ادبیات عامه‌پسند ما خودجوش است نه نظام‌مند

پارسی‌نژاد معتقد است ادبیات عامه‌پسند در کشور ما همچون کودکی است که به حال خود رها شده و خودسرانه زندگی می‌کند.

به گزارش خبرنگار شبستان، کامران پارسی‌نژاد، در نشست ادبیات عامه‌پسند، فرصت یا تهدید که امروز در سرای اهل قلم در نمایشگاه کتاب برگزار شد، گفت: جایگاه ادبیات داستانی هنوز در جامعه ما تصویب نشده است چه برسد به ادبیات عامه‌پسند، عموم مردم هنوز به تأثیرگذاری و نقش ادبیات داستانی واقف نیستند و فکر می‌کنند تنها فایده رمان سرگرمی است.

 

پارسی‌نژاد کسب تجربه را مهم‌ترین اثر رمان عنوان کرد و افزود: افراد با خواندن رمان بدون اینکه شکست بخورند به تجربه‌های زیاد دست پیدا می‌کنند در صورتی که در واقعیت کسب تجربه همراه با شکست است.

 

به گفته وی، ادبیات عامه‌پسند در نوع خود ارزشمند است چون بخشی از ادبیات داستانی است اما متأسفانه متولیان فرهنگی تاکنون فکری در مورد این ادبیات نداشتند.

 

این نویسنده با اشاره به اهمیت نکته‌گرایی بیان کرد: چرا در گذشته حافظ‌ها، سعدی‌ها و میردامادها آمدند، آیا الان افراد بااستعدادی نداریم، مشکل ما عدم نخبه‌گرایی است، ادبیات عامه‌پسند مثل کسی می‌ماند که به حال خود رها شده و خودسرانه زندگی می‌کنند.

 

به گفته پارسی‌نژاد، ادبیات عامه‌پسند غرب به طور کلاسیک رشد کرده و هم‌اکنون در حال تحول و شکوفایی است.

 

وی با بیان اینکه ادبیات عامه‌پسند در ایران خودجوش است نه نظام‌مند، اظهار داشت: ادبیات عامه‌پسند با پاورقی‌نویسی در مجلات شروع شد؛ 10 نفر قزلباش در شرایطی در جامعه شکل گرفت که مردم سرخورده بودند و توانست بر مردم اثر بگذارد.

 

پارسی‌نژاد خاطرنشان کرد: ما مردم احساساتی هستیم و به تخیل خود میدان نمی‌دهیم زیرا در مدارس به ما یاد نداده‌اند که چگونه تخیل را بروز دهیم.

 

این نویسنده با اشاره به اینکه ادبیات عامه‌پسند رها شده است، یادآور شد: ادبیات عامه‌پسند تعاریف گوناگونی دارد، یکی از آن تعاریف این است که مخاطب از توده مردم است؛ در حال حاضر ما چند مدل نویسنده داریم که یک نوع آن اصلا نویسندگی را بلد نیستند و فوق‌العاده در سطح پایین‌اند.

 

وی اظهار داشت: متولیان فرهنگی باید با برنامه‌ریزی کاری کنند که پلی بین ادبیات عامه‌پسند و ادبیات جدی زده شود. در حال حاضر می‌بینیم ادبیات عامه‌پسند رشد کرده به گونه‌ای که ادبیات پلیسی به صورت شاخه‌های روان‌شناسی و جرم‌شناسی ارتقا یافته و سطح جامعه که نویسندگان این دو بود در حد یک جرم‌شناس است.

 

پارسی‌نژاد تصریح کرد: نویسندگان باید آگاهانه در مسیر ادبیات عامه‌پسند به جلو حرکت کنند، لازم است که نویسندگان ضعیف مشخص و از این وادی بیرون شوند تا این فکر که همه نویسندگان عامه‌پسند ضعیف هستند از بین برود.

 

پایان پیام/


 

کد خبر 250248

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha