به گزارش خبرنگار شبستان، دومین روز از بیست و ششمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران، میزبان نشست بحث و بررسی پیرامون کتاب "وضع کنونی تفکر در ایران"، تالیف دکتر رضا داوری اردکانی بود.
بر پایه این گزارش، دکتر رضا داوری اردکانی در ابتدای این نشست اظهار کرد: تصور نمی کردم که در سن 45 سالگی این کتاب حضور داشته باشم و شاهد بازچاپ آن باشم چراکه همواره در مورد گسیختگی در تاریخ تجدد می اندیشیدم و فکر نمی کردم که این تالیف ام، بعد از سال ها مورد توجه واقع شود واز این نظر خوشحالم.
وی ادامه داد: هر نویسنده ای که چیزی می نویسد به طور قطع مخاطبی هم دارد و اساسا نویسنده برای دیگران می نویسد و می خواهد که افراد اثر او را بخوانند و اظهار نظر کنند که البته در مورد کتاب من کمتر این اتفاق افتاده است.
رئیس فرهنگستان علوم با بیان اینکه در کتاب "وضع کنونی تفکر در ایران" به موضوعات مختلفی پرداخته شده است، تصریح کرد:این اثر طرح مسئله است مبنی بر اینکه چه می گوییم، چه می کنیم و کدامین سخن ها از دل بر می آید، به هرحال من توقع داشتم بعد از 45 سال صحبت های آن زمان مورد توجه قرار گیرد.
این محقق افزود: دو مسئله در مورد این کتاب وجود دارد، اول مقدمه ای بود که در اواخر سال 1345 بر این کتاب نوشتم و البته توسط ویراستار حذف شد که در واقع این مقدمه، یک نوع پیشبینی تحول عظیم در کشور بود در حالی که هنوز جرقههای انقلاب اسلامی ظاهر نشده بود که البته من هم به خاطر حذف این مقدمه اعتراضی نکردم.
وی در این راستا ادامه داد: سال 57 تعبیری را که بیان دیگری از همان مقدمه بود، نوشتم و کسی به من خرده ای نگرفت، چرا که آن زمان به پیروزی انقلاب نزدیکتر شده بودیم.
داوری اردکانی در ادامه گفت: آنچه که در کتاب «"وضع کنونی تفکر در ایران" نوشتم این بود که در فلسفه اسلامی تحولی نو وجود دارد ، ضمن آن که من برای اولین بار به مسئله اعتباریات علامه طباطبایی توجه کردم و اهمیت آن را ذکر کردم.
رئیس فرهنگستان علوم خاطر نشان کرد: در این کتاب به این مسئله توجه داشتم و سعی ام بر آن بود که مخاطب را به این مسوله توجه دهم که علامه طباطبایی کتاب اصول فلسفه وروش رئالیسم را در مقابل مارکسیسم نوشته است.
وی در ادامه به بیان خاطره ای از علامه طباطبایی(ره) پرداخت و گفت: متأسفانه فرصت هم صحبتی و حضور در جلسات علامه طباطبایی را نداشتم و در ملاقات کوتاهی که با ایشان داشتم به علامه طباطبایی گفتم که من همه فرمایشات شما را درک نمی کنم، آیا فرصتی دارید که هفته ای نیم ساعت پرسش هایم را برای شما مطرح کنم؟ که البته ایشان فرصت نداشتند و عنوان کردند : همیشه بعد از نماز ظهر نیم ساعت می خوابم اما روزی که شما بیایید، آن روز نمیخوابم، اما من حاضر نشدم مزاحم علامه طباطبایی شوم.
پایان پیام/
نظر شما