به گزارش خبرگزاری شبستان از سنندج، فرهاد میمنت آبادی، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کردستان، ظهر امروز(5اردیبهشت) در جمع خبرنگاران رسانه های گروهی استان، اظهار داشت: عشق و ارادت ویژه مردم کردستان به آموزه های اسلامی و مبانی قرآنی زبان زد عام و خاص بوده و همواره در طول تاریخ پرافتخار اسلامی مردمان این خطه شاهد آثار و اماکن بسیاری در این خصوص هستیم.
وی افزود: استان کردستان یکی از منحصربه فردترین استان های کشور از لحاظ قرآن های خطی بوده و هم اکنون 7 قرآن خطی در استان وجود دارد که هم اکنون قرآن های خطی مولان آباد و کانی مشکان در ویترین های هوشمند ساخت نخبگان و متخصصان دانشگاهی استان نگهداری و محافظت می شود.
میمنت آبادی اظهار داشت: به منظور ساماندهی قرآن های خطی و حفاظت منطقی از این آثار معنوی زمینه های لازم برای راه اندازی نخستین موزه قرآنی استان در روستای نگل و مجموعه مذهبی و قرآنی این روستا فراهم شده است و در آینده نزدیک شاهد افتتاح این موزه تخصصی خواهیم بود.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کردستان تصریح کرد: این اداره کل آمادگی دارد تا نسخ خطی و آثار اشخاص حقیقی و حقوقی و نهادها و ارگان های دولتی را در قالب مجموعه هایی ساماندهی و محافظت نماید.
میمنت آبادی خاطر نشان کرد: هم اکنون 40هزار جلد کتاب در حوزه های مختلف به ویژه تعداد بسیاری زیادی کتب و نسخه خطی در کتابخانه تخصصی میراث فرهنگی استان وجود دارد و آمادگی داریم که مجموعه نسخ خطی و کتب نفیس مشاهیر، ادبا و نخبگان استان را در قالب مجموعه های ویژه ای حفاظت و ساماندهی نماییم.
وی از رشد 123درصدی تعداد گردشگران در اماکن گردشگری و تفریحی استان خبرداد و افزود: در ایام تعطیلات نوروز امسال بیش از چهار میلیون و 697هزار مسافر به کردستان وارد شدند که یک میلیون و 96هزار نفر آنان به صورت میانگین دو و نیم روز اقامت داشته اند.
میمنت آبادی خاطر نشان کرد: افزایش 20درصدی مهمانان ورودی، 64درصدی مهمانان مقیم و 123درصدی اماکن گردشگری نشان از فراهم بودن امنیت و آرامش حاکم در استان و فراهم بودن شرایط و امکانات موجود در استان است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کردستان به آمار 65هزار نفری تعداد صنعتگران رشته های صنایع دستی در 35 حوزه در استان خبرداد و افزود: بیش از 87درصد صنعتگران کردستانی را خانم ها تشکیل می دهند و 3هزار و 200 کارت شناسایی صنعتگران برای افراد متقاضی صادر شده است.
میمنت آبادی در ادامه به عملکرد این اداره کل در سال 91 و در حوزه صنایع دستی اشاره کرد و افزود: در سال گذشته 6 اثر صنایع دستی استان نشان جهانی اصالت و مرغوبیت یونسکو را دریافت کردند و برای 12 اثر صنایع دستی استان نیز نشان اصالت و مرغوبیت ملی صادر شد.
وی در پایان حمایت از صنعتگران رشته های مختلف را از اولویت های این اداره کل عنوان کرد و از بهره مندی 6هزار و 50 صنعتگر از خدمات بیمه تأمین اجتماعی خبرداد.
پایان پیام/
نظر شما