به گزارش خبرگزاری شبستان، پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی همزمان با برپایی بیست و ششمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران آثار جدیدی را روانه بازار نشر کرده است.
بنابر این گزارش، کتاب "اصلاح الگوی مصرف از منظر حقوقی" از جمله این آثار است که به کوشش سیدمحمود میرخلیلی به علاقه مندان عرضه شده است.
این کتاب مشتمل بر پنج مقاله علمی است که موضوع های فقهی، حقوقی و پیشگیرانه را مورد بحث و بررسی قرار داده اند.
مقاله نخست به بررسی مبانی فقهی اصلاح الگوی مصرف می پردازد. از نگاه این نوشتار یکی از بارزترین مصداق های تخلف در الگوی مصرف، اسراف و تبذیر است؛ در این مقاله می توان به شناخت الگوهای دینی در اصلاح الگوی مصرف، اهمیت و آثار رعایت الگوی مصرف، شناخت موارد تخلف از الگوی مصرف و ... اشاره کرد.
مقاله دوم با عنوان جایگاه حقوق مصرف کننده در این راستا پرداخته است. نامناسب بودن مصرف در زمینه های مختلف به ویژه در مصرف کالاهای تجدیدناپذیر و انرژی و ... پرداخته است. مقاله سوم به موضوع زندان و اصلاح الگوی مصرف می پردازد. زندان از منظر اصلاح الکوی مصرف مورد پژوهش و واکاوی قرار گرفته است.
مقاله چهارم به پیشگیری از جرم از رهگذر اصلاح الگوی مصرف با ارائه شواهدی از متون اسلامی اختصاص دارد. در نهایت مقاله پنجم موضوع حدود آزادی اشخاص در تصرف های مالی را مورد بحث و بررسی قرار می دهد. می توان گفت، موضوع این مقاله در واقع اصلاح الگوی مصرف و ارتباط آن با تحدید قاعده سلطنت است.
این تالیف به کوشش سیدمحمود میرخلیلی، با شمارگان یک هزار نسخه در 311 صفحه و با قیمت یکصد هزار ریال منتشر شده است.
این گزارش می افزاید: "رئالیسم و نهیلیسم" از دیگر تازه های نشر سازمان انتشارات پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی است.
بنابر این گزارش، موضوع کتاب یعنی مسئله رئالیسم همزاد فلسفه و مسئله محوری و تاریخی آن به شمار می رود. کتاب حاضر نیز از چشم اندازی محدود به این موضوع می نگرد و رئالیسم را صرفاً در ارتباط با نهیلیسم وجود شناختی مورد بحث قرار می دهد.
نهیلیسم در متون فلسفی بیشتر به عنوان رویکردی درباره ارزش ها در شاخه فلسفه حیات مورد بحث قرار گرفته و در این متون کمتر به مبانی این رویکرد و نتایج منطقی آن توجه شده است.
این کتاب در در پنج فصل تنظیم شده است. فصل نخست مقدماتی است و با نگاهی تاریخی به روش شناسی مسئله رئالیسم می پردازد و از ماهیت وجودشناختی این مسئله دفاع می کند.
فصل دوم به بیان مبانی معرفتی ضدرئالیسم اختصاص دارد و نشان می دهد این دیدگاه با اینکه در شک مدرن ریشه دارد، ولی نتیجه آن نوعی جزم اندیشی معرفتی است که با مبنای شکاکانه آن ناسازگار است.
بنابر این گزارش، در فصل های سوم و چهارم، نمونه هایی از دیدگاه های ضدرئالیستی معاصر با تفصیل معرفی شده و فصل نهایی نیز جمع بندی است که با یادآوری دلایل رئالیسم و مرور مشکلات ضدرئالیسم به نقد لوازم اخلاقی و الهاتی آن می پردازد.
به گزارش روابط عمومی سازمان انتشارات پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، هدف اصلی این کتاب روشن کردن ابعادی از فلسفه مدرن است که در راستای شرک اسطوره ای و در برابر نگاه توحیدی قرار دارد.
شایان ذکر است، این کتاب به قلم رضا صادقی با شمارگان یک هزار نسخه در 248 صفحه و با قیمت یکصد هزار ریال منتشر شده است.
پایان پیام/
نظر شما