حجت الاسلام محمد علی فیض آبادی، استاد حوزه و دانشگاه، با اشاره به اهداف برگزاری مراسم معنوی اعتکاف، به خبرنگار شبستان اظهار داشت: همانگونه که بعد جسمی انسان نیاز به تغذیه، استراحت و ورزش دارد بعد معنوی نیز نیاز به تغذیه، درمان و استراحت دارد بنابراین اعتکاف فرصتی مناسب برای رسیدگی به بعد معنوی انسان است.
وی توصیه ای به مسئولان و برگزار کنندگان مراسم اعتکاف داشت و تصریح کرد: متولیان برگزاری آیین اعتکاف برنامه ریزی پر حجمی برای معتکفین نداشته باشند چرا که حجم بالای برنامه های مختلف در ایام اعتکاف موجب خستگی و غافل شدن معتکفین از فضایل معنوی اعتکاف می شود.
حجت الاسلام فیض آبادی در ادامه تاکید کرد: همچنین خود معتکف باید بداند که حضور در مسجد و معتکف شدن در ایام البیض معنویتی برای او به همراه دارد بنا براین انجام اعمال مذهبی فشرده توسط خود معتکف نیز موجب خستگی وی می شود.
وی افزود: اعتکاف دوره ای سه روزه است که انسان می تواند با مناجات با خدا و زنده کردن دل، روحیه خود را پرورش دهد و متعالی سازد.
حجت الاسلام فیض آبادی حضور جوانان در مراسم اعتکاف را در بالابردن روحیه معنوی جامعه موثر دانست و تاکید کرد: در حال حاضر قشر زیادی از جامعه جوانان هستند که حضور جوانان در مراسم اعتکاف می تواند زمینه ساز فراگیری نور معنویت در جامعه باشد.
وی با تاکید بر اینکه باید نقش خداوند در بخش های مختلف زندگی از قبیل تصمیم گیری، اخلاق، تربیت فرزند، مدیریت و غیره تبیین شود بیان کرد: اعتکاف فرصتی برای تبیین نقش خداوند در مراحل مختلف زندگی است.
استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه انسان با حضور در مراسم معنوی اعتکاف خود را از بند تعلقات دنیوی می رهاند، بیان داشت: انسان در مراسم اعتکاف خود را از حلال باز می دارد تا با تمرین بندگی، جهاد با نفس را بیازماید.
وی ابراز داشت: اعتکاف نیز مانند سایر عبادات، باید با نیت و قصد قربتباشد و هر گونه ریا و خودنمایی و قصد غیر الهی آن را باطل می کند.
پایان پیام/
نظر شما