خواهران حوزوی نقش موثری در ترسیم آفاق تمدن اسلامی دارند

رئیس جامعه المصطفی (ص) العالمیه با تاکید بر این که باید زیر ساخت های آفاق تمدن اسلامی را ترسیم کنیم گفت: خواهران حوزوی نقش مهم و بسزایی در تحقق این امر دارند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، حجت الاسلام والمسلمین علیرضا اعرافی شب گذشته(11 اردیبهشت) در نوزدهمین اجلاس سالانه اساتید جامعه المصطفی(ص) که با موضوع " تحول در نظام آموزشی مبتنی بر نیازهای جهان اسلام" در موسسه آموزش عالی بنت الهدی ویژه اساتید خواهر برگزار شد، اظهارداشت: بدون شک حضرت فاطمه زهرا (س) از مصادیق "کوثر" از سوره مبارکه"کوثر" هستند و بعید نیست شأن نزول این سوره ایشان باشند.

 

وی بیان داشت: در زمانی وحی بر پیامبر اکرم(ص) انقطاع پیدا کرد، ایشان اندوهگین شدند، درحالی که پیامبر(ص) در سختی های زیادی مانند سه سال محاصره در شعب ابوطالب خم به ابرو نیاورده بودند، این نشان می دهد آدم های بزرگ اندوهشان معطوف به اهداف بزرگ است.

 

حجت الاسلام اعرافی با اشاره به تناسب سوره های کوثر و ضحی خاطرنشان کرد: خداوند برای رفع اندوه پیامبر(ص) سوره ضحی را نازل کرد و مزد رسالت ایشان را اعطای فرزندی عطیه و کوثر قرار داد.

 

رئیس جامعه المصطفی (ص) العالمیه عنوان کرد: حضرت فاطمه زهرا(س) یک قهرمان، پیشوا و مدیری خط شکن بود و با مجاهدت خودش موجب شد خط اصلی زعامت الهی و ولایت آسمانی گم نشود.

 

وی با تاکید بر این که حضرت فاطمه زهرا(س) باید سر مشقی برای اساتید و خواهران حوزوی باشد گفت: اساتید خواهر المصطفی(ص) صاحب عناوینی مانند استاد، استاد دینی حوزه، استاد دینی عرصه بین الملل و خانم هستند که هر کدام وظیفه سنگینی را برای آن ها ایجاد می کند.

 

وی تصریح کرد: اساتید خواهر باید شناخت کافی از شاگردهایشان پیدا و با آن ها تعامل کنند که در این زمینه مهمترین راه شناخت معرفت و آگاهی علمی است.

 

حجت الاسلام والمسلمین اعرافی با اشاره به این که علم محور و استاد کانون و مدار حرکت آموزشی است بیان داشت: استادی وظیفه خطیری است که در روایات زیادی به آن اشاره شده است.

 

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان این که باید بخش اعظمی از مبنای استادی را از کتاب "منیة المرید" استخراج کرد، ابراز داشت: این کتاب در آداب اقامت و تحصیل در مدارس و وظایف استاد و شاگرد است.

 

وی خاطرنشان کرد: علوم حوزوی با معنویت و حیاط ابدی آمیخته است، حوزوی بودن یعنی روح معارف با جان ما آمیخته شود و اساتید حوزه باید به تجربه این امر برسند.

 

حجت الاسلام والمسلمین اعرافی افزود: همچنین تربیت و اخلاق درون مایه نظام آموزشی حوزه است و باید به آن اهتمام ویژه داشته باشیم.

 

رئیس جامعه المصطفی (ص) العالمیه با اشاره به این که آموزش در حوزه بین الملل اقتضاعاتی دارد که باید به آن توجه شود عنوان کرد: در آموزش در عرصه بین الملل باید فضای دانش پژوهی درغربت، وضع روحی و روانی و فشارهای بین المللی بر افرادی که از یک کشور برای هدف مقدس فراگیری علوم دینی به کشور دیگری آمده اند سنجیده شود.

 

وی تصریح کرد: برای تاثیر گذاری در حوزه بین الملل باید مخاطب را به خوبی شناخت، اساتید باید فکر، فرهنگ و زبان شاگردان غیر ایرانی خود را بشناسند و با آگاهی درباره آن ها عمل کنند.

 

حجت الاسلام والمسلمین اعرافی با بیان این که اساتید خواهر باید با الگوی فاطمی به امر آموزش بپردازند اظهار داشت: اساتید خواهر باید با الگوی زن و خانواده اسلامی کاملا آشنا باشند تا بتوانند در ارائه آن موفق و تاثیر گذار باشند.

 

وی تاکید کرد: وقتی قرار است با توجه به سخنان مقام معظم رهبری آفاق تمدن اسلامی را ترسیم کنیم، باید زیر ساخت های آن را آماده کنیم و اساتید خواهرو حوزه های علمیه خواهران نقش مهم و بسزایی در این عرصه دارند.


حجت الاسلام والمسلمین اعرافی در پایان یادآور شد: تلاش اساتید خواهر المصطفی(ص) در زمینه انتشار و انتقال معارف اهل بیت(ع) و ارزش های اسلامی به سراسر جهان قابل تقدیر است.

 

پایان پیام/

کد خبر 249422

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha