به گزارش خبرگزاری شبستان، این روزها گالری شیرین پذیرای 21 هنرمند است که آثارشان را با موضوع «عروسک» در نمایشگاه چند رسانه ای درمعرض دید علاقمندان قرار داده اند . این آثار با نمایشگاه گردانی « دکتر بهنام کامرانی» گرد هم آمدند تا هنرمندان برداشت های جامعه شناسانه، روانشناسانه و فانتزی و پاپ خود از دنیای عروسک ارایه نمایند .
شیرین پرتوی مدیر گالری شیرین در خصوص برپایی این نمایشگاه گفت: دکتر بهنام کامرانی ایده برپایی نمایشگاه عروسک را به من داد و من با توجه به جذابیت و اهمیت این موضوع زمینه برپایی آن را فراهم کردم .
پرتوی افزود : عروسک ها همزاد آدم هایند. اگر در گذشته عمر عروسک ها را در زندگی کودکی و نوجوانی آدم ها تخمین می زدند امروزه در پس تنهایی فراگیر پیرامون انسان ها و سرگشتگی و بحران هویتی که جامعه انسانی با آن روبه روست، حضور عروسک ها در زندگی روزمره آدم ها گسترش یافته است .
شیرین پرتوی خاطرنشان کرد : عروسک ها بیش از هر زمان دیگری امروزه به زندگی انسان های بالغ ورود پیدا کرده اند و علاوه بر دخترها، پسران و مردان را نیز با خود همراه نموده اند و به ضرورت ها و پیشرفت های تکنولوژی روز پاسخ مثبت داده اند . مصداق همه این مولفه ها را در همین نمایشگاه « عروسک » می توان یافت .
دکتر بهنام کامرانی که تا کنون نمایشگاه گردانی های زیادی را با موضوعات فانتزی و پاپ آرت برگزار نموده با موفق ارزیابی کردن نمایشگاه عروسک در گالری شیرین گفت : :« برای برگزاری نمایشگاه عروسک من دنبال هنرمندانی می گشتم که هم آثارشان تنوع بیشتری داشته باشد و هم دسترسی به آنها آسان تر باشد، لذا هنرمندان حاضر را انتخاب کردم که آثارشان رویکردهای مختلفی به موضوع عروسک را نشان می داد .»
وی در خصوص انتخاب موضوع عروسک به عنوان سوژه این نمایشگاه اضافه کرد:«عروسک موضوعی است که به لحاظ نوع رویکرد و جنبه های پاپ و روزمره، همچنین به لحاظ تفکرات شخصی و امور کاملا خصوصی و هم از جنبه های فرهنگی جای کار و ظرفیت پرورش دارد، عروسک می تواند در تبادل فرهنگ ها، بیان حقایق جامعه و اشاره به داشته های ملی و بومی تاثیرگذار باشد، بنابراین عروسک موضوعی بسیار گسترده است که در عین حال می تواند مطالعات فرهنگی را درگیر خود کند، به قولی ساده تر بگویم بسیاری از فرهنگ ها توسط عروسک در جامعه اثر می گذارد.»
کامرانی از نمایشگاه های موضوعی به عنوان پژوهشی های هنری یاد کرد و افزود: « به نظر من نمایشگاه موضوعی می تواند خود نوعی پژوهش در هنر محسوب گردد و عروسک هم فرصتی مغتنم برای امور پژوهشی در بخش فرهنگی است و می توان به این قضیه از جنبه پژوهشی نظر داشت »
نمایشگاه گردان نمایشگاه «عروسک» در خصوص چگونگی چینش آثار در این نمایشگاه افزود: آثار ارائه شده در این نمایشگاه تنها در نقاشی و مجسمه خلاصه نمی شود بلکه در زمینه های ویدئو آرت ،جعبه های نوری وچیدمان نیز ارائه شده اند . البته ما سعی کردیم هنرمندانی را در رسانه ها و حوزه های مختلف هنری انتخاب کنیم تا شاهد تنوع بیشتری در نمایشگاه باشیم . در زمینه چیدمان هم تلاش کردیم تا آثار را به گونه ای در کنار هم قرار دهیم تا در عین هیجان انگیز بودن، تداخل و مزاحمتی برای یکدیگر ایجاد نکنند بنابراین با دقت فراوان و حساسیت کافی نسبت به چینش آثار اقدام کردیم .
یاسمین سینایی مجسمه ساز صاحب سبک که با مجسمه چیدمانی با عنوان « پیری عروسک ها » در این نمایشگاه شرکت کرده است گفت : ، عروسک هایم را بعد از سالها در چمدانی قدیمی یافتم و احساسم بر این بود که مرور زمان صورت عروسک هایم را به پیری نشانده لذا عروسک هایم را در چیدمانی با عنوان پیری عروسک ها گردهم آوردم. به نظر من، عروسک ها همیشه دنیایی از خاطرات کودکی افراد به ویژه دختران را تشکیل می دهند، عروسک یکی از عناصری است که کودکان را در مسیر زندگی همراهی می کند و به نوعی همدم و همراه افراد در گذر روزگار هستند.
وی ادامه داد : در چندین نمایشگاه موضوعی شرکت داشتم که از نظرم بسیار جذاب بود چراکه نتیجه کار نمایشگاه های موضوعی هر اندازه هم که ساده باشد اما بسیار غافلگیر کننده است .در نمایشگاه های موضوعی باتنوع آثار و ایده های مختلف روبرو هستیم، در اینگونه نمایشگاه ها هنرمندان با نگرش ها و تکنیک های متفاوت گردهم می آیند تا از طریق آثارشان با مخاطب سخن بگویند.
نمایشگاه عروسک تا تاریخ 18 اسفند با آثار نقاشی، دیجیتال آرت، ویدئو آرت، عکس و مجسمه چیدمان از هنرمندانی چون یاسمین سینایی، مرضیه باقری، مجید بیگلری، نگار تحصیلی، واحد خاکدان، فرزاد خلیفه، ندا رضوی پور، سعید رفیعی، المیرا روزبه، دلبر شهباز، مرتضی زاهدی، اشکان صانعی، بهرنگ صمدزادگان، محمد مهدی طباطبایی، نفیسه عمران، بهنام کامرانی، نیلوفر کسبی، احمد مرشدلو، زهرا مرصوص، آلنا نبی اللهی، بیژن نعمتی شریف در گالری شیرین واقع در بلوار اندرزگو ـ خیابان سلیمی ـ ساختمان انجمن خوشنویسان ایران برپاست .
پایان پیام/
نظر شما