به گزارش خبرگزاری شبستان، عبدالحسین بیات عصر روز گذشته (یکشنبه ٨ اردیبهشت) در حاشیه افتتاح رسمی طرح هیدروژناسیون پتروشیمی تبریز گفت: ١٤ طرح مهر ماندگار پتروشیمی تاکنون افتتاح شده و سایر طرح ها با شتاب در حال ساخت است.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی افزود: پنج طرح افتتاح شده در سال جاری با سرمایه گذاری ٨٧٢١ میلیارد ریال وارد مدار تولید شده اند که ٢ میلیون و هفتصد و بیست و چهار هزار تن به ظرفیت تولید صنعت پتروشیمی ایران افزوده اند.
وی ادامه داد: از سال ٨٤ تاکنون ٥١ طرح پتروشیمی به ثمر رسیده و ٣٨ میلیون تن به ظرفیت تولید افزوده شده است که ارزش این طرح ها بیش از ٢٢ میلیارد دلار بوده است.
معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی با بیان این که با بهره برداری از طرح های مهر ماندگار پتروشیمی ظرفیت تولید به بش از ٦٤ میلیون تن خواهد رسید، گفت: ٥ طرح دیگر نیز که جزو پروژه های مهر ماندگار نیستند در حال تکمیل است که در نهایت ظرفیت تولید به ٧٥,٧٤ میلیون تن می رسد.
٢٠ طرح جدید پتروشیمی آماده سرمایه گذاری است
وی افزود: با برنامه ریزی های انجام شده و در صورت تامین مالی پروژه ها و کمک بانک ها و نیز حمایت بانک مرکزی تا پایان برنامه پنجم توسعه هدف گذاری برای رسیدن به تولید ١٠٠ میلیون تن محقق خواهد شد.
بیات گفت: به غیر از هاب های جدید چابهار،لاوان و سرخس ٢٠ طرح جدید پتروشیمی برنامه ریزی شده و در دست اقدام هستند که با مشارکت و سرمایه گذاری های جدید عملیاتی خواهند شد.
وی اظهار کرد: وزارت نفت و شرکت ملی صنایع پتروشیمی از تمام سرمایه گذاران حمایت خواهد کرده و آماده هر گونه همکاری است.
واحد هیدروژناسیون پتروشیمی تبریز که روز گذشته توسط وزیر نفت مورد بهره برداری رسمی قرار گرفت به منظور تامین بخشی از خوراک واحد الفین از طریق هیدروژنه کردن و اشباع نمودن ترکیبات دی الفینی و مونوالفینی موجود در برش های رافینیت چهار کربنه و پنج کربنه (محصولات فرعی مجتمع) اجرا شده است.
با راه اندازی این واحد، محصول تولید شده جایگزین خوراک LPG مصرفی خواهد شد و تامین آن از سایر مجتمع ها به حداقل خواهد رسید و همچنین هیدوژن مورد نیاز این واحد به میزان ١٤٤٠ تن در سال از PSA واحد الفین که به همین منظور نوسازی شده است تامین می شود.
ظرفیت این واحد ٣٣ هزار و ٩٠٠ تن در سال است که به دو بخش تولید ٢١ هزار و ٩٠٠ تن در سال برش چهارکربنه و ١٢ هزار تن در سال برش پنج کربنه تقسیو می شود و برای ساخت این واحد حدود ٣٠٠ هزار نفر ساعت کار انجام شده و حجم سرمایه گذاری انجام شده برای اجرای آن ١٠١ میلیارد ریال بوده است.
مجتمع پتروشیمی تبریز در زمینی به مساحت ٣٩١ هکتار در جنوب غربی شهر تبریز و در جوار پالایشگاه این شهر قرار دارد. الفین، استایرن، پلی استایرن، پلی استایرن مقاوم، پلی اتیلن سبک خطی، پلی اتیلن سنگین، اتیل بنزن، بوتن - ١، بنزن، بوتادین ١ و ٣ و محصول ABS از جمله محصولات تولیدی این مجتمع به شمار می رود.
پایان پیام/
نظر شما