حجت الاسلام محسن غرویان، عضو هیئت علمی جامعه المصطفی العالمیه و استاد حوزه در گفتگو با خبرنگار شبستان در قم تصریح کرد: اعتکاف یک نوع حالت عبادت و بندگی انسان در برابر خداوند است که در زمان و مکانی خاص اتفاق می افتد.
وی ادامه داد: زمان ها و مکان ها به لحاظ ویژگی هایی که دارند، می توانند در احساس و حس بندگی انسان نسبت به خداوند تاثیرگذار باشند.
این استاد حوزه با اشاره به ویژگی های مسجد در موضوع اعتکاف خاطرنشان کرد: مسجد یک مکان خاص است که انسان به طور قهری در زمان حضور در این مکان به نوعی حس و حال معنوی پیدا می کند.
وی با تاکید بر ویژگی های ماه رجب اضافه کرد: این ماه نیز از نظر زمانی موقعیت ویژه ای است که به انسان حس و حال بندگی و توجه به مسائل معنوی را تزریق می کند و اعتکاف جمع بین این 2 ویژگی از حیث مکان و زمان است که در انسان حس و حال عبادت را تقویت می کند.
توجه قلبی مهم ترین موضوع در اعتکاف است
حجت الاسلام غرویان ادامه داد: مخصوصا اینکه انسان سه روز را با نیت توجه به مسائل معنوی و قلبی در این مراسم شرکت کند و موضوع مهم در امر اعتکاف همان توجه قلبی است.
وی با تاکید بر جایگاه قلب در وجود و ذات هر انسانی گفت: اساس خودسازی، خودشناسی و رشد معنوی انسان به قلب برمی گردد که جایگاه ویژه ای در وجود آدمی داشته و پرداختن به امور معنوی قلب انسان را متحول می کند.
عضو هیئت علمی جامعه المصطفی العالمیه افزود: در اعتکاف والاترین هدف این است که قلب انسان با نماز، عبادت و دیگر کارهای معنوی متوجه خداوند شود و انسان چه در جسم، بدن و چه در ذهن تنها باید متوجه خداوند باشد.
نیت ها باید در اعتکاف درست باشد
وی ادامه داد: فلسفه این عبادت خاص معنوی همین مسئله است، رسیدن به خدا و به همین علت است که گفته شده "نیت ها باید در اعتکاف درست باشد".
حجت الاسلام غرویان تصریح کرد: وقتی نیت و قلب انسان حس و حال معنوی داشته باشد به طور قهری آثار آن در بدن معتکف پیدا شده و آن فرد حالت خضوع و رکوع باطنی پیدا می کند.
معتکفین خودشان نسبت به همراه نداشتن تلفن های همراه اقدام کنند// این مسئله یک نوع تمرین اراده است
وی در ادامه در پاسخ به سوالی در خصوص طرح ارائه شده در خصوص عدم همراه داشتن تلفن همراه از سوی معتکفین گفت: این امر به افزایش حال معنوی معتکفین و جدایی آنها از بند تعلقات کمک می کند ولی بهترین حالت این است که افرادی که در مساجد معتکف می شوند، خودشان نسبت به این مسئله اقدام کنند.
استاد جامعه المصطفی العالمیه ادامه داد: بهتر است فرد معتکف در زمان حرکت از منزل به سوی مسجد با هدف نزدیکی به خداوند و جدایی از بند تعلقات تلفن همراه خود را در منزل گذاشته و در طول ایام اعتکاف جدا از تعلقات ذهنی به مطالعه کتاب، قرآن، ادعیه و مفاتیح پرداخته و با به همراه نداشتن چنین ابزاری بیشتر به حالت معنوی دست پیدا کند.
وی تصریح کرد: خود این مسئله به نوعی یک تمرین اراده است تا انسان بتواند در مسائل دیگر هم این چنین از بند تعلقات رها شود.
حجت الاسلام غرویان از معتکفین خواست تا در کنار همه آرزوهای خود در این فرصت معنوی برای همه مسلمانان و مخصوصا جوانان دعا کنند و بدانند که دعایی که برای همه باشد، فرد دعا کننده را نیز شامل می شود.
پایان پیام/
نظر شما