« آبه » آب را با هاون کوفت

شینزو آبه نخست وزیر ژاپن که در راستای هیاتی بلند پایه به روسیه سفر کرده بود با دستانی خالی به توکیو بازگشت .

به گزارش خبرگزاری شبستان مذاکرات «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه و «شینزو آبه » نخست وزیر ژاپن را می توان به دیده مذاکراتی خنثی نگریست تا مثبت زیرا در آن بحث و گفتگو درباره مسائل اقتصادی بر مناقشات سرزمینی دو کشور غلبه کرد.
پوتین و آبه درخلال مذاکرات خود درباره نزدیک کردن مواضع شان به یکدیگر در زمینه مسائل مشخصی توافق کردند و وعده دادند مذاکرات برای دستیابی به معاهده صلح جنگ جهانی دوم بین دو کشور که به علت مناقشات سرزمینی حدود هفت دهه به تأخیر افتاده است به نتیجه برسد.
طرفین در این ملاقات چند قرارداد اقتصادی امضا کردند و آن طور که نخست وزیر ژاپن عنوان کرد، مهمترین مسئله ایجاد «اعتماد شخصی» بین سران دو کشور بود.
«سرگئی لوزیانین» ، معاون مدیر موسسه شرق دور آکادمی علوم روسیه می گوید انتظارات مسکو و توکیو از دیدار آبه از روسیه با یکدیگر متفاوت است زیرا دو کشور اهداف مختلفی را از این دیدار دنبال می کردند.
وی می گوید از نظر روسیه ، نتایج تقریبا مثبت است زیرا مسکو به نحو موثری آبه را مجبور کرد تا درخلال مذاکرات خیلی به جنبه های مختلف مناقشه سرزمینی بین دو طرف نپردازد و در مقابل همکاری اقتصادی عمیق تر بین دو کشور را به عنوان زمینه ای برای مناسبات دو جانبه مورد تأکید قرار دهد.
مطمئنا این آن چیزی نبود که توکیو با خوشحالی با آن موافقت کرد اما آبه به عنوان نخستین نخست وزیر ژاپن که ظرف یک دهه گذشته رسما از روسیه دیدار می کند، نگذاشت مسکو دست خالی بماند. زیرا پوتین با از سرگیری گفتگوها درباره جزایر مورد اختلاف که مانع امضای معاهده صلح جنگ جهانی دوم بین دو کشور از هفتاد سال پیش تاکنون شده است، موافقت کرد.
این چهار جزیره نزدیک هوکائیدو ژاپن که به عنوان سرزمین های شمالی در ژاپن معروف هستند و روسیه آنها را جزایر کوریل جنوبی می نامد در واپسین روزهای جنگ جهانی دوم بدست نظامیان شوروی سابق تصرف شد.
لوزیانین می گوید هرچند پوتین اعلام کرد این اختلافات به این زودی ها حل و فصل نخواهد شد، اما این از هیچ چیز برای آبه بهتر بود. این مقام موسسه شرق دور آکادمی علوم روسیه می افزاید آبه موضوع جزایر مورد اختلاف را به ژاپن بازنگردانده است اما مناسبات شخصی با پوتین برقرار کرد که به وی تا حدی امید می بخشد که بالاخره این مناقشه سرزمینی یک روزی در آینده حل و فصل خواهد شد .
الکساندر پانوف سفیر پیشین روسیه در توکیو به خبرگزاری شین هوا گفت: «دیدار آبه از روسیه نشان داد روسیه و ژاپن به طور کلی دارای روابط عادی و معمولی هستند. دست کم روابط آنها بدتر از روابط مسکو با برخی کشورهای غربی نیست.»
پانوف افزود دیدار آبه از روسیه را نباید با وجودی که هیچ پیشرفت اساسی در زمینه مناقشه سرزمینی بدست نیامد ، برای توکیو یک شکست قلمداد کرد. زیرا بیش از یکصد و پنجاه نفر از افراد بلند پایه اقتصادی ژاپن که به همراه آبه به روسیه آمدند، قراردادهایی را در طیف گسترده ای از صنایع از جمله کشاورزی، صنایع خودکار، کشتی سازی و تأمین گاز طبیعی امضا کردند.
وی گفت آبه در این سفر رویکرد سیلی نقد به از حلوای نسیه را برگزید. علت این امر این است که انتظارات و توقعات ژاپنی ها درباره مناقشه بر سر جزایر، ملایم و به اصطلاح محدود و معتدل است و با دیدگاهی خردمندانه ترجیح می دهند این مسئله را خیلی سخت نکند.
پانوف و لوزیانین می گویند سران دو کشور برای حفظ فضای مثبت میان مسکو - توکیو، خوشحال بودند به جای اختلافات بر مشترکات خود تأکید کنند.
پوتین و آبه در ملاقات شان، رویکرد مشترک خود را درباره مسائل هسته ای در شبه جزیره کره و ایران مطرح کردند و از قراردادهای تجاری که در مسکو امضا شد استقبال کردند. زمانی که خبرنگاران از آنها درباره مسائل جدی مورد اختلاف سئوال می کرد، آنها از لحنی ملایم و نرم استفاده کردند.
پانف گفت: « هدف گزاری هایی که از جانب آبه صورت گرفته بود ، تقریبا معتدل و مناسب بود و آنها به این اهداف دست یافتند. نخست وزیر ژاپن تکالیف و مسئولیت هایی را تعیین نکرد که شکست قطعی و کامل محسوب بشود.»

کد خبر 249388

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha