حل مشکلات معیشتی مردم تنها با قدرت قوه مجریه امکان پذیر است؟!

در حالیکه حل مشکلات معیشتی مردم سرفصل برنامه های تمام کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری شده این سوال مطرح می شود که آیا مشکلات اقتصادی تنها از صندلی ریاست جمهوری حل می شود؟

به گزارش خبرنگار سیاسی شبستان، 100 درصد کسانی که تاکنون برای انتخابات ریاست جمهوری یازدهم اعلام کاندیداتوری کرده اند دارای سمت و مسئولیت در نظام جمهوری اسلامی هستند و برخی نیز سمت های اقتصادی دارند. این افراد همگی حل مشکلات معیشتی را سرفصل برنامه هایشان قرار داده اند و با توجه به تاکیداتی که بر حل مشکلات اقتصادی در صورت پیروزشدن در انتخابات دارند و وعده های بسیاری در این زمینه می دهند.

این در حالی است که می توان از تک تک این افراد سوال مهمی را پرسید که در سمتی که تاکنون داشته اند به چه میزان برای حل مشکلات اقتصادی کشور تلاش کرده اند؟ آیا طرح های مد نظرشان را در طول عمر دولت های پیشین به قوه مجریه پیشنهاد داده اند تا مشکلات معیشتی جاری پیش نیاید؟

سوال دیگر این است که کاندیداهای احتمالی انتخابات ریاست جمهوری اگر از سمت هایی که تاکنون داشته اند نتوانسته اند راه حلی برای مشکلات اقتصادی جاری داشته باشند آیا با به دست گرفتن ریاست قوه مجریه می توانند این کار را انجام دهند؟

برای روشن شدن وعده های اقتصادی برخی از کاندیداها می توانید گزارش زیر را بخوانید:

کامران باقری لنکرانی: فوری‌ترین اقدام ما در صورت پیروزی در انتخابات، توجه به معیشت پنج دهک پایین جامعه است.

محسن رضایی: همه مشکلات گرانی و بیکاری قابل حل است و باید در این رابطه کارشناسانه وارد شویم و از مردم انتظار دارم که در شرایط سخت با استفاده از امکانات و توانمندی‌ها همچون دوره جنگ استقامت داشته باشند، ما یارانه سبز به مردم می‌دهیم که در هشت مورد به کشاورزان ایران این یارانه تعلق می‌گیرد که این یارانه در امتداد یارانه پرداختی به مردم است و کامل کننده آن است، از جناح‌های سیاسی می‌خواهیم که فضای انتخابات برای مردم غبارآلود نکنند و اجازه دهند مردم با آرامش و آسایش انتخاب خود را داشته باشند تا بتوانیم انتخابات پرشور و حداکثری را داشته باشیم.

ارسلان فتحی پور: تلاش در ایجاد دولت تولید محور و حمایت از تولید ملی جهت ایجاد اشتغال، کاهش تورم، کاهش واردات، افزایش صادرات، کنترل رشد نقدینگی کشور و جلوگیری از خام فروشی باید محورهای اصلی این برنامه باشد.

حسن روحانی: در طول سال‌های اخیر شاهد بودیم سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی بسته شد، شورای پول و اعتبار تعطیل شد، هماهنگ‌سازی در نظام اجرایی کشور منحل شد. در کمیسیون‌های اجرایی کشور بعضا شاهد به هم ریختگی و تصمیمات ناهماهنگ و بی‌ثبات بودیم و در عرض 5 ماه شاهد 6 تصمیم مختلف در زمینه‌ ارز بودیم.

محمدرضا باهنر: متاسفانه آفتی که در کشور وجود دارد بی‌توجهی به برخی از نهادها و ارکان مهم کشور است؛ به طوری که ما مشاهده می‌کنیم سازمان‌هایی مانند سازمان مدیریت و یا شورای پول واعتبار یا از اعتبار ساقط شده‌اند یا تاثیر چندانی در روند تاثیرگذاری کشور ندارند که بر این اساس قطعا مهم‌ترین اولویت من در دولت احتمالی، احیای این نهادهاست.

غلاملی حداد عادل: یکی از تغییرهای شتاب‌زده در خصوص انحلال سازمان برنامه و بودجه صورت گرفت که من معتقدم کشور برای درست مصرف کردن بودجه قطعا نیاز به برنامه‌ریزی مناسب دارد. با منحل کردن سازمان برنامه و بودجه نیاز کشور برای داشتن برنامه‌ریزی در زمینه مصرف بودجه نفی نمی‌شود و دولت می‌توانست اختیارات خود را در قالب سازمان برنامه و بودجه عملی کند. به نظر من هر دولتی باید مراقب تصمیم‌گیری‌های خود باشد و تصمیم ضد و نقیض نگیرد.
محمد سعیدی کیا: سازمان برنامه و بودجه باید احیا شود و باید مشکلات سر راه آن نیز برداشته شود؛ چراکه مغز متفکر و دیدگاه نظارت دولتی سازمان برنامه‌ و بودجه است.

یحیی آل اسحاق: ریشه ای ترین مشکل اقتصادی کشور این روزها تورم است که بالا بودن نقدینگی آن را ایجاد کرده. به نظرمن با هدایت نقدینگی به سمت تولید می توان تورم را تک نرخی کرد.

پایان پیام/

کد خبر 247832

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha