به گزارش خبرگزاری شبستان از یاسوج، سجاد رستگار، مدیرعامل آبفار کهگیلویه و بویراحمد، ظهر امروز(7اردیبهشت) در دیدار نماینده ولی فقیه در این استان، گفت: به برکت استقرار نظام جمهوری اسلامی از مجموع هزار و 676 روستای این استان تعداد یک هزار و 485 روستای برخوردار از آب آشامیدنی در استان داریم.
رستگار افزود: تنها 193 روستای ما در برهه کنونی از آب آشامیدنی برخوردار نیستند که از این میان تنها 9 روستای آن بالای 20 خانوار و بقیه زیر 20 خانوار هستند.
وی تصریح کرد: در این 193 روستا کمتر از 6 هزار نفر جمعیت از آب سالم برخوردار نمیباشند.
مدیر عامل آب و فاضلاب روستایی استان کهگیلویه و بویراحمد، یکی از مشکلات آینده بشری را بحران آب دانست و گفت: کشور ایران یک درصد جمعیت و وسعت جهان را به خود اختصاص داده و فقط دو هزارم آب های سطحی دنیا در ایران جاری است.
وی، کشور ایران را قرار گرفته در کمربند خشک دنیا معرفی کرد و افزود: در دنیا میزان میانگین بارندگی 800 میلی متر، در آسیا 500 میلی متر و در ایران 235 میلیمتر است.
رستگار، متوسط بارندگی در مناطق سردسیری کهگیلویه و بویراحمد را برابر با میانگین جهانی یعنی 800 میلی متر و مناطق گرمسیری را 500 میلی متر دانست و گفت: در استان از نظر میانگین بارش مشکلی نداریم ولی عمده مشکل ما در بحث زمانی و مکانی است.
مدیرعامل آب و فاضلاب روستایی کهگیلویه و بویراحمد، میزان هدرروی آب در این استان را بسیار بالا و بالاتر از نرم کشوری و جهانی دانست و گفت: میانگین جهانی هدرروی آب 9 درصد در هر 100 لیتر و در کشور 30 درصد و در کهگیلویه و بویراحمد رقم نگران کننده 50 درصد است.
نماینده ولی فقیه در استان کهگیلویه و بویراحمد نیز در این دیدار گفت: در قرآن کریم به صورت صریح در زمینه آب و چگونگی مصرف آن سخن به میان آمده که این وظیفه ما را سنگین تر خواهد کرد.
آیت الله سیدشرف الدین ملک حسینی افزود: شهر و روستا و کشور و جهان همه با آب زنده اند که باید قدر آن را دانست و بدانیم که هرگونه هدرروی و بد مصرفی و اسراف در این زمینه مایه ناخشنودی پروردگار است.
وی به آمار ارائه شده توسط مدیر آب و فاضلاب روستایی کهگیلویه و بویراحمد در زمینه هدرروی 50 درصدی آب در این استان اشاره کرد و گفت: اگر چنین آماری درست باشد باید قدری تأمل کرد و تدبیری برای این گونه مصرف بد اندیشید.
نماینده ولی فقیه در استان کهگیلویه و بویراحمد به آماری دیگر در زمینه آبرسانی به روستاها پرداخت و گفت: اینکه 193 روستای این استان هنوز آب ندارند باید فکری به حال آن کرد لازم است به آن روستاهایی آبرسانی کنیم که در حال کوچ نباشند و از این بابت به بیت المال آسیبی وارد نشود.
ملک حسینی عنوان کرد: با حفظ شرایط بر مسئولان لازم است که به آبرسانی این روستاها فکر کنند تا در استمرار خدمت خللی ایجاد نشود.
وی آب را مایه تطهیر و رشد و طراوت دانست و گفت: امتداد ناسپاسی ها به معنای امتداد محرومیت هاست و تا هنگامی که ما ناسپاسی داشته باشیم نباید انتظار برطرف کردن کامل محرومیت ها را داشت.
پایان پیام/
نظر شما