به گزارش خبرگزاری شبستان از خرم آباد، دکتر حسین زمانیان، رئیس دانشگاه لرستان امروز(24 اردیبهشت) در اولین همایش بینالمللی ریزگردها، مدیریت عوامل و پیامدها که در سالن آمفیتئاتر دانشگاه لرستان در خرم آباد برگزار شد، گفت: ریزگردهای عربی خطرات بسیاریا برای مردم به دنبال دارد.
وی با بیان اینکه این پدیده خسارات فراوان جانی، مالی و زیست محیطی به دنبال دارد، افزود: برای مقابله با این معضل نیاز بر برنامه ریزی سریع و اقدام اساسی است.
زمانیان خاطرنشان کرد: برای جلوگیری از خسارات ناشی از این پدیده باید به صورت گسترده روی آن کار مطالعاتی و علمی انجام شود.
رئیس دانشگاه لرستان خسارات ناشی را از این پدیده را جیران ناپذیر خواند و گفت: این پدیده چون زلزله به یک باره اثر تخریبی خود را نمی گذارد که قابل مشاهده باشد.
وی با بیان اینکه آلودگی هوای ناشی از ریزگردها برای همه افراد و در همه سنین پدیده ای مضر و بیماری زاست، خاطرنشان کرد: با هر ورود ریزگردها طیف وسیعی از افراد جامعه بخصوص افراد آسیب پذیر نظیر سالمندان، زنان باردار، کودکان و افراد بیمار آسیب می بینند.
رئیس دانشگاه لرستان بیان کرد: رفع کردن بخشی از مشکلات ناشی از ریزگردها و ارائه راهکارهای مقابله با این معضل هدف دانشگاه لرستان از برگزاری این همایش است.
زمانیان در ادامه با اشاره به وضعیت دانشگاه لرستان، اظهار کرد: این دانشگاه طی سالیان اخیر موفق به بالا بردن ظرفیتها در مقطع دکترا و ارشد شده است.
وی افزود: در حال حاضر دانشگاه لرستان تعداد هفت دانشکده وچهار مرکز عالی در شهرستانهای نورآباد، الشتر، کوهدشت و پلدختر دارد.
رئیس دانشگاه لرستان اظهار کرد: هم اکنون در مجموع 60 رشته دکترا و 55 رشته کارشناسی ارشد در دانشگاه لرستان وجود دارد.
گفتنی است، این همایش درحالی برگزار شد که امروز آسمان شهر خرم آباد و بروجرد میزبان مهمان ناخوانده ای به نام ریزگردهای عربی است.
این ریزگردها به حدی هوای این دو شهر را آلوده کرده اند که مسئولان آموزش و پرورش در شهرستان بروجرد مجبور به تعطیلی دانش آموزان مقطع ابتدایی شده اند.
پایان پیام/
نظر شما