ذخایر معادن زنجان؛ رویکردی برای افزایش صادرات استان

معادن استان زنجان درصد بالایی از سرب اولیه کشور و70 درصد روی کشور را تامین می کند.

به گزارش خبرگزاری شبستان از زنجان، استان زنجان با 46واحد تولید روی بزرگ ترین معادن روی را در سطح کشور دارد.

 

این استان در سال گذشته 122هزار تن تولید شمش روی داشته که بیش از 66درصد صادرات خود را با 238میلیون دلار شامل حال استان از آن خود کرده است.

 

بنا به همین دلایل است که مجوز تاسیس نمایندگی سازمان زمین شناشسی به زنجان داده خواهدشد.

 

در این زمینه گلشنی کارشناس معادن استان زنجان با اشاره به وجود 253معدن در استان زنجان تعداد معادن دارای پروانه بهره برداری را 186فقره عنوان کرد و به خبرنگار شبستان گفت: استان زنجان با 29ماده معدنی نظیرگرانیت، فلدسپات،آلونیت، مس، آهن، سرب وروی ومواد معدنی بسیار دیگر سالانه به صورت اسمی شاهد استخراج 5/6میلیون تن با 45درصد پتانسیل ها را در کشور شامل خود کرده است.

 

کارشناس معادن در زنجان معتقد است با ایجاد بانک اطلاعاتی دقیق و جامع برای بررسی طرح ها و برای بهره بردرای از این ذخایر عظیم در زنجان باید با رویکرد علمی در این زمینه اقدام کرد.

 

وی با اشاره به اجرای طرح های ساماندهی معادن در این زمینه گفت: معادن استان بنا به ظرفیت های دارایی مواد معدنی به حوزه های گوناگون تقسیم می شود.

 

این مقام مسئول با اشاره به برخی مشکلات در این زمینه ادامه داد:137فقره از معادن در انباشت استان در طرح بهین یاب است که در زمینه پایش معادن استان گفته می شود تعداد کل معادن استان دارای پروانه بهره برداری 166فقره با احتساب116 فقره معدن فعال ودر سال های اخیر نیز بنا به دلایلی شاهد تعطیلی برخی از این معادن بودیم.

 

وی معادن گرانیت استان را با 75درصدپتانسیل در استان را مطلوب ارزیابی کرد و افزود: در راستای تعطیلی معادن فعال دلایل زیادی وجود دارد که عمده ترین دلایل در این زمینه کارنکردن، بلوکه کردن،افزایش بدهی ها به دولت،مشکلات حقوقی ونبود بازار بویژه در معادن سلیمان بلاغی وحاج سیران را از جمله معضلات وموانع تعطیلی این معادن است.

 

گلشنی با بیان اینکه 11فقره معدن فلدسپات دارایی پروانه در زنجان وجود دارد که در حال حاضر از این تعداد 8فقره تعطیل شده است از آن جمله معدن فلدسپات قره داش، قزلجه را نام برد.

 

وی معادن آهک ومواد اولیه سیمان را در استان مهم ارزیابی کرد وگفت: از جمله ناتوانی این معادن برای ادامه فعالیت وجود معارضین محلی، عدم بهره بردار در استان بوده است.

 

گلشنی تعداد معادن گچ را در استان 14فقره عنوان کرد وگفت: از این تعداد 5فقره آنها فعال است و در این زمینه یکی از دلایل مهم تعطیلی این معادن را روی آوری بهره برداران به معادن فلزی وساختمانی یاد کرد.


این مقام مسئول با شاره به رونق معادن تراورتن استات در سال گذشته گفت: از این معدن 11فقره دارایی پروانه بهره برداری است که بنا به پیش بینی کارشناسان شاهد رونق تولید این معادن در سالجاری نیز خواهیم بود.

 

کارشناس معادن تعداد معادن سلیس در زنجان را 23فقره بیان کرد وگفت: با فعالیت 18فقره از این معادن روبرو هستیم و پنج فقره دیگر تعطیل اند.

 

در ادامه وی با برشماری دیگر معادن استان گفت: معادن سنگ لاشه وشن ماسه کوهی و آبرفتی به تعداد 50فقره است که رویکرد برای استفاده از ذخایر کوهی در زنجان"منطقه علم کندی و قالیچه بلاغی است.

 

وی با کمال تاسف تمامی معادن مس دارایی پروانه بهره برداری در استان را تعطیل اعلام کرد و خاطرنشان ساخت: در زمینه فعالسازی این معادن عدم توانایی بهره بردار، نبود بازار مصرف، عدم همکاری مسئولان و تجهیز و آماده سازی، استخراج وغیره از جمله موانع در این زمینه است.

 

محمدی دیگر کارشناس در زمینه معادن استان زنجان با اشاره به اینکه محدوده های اکتشافی ومعدنی استان زنجان در سیستم اطلاعات جغرافیایی این منطقه ثبت و برحسب آن مجوز صادر می شود، گفت: استان زنجان با احتساب محدوده های مختلف در این زمینه در مجموع دارایی 1648پلیگون است.

 

وی در پایان در زمینه مراحل اکتشاف معادن گفت: ‌شناسایی واستخراج واکتشاف معادن با انجام عملیات مختلف برای معادن انجام می گیرد.

 

پایان پیام/

کد خبر 250571

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha