به گزارش خبرنگار شبستان، نخستین نشست شورای اجرایی اتحادیه های جهانی ناشران جهان اسلام صبح امروز شنبه 23 اردیبهشت با حضور علی زارعی نجفدری، دبیرکل این اتحادیه برگزار شد.
در ابتدای این نشست علی زارعی نجفدری گفت: در حوزه فرهنگ جایگاه نشر و انتشارات جایگاه ویژه ای است اندیشه و نظریات زمانی می تواند منتقل شود که در بستر یک جامعه جا پیدا کند انتشارات و نشر عامل اصلی رساندن اندیشه ها و تفکرات متفکران به جامعه هستند و اگر از این نگاه بنگریم و نشر و انتشار جایگاه منحصر به فردی دارد.
وی در ادامه در مقایسه صنعت نشر در جهان اسلام با وضعیت نشر در دنیا عنوان کرد: علی رغم اینکه وضعیت نشر در دنیا پیشرفت کرده است اما این پیشرفت مطلوب نیست بلکه می تواند جایگاه بزرگتری پیدا کند حوزه نشر مسلمانان هم از جایگاه ویژه ای برخوردار است و یک فاصله در قالب شکل و ابعاد سخت افزاری با جهان غرب دارد.
وی درادامه محورهای حوزه نشر را دو محور عمده خواند و گفت: منابع و محتوا و شکل و قالب و مباحث سخت افزاری در نشر غرب پیشرفت خوبی داشته و از نظر منابع و محتوا مخصوصاً در حوزه علوم انسانی جهان غرب نسبت به نشر مسلمانان عقب و دست خالی است.
نجف دری منابع علوم انسانی جهان اسلام را بسیار غنی شمرد و گفت: این منابع به ما یک برجستگی ویژه بخشیده است انچه که عقب افتادگی حوزه نشر مسلمانان را نسبت به دیگر حوزه ها نشان می دهد در قالب شکل است.
دبیرکل اتحادیه ناشران جهان اسلام سپس عنوان کرد: عده ای در یک نگاه کلی می گویند که فاصله حوزه نشر مسلمانان و غرب زیاد است و ما به ان نمی رسیم اما در نگاه دوم معتقدند که این فاصله زیاد نیست و اگر همت کنیم می توانیم به حوزه نشر در جهان غرب دست یابیم اگر واقع بینانه تر بنگریم حوزه نشر غرب در مباحث محتوایی دچار نقص است و در قالب شکل نیز به استاندارد مطلوب نرسیده است.
وی خاطرنشان کرد: نگاه سوم نگاهی است که اتحادیه ناشران جهان اسلام ان را پی گیری می کنند و ان این است که حوزه نشر مسلمانان در حوزه شکل و قالب با جهان غرب فاصله کمی دارد اما به مدد منابع غنی محتوایی که از ان مکتب حیات بخش اسلام است که با مقداری همت این فاصله در بعد سخت افزاری نیز جبران می شود و حتی می توانیم در حوزه نشر از جهان غرب نیز جلو بزنیم.
وی شرط این پیشرفت را اتحاد ناشران جهان اسلام و تعامل بیشتر آنان با یکدیگر خواند و گفت: اگر ناشران جهان اسلام با هم هم افزایی بیشتری داشته باشند امیدواریم این حرکت جدی تر دنبال شود.
در ادامه نجفدری اضافه کرد: براساس اساسنامه اتحادیه ناشران جهان اسلام مسلمانان در مناطقی انتخاب شدند که اتحادیه در ان مناطق دفتر منطقه ای ایجاد می کند انتخاب دبیران منطقه براساس این مساله صورت می گیرد.
وی اظهار کرد: با اولین نشست دبیران منطقه ای از سوی دبیرکل پیشنهاد شدند و نظرات به بحث و تبادل نظر گذاشته شده است اساسنامه دبیرخانه دائمی نیز تنظیم شد و دبیرخانه دائمی با اندکی محبوبیت نسبت به دبیرخانه های مناطق فعالیت می کنند. همچنین وظیفه اتحادیه های منطقه ای ارتباط با اعضا و عضوگیری در مناطق برای اتحادیه می باشد.
وی زبان اصلی پوششی اتحادیه ناشران جهان اسلام را زبان فارسی، انگلیسی و عربی خواند و گفت: این سه زبان برای همه مناطق کافی نیست.
وی همچنین گفت: اتحادیه در هفت منطقه دنیا مناطقی برای ایجاد دفاتر منطقهای اتحادیه تعیین شد که انتخاب این دبیران بر اساس مفاد تعیین شده در اساسنامه و با تصویب شورای اجرایی صورت گرفت.
نجفدری با بیان اینکه فعالیتهای این اتحادیه تازه اغاز شده است گفت: اعضای اتحادیه نیز در محدوده غیردولتی تعریف میشوند و لذا سیاست داخلی کشورهای مختلف در حرکت اتحادیه و اعضای آن تاثیر ندارد. محور جهت گیری اتحادیه فعالیت حرفهای نشر است چرا که در بررسیهای چند ساله مان به این نتیجه رسیدیم که از نبود فعالیت حرفهای در کار نشر بیشتر از موضوعات دیگر رنج میبریم.
وی در پایان گفت: در یک بررسی واقع بینانه در مناطق مختلف دنیا و در منطقه خاورمیانه حرکتهای استکباری در تلاشند که ملتهای مسلمان را در زمان متوقف کنند و این از برنامه های عمده انان است که بین مسلمانان تفرقه و تنفر ایجاد کنند البته این مسئله در حوزه نشر چشمگیر تر است که وظیفه ما در این زمینه ایجاد همدلی اتحاد مسلمانان می باشد.
امیر عباس تقیپور معاون دبیر کل اتحادیه جهانی ناشران مسلمان مسئولان دبیرخانههای منطقهای اتحادیه ناشران جهان اسلام را به شرح زیر معرفی کرد:
دبیر منطقه آفریقا آقای علیون بدارا بی از سنگال، دبیر منطقه آسیا مفتاح سوزی رحمت از اندونزی، دبیر منطقه شمال آفریقا و کشورهای عربی آقای حسین خلیفه از لبنان، دبیر بخش آمریکای شمالی شفیق هدی از کانادا، دبیر بخش اروپای غربی و ترکیه موسی گونش، دبیر بخش آمریکای لاتین محمد حق پرست از برزیل و دبیر بخش اروپای شرقی و کشورهای شوروی سابق رامین داداش اف از جمهوری آذربایجان.
پایان پیام/
نظر شما