و قرآن در کتاب مکنون پنهان است که فهوای این آیه مقام اول مطهران عالم، ائمه و 14 معصوم (ع) را که خاندان پاک رسول خدا (ص) هستند، نشان میدهد و قرآن منصوص اهل بیت (ع) واقع شده است و همچنین با فعالیتها و حرکتهایی که در وزارتخانه فرهنگ و ارشاد اسلامی صورت گرفته موجب شده تا مقداری در خصوص قرآن و مقام عترت در کنار هم به گفتوگو بنشینند.
حجتالاسلام محمدی با اشاره به فعالیتهای قرآنی معاونت قرآن و عترت در چند سال اخیر خاطرنشان کرد: فعالیت قرآنی وزارتخانه از 3 مبحث عرض، عمق و افق قابل بررسی بوده و از اول انقلاب اسلامی تا پیش از دوره نهم حرکتهای قرآنی کشور به صورت فردی و فاقد زیرساختهای لازم بوده که در این دوره با برنامهریزیها و حرکتهای راهبردی موجب جهتگیری عمیق در حوزه قرآنی شده است.
وی افزود: در دولت نهم و دهم منشور توسعه قرآنی در فعالیتهای این بخش در سطح ملی تبیین شد و در دوره دهم این ساختارسازی به بلوغ خود رسید که اوج آن تأسیس معاونت قرآن و عترت در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی که در نگاه منشور توسعه قرآنی نظامسازی، فرهنگسازی و هماهنگسازی گامهای اساسی برداشته شده است.
حجتالاسلام محمدی با اشاره به برخی از فعالیتهای کمکرسانی در حوزه قرآنی به سایر بخشهای دولتی تصریح کرد: ارتقای ساختار قرآنی وزارت آموزش و پرورش که در این حوزه سوسو میکرد با فعالیت وزارت ارشاد موجب تأسیس 10 هزار مدرسه قرآنی و مدارس تخصصی قرآن شد و بشارتهای اساسی برای تحولات قرآنی در جامعه میدهد.
وی با اشاره به تأسیس بنیادهای بینالمللی و توسعه مؤسسات قرآنی فراتر از مرزهای کشور عنوان کرد: حمایت قاطعی را از نهادهای بینالمللی همچون جامعه المصطفی العالمیه و مجمع تقریب مذاهب اسلامی در معاونت قرآن و عترت خواهیم داشت. همچنین برگزاری نمایشگاه قرآنی و فیلم به مدت پنج هفته در کشور ترکیه از دیگر جلوههای حضور معاونت قرآن در عرصههای بینالمللی است.
حجتالاسلام محمدی با بیان این مطلب که تخصیص بودجه نیمدرصدی به همت فعالیتهای وزارتخانه بوده است، تصریح کرد: ما هنوز امیدوار به تخصیص بودجه نیمدرصدی در سال 92 به مؤسسات و فعالیتهای قرآنی هستیم که بنیان آن نیز به همت همکاران وزارت ارشاد در دولت نهم و دهم مشخص شد.
وی افزود: فعالیتهای قرآنی کشور مستقلا مورد بررسی قرار گرفت و جایگاه آن مجزا از امور دیگر در نظر گرفته شد و این نگاه حتی در رشتههای دانشگاهی تسری یافت و همچون رشتههای الهیات و کلام با عنوان قرآن و عترت نامگذاری میشود.
وی با بیان این مطلب که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پرچمدار قرآنی کشور است، تصریح کرد: زمینهسازی برای ابعاد مختلف نظام قرآنی، ایجاد ساختارسازی و حمایت از فعالیتهای قرآن در کشور به پرچمداری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی محقق شد و انتظار میرود سایر سازمانها و تشکلات همچون سازمان اوقاف و امور خیریه، سازمان دارالقرآن و تشکلات دیگر مردمی و دولتی در این حوزه فعالیت کنند و ما در آغاز راه هستیم و متأسفانه در این حوزه تأخیر 30 سالهای اتفاق افتاده که باید حرکت جهشی به دنبال داشته باشد.
وی با اشاره به برخی از فعالیتهای معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد خاطرنشان کرد: فعالیت دو هزار مؤسسه قرآنی در داخل کشور و خارج از مرزهای این مملکت نشان از نگاه و تحول راهبردی بزرگ در این حوزه به همت معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد دارد. همچنین به تنهایی در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی حمایت 250 میلیاردی از مؤسسات، تأسیس بودجه 40 میلیاردی به وزارت آموزش و پرورش همزمان با طرح ملی حفظ قرآن و حمایت قاطع دولت اتفاق افتاد.
حجتالاسلام محمدی خاطرنشان کرد: آموزش عترت، آموزش عمومی نهجالبلاغهخوانی و عمل به آن، آموزش صحیفه سجادیه که یک قرآن کامل بوده ولی با ادبیات متفاوت است، تربیت 20 هزار مربی حفظ قرآن از اقدامات بینظیر و تاریخی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است. همچنین برگزاری مسابقات سراسری حفظ و مفاهیم قرآن با شرکت 100 هزار نفر و تربیت 150 حافظ در مراکز شبانهروزی اقدامات این وزارتخانه است.
حجتالاسلام محمدی عنوان کرد: مقام معظم رهبری مبنی بر تربیت 10 میلیون حافظ قرآن در کشور حداقل نیازمند زمان 15 ساله و هزینه 15 میلیاردی به پشتوانه زیرساختها و پایهگذاری فعالیتهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی امید تحقق این هدف را ایجاد کرد.
وی عنوان کرد: تأسیس صندوق ملی توسعه قرآنی، صندوق حمایت خادمان و فعالان قرآنی، ترجمه و نظارت بر متون دینی از اهم فعالیتهای معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است؛ امیدواریم با فعالیت بیشتر به چشماندازهای والای قرآنی دست یابیم و دولت یازدهم با توجه به ایجاد زیرساختها و پایهگذاری فعالیتهای قرآنی توسط دولت نهم و دهم با قدرت بیشتر به کار خود ادامه دهد.
پایان پیام/
نظر شما