الگوپذیری از شهید مطهری مستلزم شناخت جامع سیره اوست

حجت الاسلام و المسلمین علی راد، در مراسم بزرگداشت شهید مطهری عنوان کرد: لازمه الگوپذیری از شهید مطهری در روزگار ما شناخت دقیق و جامع سیره اوست.

به گزارش خبرنگار شبستان، دومین روز از بیست و ششمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران، میزبان نشست بزرگداشت شهید مرتضی مطهری بود.
این نشست، روز پنجشنبه 12 اردیبهشت، در سالن سرای اهل قلم و با حضور حجت الاسلام "محمدعلی مهدوی راد "و حجت ‌الاسلام "علی راد" برگزار شد.
بر پایه این گزارش، در ابتدای این نشست حجت الاسلام "مهدوی‌ راد"، در رابطه با یادداشت های منتشر شده از استاد شهید مرتضی مطهری گفت: این یادداشت‌ ها فارغ از آنکه از نظمی خاص برخوردارند، حاوی نکاتی هستند که به نظر من شهید مطهری فرصت نکرد بیشتر آنها را تعمیق دهد که اگر چنین می شد قطعا آثار دیگری را از ایشان شاهد بودیم.


وی در این راستا ادامه داد: ویژگی این یادداشت های آن است که بسیار صریح اند و به علت همین صراحت برخی چنین عنوان می کنند که قابل استناد نیستند، اما به زعم من در موارد متعددی از متن این یادداشت‌ ها می‌ توان به جملات، عبارات و متن‌ هایی مواجهه شد که به نظر نمی‌ رسد شهید مطهری در نظر داشته که در آنها تغییری ایجاد کند.


مهدوی‌ راد در ادامه تصریح کرد: شهید مطهری هم انتقاد را خوب می‌ شناخت و هم خودش منتقد بود برای مثال او برای طرح یک بحث فقهی از رساله کوچک خود تا کتب و آثار متعدد وسنگین از ابن سینا و دیگران را مطالعه می‌کرد و همواره عنوان می کرد که برای انتقاد، توامان باید صریح و محکم بود.


وی با گریز به سه منطق تفقه در آثار شهید مطهری گفت: معتقدم که تفقه در حوزه نظر و حوزه عمل از موضوعاتی بود که شهید مطهری فرصت تبیین آن را در آثارش کمتر از سایر بخش‌ های تفقه پیدا کرد.


در ادامه این مراسم بزرگداشت، حجت الاسلام علی راد، با اشاره به تجلی قرآن کریم در آثار شهید مرتضی مطهری گفت: این استاد شهید، عقلانیت را وام دار وحی می‌ دانست و بر همین مبنا قرآن در اندیشه او ساری و جاری بود و در کنار این برمبنای قرآن به تحقیق و تبیین مسائل اخلاقی، اجتماعی و سیاسی می‌ پرداخت، بنابراین به همین علت او را حکیم قرآنی نامیده اند که عقلانیت اش نیز عقلانیت وحیانی و بر مدار و معیار قرآن کریم است.


وی اظهار کرد: لازمه الگوپذیری از شهید مطهری در روزگار ما شناخت دقیق و جامع سیره اوست، این استاد شهید آیینه تمام‌ نمای یک معلم موفق، خستگی‌ناپذیر و تلاشگر بود که پویایی ‌اش سبب اوج گرفتن او شد و هرچه به جلوتر حرکت می ‌کنیم این مسئله بیش از پیش جلوه می کند.


علی راد در پایان گفت: نکته مهم در الگو گرفتن از شهید مطهری آن است که او هرگز خود را معیار مسلم حقیقت نمی‌ دانست و تنها سعی داشت به عنوان وسیله‌ ای در خدمت رشد علم قرار بگیرد.
پایان پیام/

 

کد خبر 249607

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha