تا سال 93 هیچ قرآن فارسی در کشور چاپ نمی شود

معاون آموزش، پژوهش و نظارت بر چاپ و نشر سازمان دارالقرآن کشور با اشاره به استقبال عموم مردم از قرآن هایی به نسخ فارسی و آسانی قرائت آنها گفت: تا سال 93 هیچ قرآنی اجازه چاپ به خط فارسی را ندارد.

احمد حاج شریف، معاون آموزش، پژوهش و نظارت بر چاپ و نشر سازمان دارالقرآن کشور با اشاره به مجوز چاپ قرآن در سال 91 و تعداد مصحف چاپ شده در این سال به خبرنگار شبستان گفت: در سال 91، 353 مجوز برای چاپ قرآنها داده شد که از این میان سه میلیون و 920 هزار جلد قران منتشر شد که نسبت به سال 90 و اعلام مجوز 411 قران و نشر 6669 جلد قران و مقایسه آمار سال 90 با سال 91 نزدیک به 50 درصد افت چاپ قران در کشور رخ داده است.

وی با اشاره به عوامل تقلید و افت چاپ قرآن در کشور تصریح کرد: گرانی کاغذ و نوسانات بیش از اندازه ارز در کشور جلوگیری از چاپ قرآن با رسم الخط فارسی به دلیل ابلاغیه ای مرکز طبع و نشر قران کریم از تاریخ 15 خرداد سال 91 و جلوگیری از چاپ این قرآنها از مهمترین عوامل افت چاپ قرآن کریم طی سالهای گذشته است.

حاج شریف با اشاره به لزوم چاپ قرآنهای فارسی خاطرنشان کرد: پس از ابلاغیه مرکز طبع و نشر قران کریم مبنی بر جلوگیری از چاپ قرانها با رسم الخط فارسی دیگر به ناشرینی که درخواست مجوز چاپ اول انها را دارند ابلاغ نمی شود و همچنین سایر ناشرینی که مجوز چاپ این قرانها را داشتند تا سال 92 فرصت دارند از این نوع قرانها منتشر نمایند و از اسل 93 به هیچ وجه قران با رسم الخط فارسی اجازه چاپ در کشور نخواهند داشت.

وی افزود: متاسفانه حدود 60 درصد قرانهای چاپ شده در سال 91 به خط عثمان طه بوده و در سال 93 این رقم 100 درصد افزایش می یابد و با توجه به سخت و ثقیل بودن خواندن قرانهایی به خط عثمان طه و جلوگیری از چاپ قرانهای به خط فارسی لزوم توجه مسئولین را در بردارد.

حاج شریف با اشاره به لزوم استفاده از قرانهایی به رسم الخط فارسی برای مخاطبان عمومی قران تصریح کرد: اغلب مردم با خط عثمان طه آشنا نیستند و بنا به گزارشات واصله به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی عموم مردم تقاضای استفاده از قران ها با رسم الخط فارسی دارند.

وی با اشاره به برخی از تفاوت های این خط با خط عربی تصریح کرد: در قرآنهای فارسی کلمه کتاب و اصحاب به صورت معمولی نوشته می شود حال که در قرانها به رسم الخط عثمان طه این کلمات به صورت کتب و اصحب نوشته می شود که برای قرائت کننده ای که تازه به امر خواندن قران مشغول شده این نوع نوشتن بسیار سنگین است.

همچنین با توجه به نظر جمیع مراجع عظام تقلید مبنی بر بلااشکال بودن شیوه متداول کتابت قران به رسم الخط فارسی و قدمت این خط نزدیک به 14 قرن و خواندن راحت ان برای عموم مردم نباید از چاپ و نشر این قرانها جلوگیری شود.

وی افزود: استفاده از خط خوشنویسان مبرز ایرانی همچون احمد نیریزی، علی عسگری، وصال شیرازی، احمد نجفی زنجانی، طاهر خوشنویس، مصطفی مهدوی و سایر قدمای علم خط در کتابت قران کریم منسوخ می شود.

حاج شریف با اشاره به اشکالات وارده مرکز طبع و نشر مبنی بر چاپ قرانهای با رسم الخط فارسی خاطرنشان کرد: این مرکز بیش از 6 هزار کلمه از قرانهای فارسی را مورد اشکال قرار دادند و اگر سیستم کامپیوتری بخواهد این کلمات را تصحیح نماید شاکله خط خوشنویس به کلی تغییر می کند. و باید بدانید قویترین خط قران در دنیا متعلق به خوشنویسان ایرانی است و اگر رایانه اقدام به تصحیح این اغلاط نماید خط خویشنویسان فارسی مورد اشکال واقع می شود.

پایان پیام/
 

کد خبر 252607

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha