حمایت از برگزیدگان جشنواره شیخ بهایی/کند شدن پیشرفت طرح های کلان ملی

معاوم پژوهش و فناوری وزارت علوم گفت : در حال حاضرجشنواره شیخ بهایی به مرحله‌ای رسیده است که برگزیدگان آن رها نمی‌شوند و با مکانیسم‌های طراحی شده مورد حمایت قرار می‌گیرند.

به گزارش خبرنگارشبستان، محمد مهدی‌نژاد نوری معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم در نشست خبری صبح امروز در وزارت علوم گفت: جشنواره شیخ بهایی یک جشنواره کامل است و امیدواریم در سال‌های آینده به صورت بین‌المللی برگزار شود.

 

مهدی‌نژاد اظهار داشت:‌ در سال حماسه اقتصادی شرکت‌های دانش‌بنیان نقش کلیدی در تحقق شعار سال دارند و جشنواره فن‌آفرین شیخ بهایی با هدف تبدیل ایده به پدیده می‌تواند در تحقق نظام ملی نوآوری مؤثر باشد.

 

وی افزود:‌ از مؤلفه‌های مهم اقدام ملی نوآوری برگزاری جشنواره‌هایی با هدف ترویج علم و تقویت ارتباط محققان است.

 

مهدی نژادجشنواره شیخ بهایی را متفاوت با  جشنواره خوارزمی دانست و گفت: در جشنواره خوارزمی توجه به یافته‌های پژوهشی صورت می‌گیرد در حالیکه در جشنواره شیخ بهایی به تجاری‌سازی طرح‌ها بیشتر توجه شده است.

 

مهدی‌نژاد گفت : جشنواره شیخ‌بهایی به شکل منحصر به فرد از 19 تا 21 اردیبهشت در اصفهان برگزار می‌شود، این جشنواره به شکل زنجیره‌ای است و جشنواره نهایی آن در شهر اصفهان برگزار می‌شود.

 

وی با تأکید بر اینکه برگزاری جشنواره‌ها با هزینه‌های کلان دولتی کار درستی نیست، گفت: بر اساس فرموده مقام معظم رهبری نباید همایش‌ها، کنفرانس‌ها و جشنواره‌های بیهوده و کم‌اثر برگزار کنیم و سازمان‌های متولی باید در حد نیاز و با توجیه کافی این کار را انجام دهند ولی برخی جشنواره‌های زائد برگزار می‌شود که مصرف به جای منابع نیست.

 

معاون پژوهشی وزارت علوم افزود:‌ ایجاد امید به اشتغال در سطح بالا برای دانشجویان هدف جشنواره شیخ بهایی است و امیدواریم بتوانیم در سال‌های آینده این جشنواره را به صورت بین‌المللی برگزار کنیم.

 

 به گفته مهدی‌نژاد ارائه فناوری‌های صنعت‌ساز و ایده‌های کاربردی با شاخص‌های ویژه از ویژگی‌هایی جشنواره شیخ بهایی است.

 

مهدی‌نژاد با بیان اینکه صندوق نوآوری و شکوفایی از برگزیدگان جشنواره شیخ بهایی حمایت می‌کند، گفت:‌ در کمیسیون تلفیق مجلس اعتبار خوبی برای صندوق نوآوری و شکوفایی از محل صندوق توسعه ملی در نظر گرفته شد که این اعتبار سبب می‌شود تا برگزیدگان مورد حمایت قرار بگیرند.

 

مهدی‌نژاد گفت: در حال حاضر 4میلیون و 500هزار دانشجو در کشور نیازمند شغل‌های هماهنگ با تخصصشان هستند که این جشنواره این امکان را به آنها می‌دهد.

 

معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم گفت: بیش از 65 دانشگاه درگیر طرح‌های کلان هستند که در صورت کمبود اعتبار اجرای این طرح‌ها دچار آسیب جدی می‌شود.
 

معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم گفت:‌ بر اساس فرموده مقام معظم رهبری جایگاه و اثربخشی طرح‌های کلان ملی بسیار مهم است، با هماهنگی کارگروه تخصصی مجلس و پیشنهاد کمیسیون آموزش مجلس مقرر شد اعتبار خوبی برای این موضوع اختصاص داده شود اما این موضوع در مجلس رأی نیاورد و برای ما جای تأسف دارد زیرا اجرای طرح‌های کلان یک فرصت استثنایی پیش روی کشور بود.

 

وی گفت: امیدواریم فرصتی فراهم شود تا منابع و اعتبارات خوبی داشته باشیم هرچند دولت ردیفی برای این موضوع اختصاص داده است ولی باید افزایش یابد.

 

معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم گفت: برای 40 طرح کلان که سال گذشته به تصویب رسید نیز جز بودجه دولت بودجه دیگری از سوی مجلس تصویب نشده و باید صبر کنیم و امیدوار باشیم تا در اصلاحیه بودجه‌ای به این موضوع اختصاص داده شود زیرا در غیر این صورت سرعت رشد طرح‌های کلان بسیار کاهش می‌یابد.

 

پایان پیام/ 

کد خبر 249875

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha