تاریخچه مسجد عتیق شیراز کتاب می شود

تاریخچه مطالعاتی مسجد عتیق شیراز به صورت اسناد نقشه، اطلاعات مکتوب و گمانه زنی ها در مورد این بنای اصیل اسلامی از سوی میراث فرهنگی به صورت کتاب منتشر می شود.

سیامک بصیری، مدیر پایگاه بافت های تاریخی شیراز از چاپ کتاب مسجد عتیق شیراز خبر داد و به خبرنگار شبستان گفت: مسجد جامع عتیق شیراز نخستین مسجد شهر شیراز است که در شرق حرم شاهچراغ قرار دارد و دوره بیست ساله سلطنت عمرو لیث صفاری و در سال 281هـ .ق ساخته شده است.

 

وی گفت: این مسجد در دوره های مختلف مورد مرمت و بازسازی های بسیاری قرار گرفت و از این حیث می توان گفت دستخوش تغییرات بسیاری شده است؛ از جمله کشف کاشی کاری های معرق ازاره پس از سالیان سال از زیر خاک است که متعلق به دوران صفوی بوده و هم اکنون نیز به ثبت رسیده است.

 

مدیر پایگاه بافت های تاریخی شیراز با اشاره به تدوین کتابی در خصوص تاریخچه مسجد جامع عتیق شیراز اظهار کرد: با توجه به دخل و تصرفات صورت گرفته بر روی ساختمان اصلی مسجد عتیق و الحاقاتی که در طی سالیان متمادی به آن اضافه شده است، لازم دیده شد مطالعات تاریخی گسترده ای برای شناساندن ارزش این بنای مهم تاریخی بر روی آن انجام شود.

 

وی افزود: بر این اساس، مطالعاتی هم به صورت اسناد نقشه و اطلاعات مکتوب و هم به صورت گمانه زنی در مورد این بنای اصیل اسلامی انجام و لایه های مختلف مسجد در دوره های متفاوت تاریخی مورد بررسی قرار گرفت و نتیجه آن تهیه و تدوین کتابی از سوی میراث فرهنگی است که به زودی در اختیار علاقمندان قرار می گیرد.

 

بصیری افزود: در حال حاضر، سفیدکاری دیواره های مسجد، تعمیرات سقف و پشت بام، مرمت ضلع شمالی بخصوص پشت بام و شبستان شمالی و تعمیرات بخش هایی از تزیینات ایوان جنوبی مسجد برخی از اقدامات در حال انجام برای بازسازی این بنای تاریخی اسلامی است.

 

مرمت مسجد وکیل بازار شیراز در دست اجراست
وی سپس به مرمت مسجد وکیل شیراز اشاره کرد و توضیح داد: مرمت سنگفرش حیاط اصلی مسجد وکیل که مدت ها به دلیل مسائل فنی به تاخیر افتاده بود در روزهای پایانی سال گذشته شروع شد و هم اکنون نیز در حال پیگیری و انجام است.

 

بصیری تاکید کرد: سر در ورودی این مسجد نیز دچار تزلزل و آسیب های شدیدی بود که با توجه به مطالعات عمیق و گسترده ای با هزینه 45 میلیون تومان، در سال 92 مورد مرمت جدی و کارشناسانه قرار می گیرد.

 

مدیر پایگاه بافت های تاریخی شیراز خاطر نشان کرد: مسجد وکیل شیراز یکی از بناهای زیبای دوره زندیه و سال های پادشاهی کریم خان زند است که از لحاظ هنری و معماری اهمیت بسیاری دارد.

پایان پیام/

 

کد خبر 248043

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha