22 اسفند؛ دومین جشنواره پدافند غیر عامل و نمایش تولیدات فنی و مهندسی

رئیس سازمان پدافند غیر عامل: 22 اسفندماه؛ دومین جشنواره پایداری ملی وپدافند غیر عامل با رویکرد فنی و مهندسی همراه با نمایشگاهی از آخرین دستاوردهای کشور در این بخش؛ در سالن همایش های صدا وسیما برگزار خواهد شد


رئیس سازمان پدافند غیر عامل کشور: مقام معظم رهبری سیاست‌های دفاع سایبری کشور را هفته گذشته تصویب و ابلاغ کردند.
به گزارش خبرنگار شبستان، سردار غلامرضا جلالی رئیس سازمان پدافند غیر عامل کشور در نشست خبری صبح امروز با بیان اینکه 22 اسفندماه؛ دومین جشنواره پایداری ملی وپدافند غیر عامل با رویکرد فنی و مهندسی در سالن همایش های صدا وسیما برگزار خواهد شد، گفت: هدف از این همایش معرفی پروژه‌های برتر و تجلیل از نخبگان علمی و اجرایی پدافند غیرعامل درحوزه‌ فنی و مهندسی کشور، شناسایی حوزه تخصصی پدافند غیرعامل در سطح ملی، ارائه آخرین توانمندیها و دستاوردهای فنی و مهندسی پدافند غیرعامل در حوزه های تخصصی و تعمیق و گسترش تعاملات فنی و مهندسی سازمان پدافند غیرعامل کشور با فعالین این حوزه است.
وی تصریح کرد: با توجه به اینکه موضوع پدافند غیر عامل در کشور ما موضوعی نوپاست و ما در ابتدا در این حوزه مشکلات فراوانی داشتیم، سعی کردیم با توجه به اینکه این علوم علومی دفاعی و نظامی است از دانشمندان کشور خودمان استفاده کنیم.
جلالی با بیان اینکه تهدیدات از نوع نظامی به نوع سایبری و فن‌آورانه و تکنولوژیکی تبدیل شده است، گفت: کشور ما همواره در معرض تهدیدهای همه جانبه با رویکرد فناورانه آنهم در حوزه‌های مختلف است که جشنواره آتی می‌تواند دستاوردهای کشور را در این حوزه به نمایش بگذارد.
رئیس سازمان پدافند غیر عامل کشور در ادامه خاطرنشان کرد: پدافند غیر عامل مفهومی است که در 3 سطح راهبردی، فنی مهندسی و بهره برداری‌ها تجزیه و تحلیل می‌شود و مدیران ما بایستی بلد باشند که چگونه دستگاه‌های تحت نظارت خود را در شرایط بحران و جنگ مدیریت کنند تا حداقل آسیب پذیری را داشته باشیم.
وی با اشاره به اهمیت ونقش حوزه فنی مهندسی در پدافند غیر عامل تصریح کرد: پدافند غیر عامل در حوزه فنی و مهندسی یعنی اندیشه‌های نظامی و دفاعی را به زبان فنی و مهندسی بیان کردن و این جشنواره می‌خواهد تولیداتش را در این حوزه معرفی کند.
جلالی در خصوص اهداف برگزاری دومین همایش پایداری ملی خاطرنشان کرد: تجلیل از نخبگان علمی، مدیران و کارشناسان اجرایی، شرکتهای مهندسین مشاور، موسسات آموزشی و پژوهشی، مخترعین و مبتکرین برتر و برگزیده پدافند غیر عامل، معرفی طرح‌های اجرایی، تحقیقاتی و پژوهشی، نظامات فنی و اجرایی، کتب تخصصی، نشریات تخصصی، اختراعات و ابداعات برتر و برگزیده پدافند غیر عامل، اشاعه فرهنگ پدافند غیر عامل در حوزه فرهیختگان و نخبگان علمی و اجرایی کشور، اشاعه فرهنگ قدردانی از زحمات متخصصین پدافند غیر عامل کشور در حوزه فنی و مهندسی، تهیه بانک اطلاعات متخصصین حقیقی و حقوقی در این حوزه و معرفی نیازهای تخصصی آن به جامعه علمی و اجرایی کشور به منظور ایجاد تعاملات سازنده از اهداف برگزاری این جشنواره است.
رئیس شورای سیاست گذاری دومین جشنواره پایداری ملی وپدافند غیر عامل به برخی از دستاوردهای این سازمان در حوزه فنی و مهندسی اشاره کرده وگفت: تبدیل تهدیدات به فرمول‌های مهندسی، توان مهندسی معکوس تهدیدات، تولید ادبیات فنی پدافند غیر عامل، تولید دانش و ظرفیت‌های علمی در حوزه فناوری اطلاعات و سایبر و کسب دانش مدل سازی تهدیدات از دستاوردهای ما در حوزه فنی و مهندسی است.
وی افزود: ما همچنین در حوزه علوم راهبردی و مدیریت بحران اقداماتی داشته‌ایم که باعث تولید 6 رشته مهندسی در حوزه پدافند غیر عامل شده است و در حال حاضر حدود 500 دانشجو اعم از فارغ التحصیل و محصل داریم.
سردارجلالی در خصوص اقدامات سازمان پدافند غیر عامل برای برگزاری جشنواره پایداری ملی نیز گفت: ایجاد بانک اطلاعاتی، دریافت 300 مقاله تخصصی و برنامه‌ریزی جهت برگزاری 3 پنل تخصصی، برگزاری نمایشگاه تخصصی در جنب جشنواره و نمایش بخشی از دستاوردها و محصولات پدافند غیر عامل از جمله این اقدامات است.
رئیس سازمان پدافند غیر عامل کشور ادامه داد: سازمان پدافند غیر عامل ظرف 6 سال اخیر توانسته 75 آئین‌نامه تخصصی را تبیین کند که این اقدامی بسیار مفید است و آئین‌نامه بار گذاری انفجاری در ساختمان‌ها برای اولین بار توسط این سازمان تبیین شده است.
وی در بخش دیگری از سخنانش به تهدیدات جدید بر علیه امنیت کشور اشاره کرده و افزود: تهدیدات نوع جدید مورد بررسی قرار گرفته و راه‌های مقابله با آن به صورت مقاله و کتاب درآمده و در اختیار مسئولان امر قرار گرفته است.
جلالی با اشاره به تاسیس سازمان فاوای پدافند غیر عامل اظهار داشت: این سازمان با همکاری وزارت دفاع تاسیس شده و توانسته 70 شرکت خصوصی را در جهت امنیت بیشتر سازمان‌دهی کند.
رئیس سازمان پدافند غیر عامل کشور افزود: سیاست‌های دفاع سایبری کشور هفته گذشته پس از ارسال مجمع تشخیص مصلحت نظام به مقام معظم رهبری توسط ایشان تصویب و ابلاغ شد.
وی در بخش دیگری از این نشست و در پاسخ به سؤالات گوناگون خبرنگاران به اثرات ویروس استاکس نت به تأسیسات هسته ای بوشهر اشاره کرده و افزود: در حوزه فاوا ما نمی‌توانیم از کشورهای خارجی کمک بگیریم و صنایع و داده های آماری و حساب های بانکی خود را بر بستر فناوری های خارجی و هاستینگ اینترنتی که خارج از مرزهای ما و بدتر از آن در اختیار دشمنان ماست، قرار دهیم به گونه ای که مثلاً ویروس استاکس نت در بستر نرم افزارصنایع زیمنس که یک شرکت آلمانی است وارد کشور شد و این نشان می‌دهد ما باید از دانشمندان ایرانی برای مبارزه با این ویروس‌ها استفاده کنیم.
جلالی ادامه داد: شاهد بودیم که آمریکایی‌ها 9 ماه و آلمانی‌ها 1 ماه قبل قرارگاه دفاع سایبری را در کشورشان تاسیس کردند و روسیه هم در کنار آنها، سایبر را به عنوان یک حوزه جدید جنگ شناخته‌اند و لذا کشور ما نیز باید در این خصوص منسجم‌تر عمل کند.
وی در ادامه تصریح کرد: ویروس استاکس نت به کشور ما وارد شد و البته ضرباتی نیز به تأسیسات ما زد، اما این ویروس باعث انسجام در حوزه سایبری کشور شد و به گونه ای که با هماهنگی سازمان پدافند غیر عامل، وزارت اطلاعات و مخابرات دوره‌های آموزشی مقابله با ویروس استاکس نت برای حوزه‌های مربوطه برگزار شد.
جلالی در خصوص تامین امنیت نیروگاه‌های هسته‌ای کشور اظهار داشت: اقدامات ما در حوزه دفاع از تاسیسات هسته‌ای جامع و کامل بوده و توانستیم از بسیاری خطرات جلوگیری کنیم و رفتار دشمنان ما نیز نشان می‌دهد که قادر به از کار انداختن این تاسیسات نیستند.
رئیس شورای سیاست گذاری دومین جشنواره پایداری ملی وپدافند غیر عامل ادامه داد: تجربه ویروس استاکس نت نشان داد که نباید از هیچ نوع پروتکل خارجی در سیستم‌های امنیتی دفاعی و صنعتی استفاده کنیم و زمانی که غربی‌ها اعلام می‌کنند این ویروس متعلق به آنها بود ما باید علیه آنها اقامه دعوا کنیم.
رئیس سازمان پدافند غیر عامل کشور در بخش دیگری از نشست خبری در خصوص اقدامات این سازمان به اطلاع رسانی تهدیدات موجود گفت: سازمان پدافند غیر عامل در جهت آگاه سازی در این حوزه در سطوح استانداری‌ها و دستگاه‌های اجرایی ارتباطات خوبی صورت داده و سهمیه کارشناسی ارشد این حوزه هم به دستگاه‌های اجرایی ارائه شده است.
وی افزود: همچنین سازمان پدافند غیر عامل توافقی با سازمان بسیج مستضعفین داشته تا آنها 2 میلیون نفر از مردم را آموزش عمومی بدهند که تاکنون یک میلیون و 600 هزار نفر آموزش دیده‌اند و پیش بینی می‌شود تا 3 ماه اول سال آینده 2 میلیون نفر کامل شود. همچنین 400 معلم نیز در این خصوص آموزش دیده‌اند تا در مدارس اطلاع رسانی کنند.
رئیس سازمان پدافند غیر عامل کشور با بیان اینکه این سازمان در خصوص زلزله و حوادث طبیعی نقش هماهنگ سازی امداد و حضور نیروهای مسلح را بر عهده دارد، گفت: مقاوم سازی ساختمان‌ها بر عهده سازمان مدیریت بحران است و البته در خصوص مقابله با زلزله توافقاتی بین سازمان پدافند غیر عامل و سازمان مدیریت بحران صورت گرفته است.
وی در پاسخ به سؤال خبرنگار شبستان در خصوص عملکردها در حوادث پس از انتخابات و مقابله با اقدامات دشمن در حوزه سایبر نیز گفت: در حوادث پس از انتخابات، دشمن به نوعی علیه ما جنگ ماهواره‌ای به راه انداخت و ما توانستیم با آنها مقابله کنیم و این حوادث باعث شد تا مسئولین و دستگاه‌های مختلف به اهمیت فضای سایبر و تهدیدات آن پی برده و در جهت مقابله با آن اقدام کنند.
جلالی در پایان نشست خبری با بیان اینکه درس امنیت فناوری برای دانشجویان برنامه نویس دانشگاه های کشور تهیه شده است، خاطرنشان کرد: ما باید از هکر‌های ایرانی که حسن نیت دارند در جهت اهداف نظام استفاده کنیم.
وی در پایان با بیان اینکه ویروس استاکس نت آخرین تهدید دشمنان در برابر انقلاب نبود و همواره در برابر چنین تهدیداتی قرار داریم و ما هم باید برای مقابله با آن، خود را آماده کنیم،گفت: از آنجا که حملات سایبری یک حوزه تهدید جدیدی برای کشور ما و بسیاری از کشورها به شمار می‌رود، باید در کشور ساختار مستقلی در قالب دفاع سایبری ایجاد شود.
پایان پیام/
 

کد خبر 25246

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha