برگزاری روز فرخشهر با عنوان «فرش و صنایع دستی»

سخنگوی کمیته علمی همایش سالانه روز فرخشهر، گفت: این همایش امسال با عنوان «فرش و صنایع دستی فرخشهر» 21 اردیبهشت برگزار می شود.

به گزارش خبرگزاری شبستان از استان چهارمحال و بختیاری، اکبر شفیعی، سخنگوی کمیته علمی همایش سالانه روز فرخشهر، امروز (16 اردیبهشت) در جمع خبرنگاران گفت: این همایش امسال با محوریت فرش، صابون پزی، نمدمالی و گیوه دوزی از ساعت 15 روز 21 اردیبهشت تا 22 اردیبهشت در تالار مهر و پارک سرچشمه فرخشهر برگزار می شود.


وی از حضور 27 مقاله در این همایش خبر داد و افزود: از این تعداد 14 مقاله در قالب ویژه نامه چاپ شده و 7 مقاله نیز ارائه خواهد شد.


وی توجه به گذشته فرش و قالی بافی در فرخشهر و حفظ و احیای این سنت و هنر دیرینه را از عمده ترین محتویات مقالات رسیده به دبیرخانه این همایش برشمرد و تصریح کرد: داوری مقالات توسط اساتید هیئت علمی دانشکده هنر دانشگاه شهرکرد و کارشناسان صنایع دستی استان انجام شده است.


شفیعی شهرت جهانی فرش فرخشهر به خصوص قالی های بی بی باف و سابقه تاریخی فرش در این شهر را از مهمترین دلایل انتخاب موضوع فرش برای همایش روز فرخشهر برشمرد و اظهار داشت: کیفیت عالی برای صادرات و تولید در حجم زیاد از مهمترین ویژگی های این فرش محسوب می شود.


وی با بیان اینکه قدمت قالی بافی در فرخشهر به 250 سال قبل برمی گردد، گفت: در سال های اخیر رویکرد قالی بافی به سوی بافت فرش های کوچک تر در ابعاد 6 متری، سه متری و تابلو فرش بوده است.


شفیعی از فعالیت 50 کارگاه قالی بافی در این شهر خبر داد و افزود: در این کارگاه ها، قالی بر روی کارگاه های عمودی آرکونومیک چله کشی و بافته می شود.


وی همچنین به ثبت دو انجمن فرش بافی توسط فارغ التحصیلان رشته فرش در این شهر اشاره و خاطر نشان کرد: این انجمن ها به منظور تولید و آموزش بافت فرش به صورت علمی و بازاریابی در سطح ملی و جهانی با رویکرد اشتغال زایی برای جوانان راه اندازی شده است.


وی همچنین به برنامه های جنبی این همایش اشاره و خاطر نشان کرد: برپایی نمایشگاه از پشم تا فرش شامل مراحب بافت فرش از چیدن پشم تا دار قالی، پخت آش دوغ سنتی و نان کاکلی از جمله این برنامه ها به شمار می رود.


رئیس شورای شهر فرخشهر نیز در این نشست با بیان اینکه در گذشته 70درصد از خانوار های این شهر از قالب بافی امرار معاش می کرده اند، گفت: متأسفانه ورود فرهنگ غربی به زندگی مردم، موجب کاهش گرایش بانوان به بافت قالی در منازل و در نتیجه کمرنگ شدن رونق این هنر اصیل در جامعه ایرانی شده است.


پرویز شاهقلیان هدف اصلی از برگزاری این همایش را احیای صنایع دستی به عنوان هنر دیرینه مردم این شهر برشمرد و افزود: لازم است قالی بافی به عنوان یک هنر فاخر به زندگی مردم برگردد چرا که این هنر زیبا ارزش اقتصادی پویایی نیز برای خانواده ها دارد.


وی همچنین جمع آوری دانش بومی را از دیگر اهداف این همایش عنوان کرد و اظهار داشت: می توان با جمع آوری مقالات علمی و دانش بومی، از این دانش برای رونق بخشیدن به صنعت روز کمک گرفت.

 

گفتنی است، 20 اردیبهشت در تقویم چهارمحال و بختیاری با عنوان «روز فرخشهر» نامگذاری شده است.


پایان پیام/

کد خبر 250796

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha