به گزارش خبرگزاری شبستان از اهواز، آیتالله محسن حیدری، نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری و امام جمعه موقت اهواز، در جلسه شورای آموزش و پرورش با بیان اینکه ارتقای آموزش های مهارتی، دانش آموزان را از حالت بی هدفی خارج و اشتغال متمایل می سازد، گفت: اشتغال و بیکاری مسئله بزرگی برای خانواده و جوانان محسوب می شود و یکی از مشکلات در این زمینه این است که جوانان ما مهارت های لازم را ندارند.
وی با اشاره به اینکه زمانی که جوان فن و مهارت را آموزش ببیند، هم کیفیت کار بالا میرود و هم مشکل اشتغال تا حدود زیادی حل میشود، افزود: در سال های اخیر تحول بسیار خوبی در آموزش و پرورش اتفاق افتاد و شاخص ها در این حوزه به طور محسوس ارتقا پیدا کرد و این ارتقا در مسایل معنوی و پرورشی نیز محسوس بوده است.
وی ادامه داد: اقداماتی که آموزش و پرورش خوزستان در حوزه قرآن، نهجالبلاغه و احکام انجام داد، کسب رتبه های اول کشوری را برای استان به دنبال داشت، امروز نیز شاهد یک تحول جدیدی در بحث مهارت آموزی هستیم و امضای تفاهم نامهای میان آموزش و پرورش و دستگاه های مختلف صنعتی میتواند در تحقق این امر بسیار مفید باشد.
سید جعفر حجازی، استاندار خوزستان، نیز، با بیان اینکه آموزش و پرورش بهترین بستر برای مهارت آموزی در حماسه اقتصادی است، تصریح کرد: با وجود صنایع و دستگاه های مختلف در استان، جوانان میتوانند مهارت های لازم را برای اشتغال فرا بگیرند.
وی با اشاره به اینکه سالانه حدود60 هزار فارغالتحصیل دانشگاهی در استان وجود دارد که 54 درصد از آنها در حوزه علوم انسانی و عمدتاً از افرادی هستند که زمینه مهارتی ندارند، اضافه کرد: باید فارغالتحصیلان بیشتری در حوزه معدن داشته باشیم و واحدهای صنعتی نیز در این حوزه فعال شوند، همچنین اجرای طرح توسعه کشاورزی نیز میطلبد جهاد کشاورزی استان جوانان را در این جهت هدایت کند تا طرح توسعه در این حوزه به خوبی پیش رود.
وی با بیان اینکه ظرفیت و آمارها در حوزه اوقات فراغت به خوبی افزایش یافته ولی برنامهها و فعالیت های اردویی از لحاظ محتوایی و کیفیت مطلوب تر مورد تأکید است، اظهار کرد: بحث محتوایی و کیفیت برنامه های اردویی اوقات فراغت از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و امسال نیز باید توجه بیشتری به این موضوع کرده و از امکانات دستگاههای دیگر نیز در این رابطه استفاده کرد.
حجازی، به تقویت مسائل فرهنگی بهطور عام، در همه مراکز آموزشی آموزش و پرورش به خصوص مدارس خاص از جمله تیزهوشان و نمونه مردمی، تأکید کرد و یاد آور شد: گسترش این مراکز در استان بدون پرداختن به مسائل محتوایی فرهنگی ثمری برای ما نخواهد داشت.
رحمن فلاحی، مدیر کل آموزش و پرورش خوزستان، ضمن بیان برخی از موفقیت ها و فعالیت های آموزش و پرورش استان در یک ماه اخیر دستور کار جلسه را در 3 محور طرح توسعه و تقویت فضاهای تربیتی(اردوگاه ها و کانون های فرهنگی و تربیتی، ساماندهی و تجمیع مدیریت غنی سازی برنامه های اوقات فراغت دانش آموزان و ضرورت همکاری سایر دستگاه ها و سازمان ها جهت اجرای مهارت آموزی به دانش آموزان و همچنین ارائه گزارش کارآموزی و کارورزی آموزش های فنی و حرفه ای و کاردانش بیان کرد.
فلاحی با بیان اینکه در حال حاضر 41 درصد دانشآموزان خوزستانی در رشته های فنی و حرفهای به تحصیل میپردازند، از قرار دادن افزایش 70درصدی آمار دانشآموزان در این حوزه خبر داد و عنوان کرد: افزایش 11درصدی آمار دانش آموزان محصل در رشته های فنی و حرفهای نسبت به سال گذشته رشد بسیار خوبی داشته که انتظار میرود بر اساس مصوبات شورای آموزش و پرورش در این حوزه به ارتقای مورد نظر در استان دست یابیم.
پایان پیام/
نظر شما