به گزارش خبرگزاری شبستان، فضائلی، کارشناس ارشد مسائل سیاسی صبح امروز با حضور در ستاد نیروی دریایی ارتش در جمع کارکنان این نیرو گفت: با توجه به ثبت نام هایی که دیروز صورت گرفت قطعا آرایش سیاسی متفاوتی خواهیم داشت و شاهد حضور پرشور وبا نشاط و یک فضای سیاسی پرکنش و واکنش خواهیم بود.
فضایلی ضمن تشریح مسائل عمومی انتخابات گفت: هر سیستم و نظامی برای پایداری و حفظ خود پیش بینی هایی را بعمل آورده و بخشهایی را طراحی می کند که بقای آن را تضمین می کند و از جمله نهادهایی که برای پایداری نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران پیش بینی شده شورای نگهبان است.
وی افزود: شورای نگهبان چند وظیفه را بر عهده دارد که بخشی ازآن اعم از تفسیر قانون اساسی ،فرایند قانون گذاری کشور و تطبیق مصوبات مجلس با شرع و اصول قانون اساسی بطور ساری و جاری در تمام طول سال مطرح هستند. وظیفه مهم دیگر این نهاد که در قانون اساسی نیز به آن اشاره شده و درمقاطع زمانی خاص روی می دهد، بحث نظارت بر انتخابات ریاست جمهوری ،مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری است.
این کارشناس مسایل سیاسی تصریح کرد:بخشی از بحث انتخابات آزاد ،که از ماهها پیش در کشور مطرح شد به مسئله تائید صلاحیت نامزد های ریاست جمهوری توسط شورای نگهبان برمی گردد که برغم قانونی بودن این مقوله و این که هیچ خدشه ای به آن وارد نیست ،اما همواره حملاتی علیه شورای نگهبان بوده و احساس می شود که در انتخابات پیش رو هم همینگونه شود.
فضایلی در ادامه خاطر نشان کرد : در مجموع نامزدهای ریاست جمهوری رد صلاحیت شده به دو گروه تقسیم می شوند یا سوء پیشینه از قبیل سوابق کیفری ، تخلفات مالی ،اخلاقی و یا امنیتی در پرونده آنها قید شده است یا کسانی هستند که ویژگیهایی که در قانون اساسی برای آنها ذکر شده از قبیل رجل سیاسی و مذهبی بودن شامل آنها نمی شود.
وی با تاکید بر لزوم حساسیت در خصوص احراز صلاحیت نامزدهای انتخاباتی خاطر نشان کرد:هیچ عقل و منطقی ایجاب نمیکند که در مسئله احراز صلاحیت نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری اغماض داشته باشیم و مصلحت سنجی هایی صورت گیرد که منافع کشور را به خطر اندازد.
فضایلی اذعان داشت: شورای نگهبان نمیتواند بر پایه احساسات هرکسی را رد صلاحیت کند و لذا بایستی برای هر عملی پاسخی داشته باشد . ضمن اینکه مصالح نظام ایجاب میکند که این نهاد وارد مناقشه افشای اینکه چرا فلانی رد صلاحیت شده است نشود، چون در اینصورت جامعه دچار اغتشاش خواهد شد، کما اینکه شورای نگهبان همواره از اینکه بصورت علنی دلایل رد صلاحیت برخی ها را اعلام کند اعراض داشته است.
این کارشناس مسایل سیاسی با بیان اینکه مظلوم نمایی برخی ها که چرا شورای نگهبان رسما دلایل ردصلاحیت را اعلام نمی کند بی اساس است، گفت:امیدواریم آنهایی که بصورت جدی تری مطرح هستند از قانون اساسی و شورای نگهبان تمکین داشته باشند.
وی اظهار داشت رد صلاحیت نامزدهایی که مورد حمایت گروههای خاص هستند و همچنین اعلام نتایج انتخابات بر خلاف میل برخی کاندیداها، دو مقطع حساس و البته قابل پیش بینی را رقم خواهد زد، که می تواند مانند انتخابات سال88 کشور را با تنش مواجه کرده و التهاباتی را بوجود آورد. هرچند با توجه به تجربیات گذشته و هزینه های سنگینی که در سال 88 گریبان کشور را گرفت،احتمال این رخداد ضعیف به نظر می رسد.
فضایلی در پایان خاطر نشان کرد:بر اساس نظر سنجی های به عمل آمده، متوسط میزان حضور ملت در انتخابات پیش رو بین 65 تا 70 در صدر برآورد شده است که با توجه به آرایش های جدید ممکن است از آن هم فراتر رود.
پایان پیام/
نظر شما