بهرام عیناللهی، معاون آموزشی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در حاشیه نشست با معاونتهای دانشگاه علوم پزشکی کاشان در گفتگو با خبرنگار شبستان با تاکید بر اینکه مبحث عدالت آموزشی در تمام مناطق دنیا مطرح است، گفت: برنامه ریزان و کارشناسان بر اساس این دیدگاه به این نتیجه رسیده اند که همه امکانات نباید در یک نقطه جمع شود و با تقسیم ماموریت های آموزشی بین دانشگاه های علوم پزشکی مراکز مختلف خدمات و امکانات در کل کشور توزیع شود.
وی با اشاره به اینکه این کار در کشورهای خارج انجام شده است، افزود: انجام این اقدام نیز با تقسیم ماموریت های مختلف ملی به دانشگاه های کشورمان بر اساس ظرفیت های موجود و نیاز منطقه آنها برای جلوگیری از تجمع همه امکانات و خدمات در پایتخت ضروری است.
به گفته وی، وزارت بهداشت اکنون در این راستا به دانشگاه های جوان امکانات می دهد که دانشگاه علوم پزشکی کاشان نیز یکی از این دانشگاه های جوان، پرشور و علاقه مند به کارهای آموزشی پژوهشی است.
این مقام مسئول زمان به بارنشستن و نتیجه فعالیت های دانشگاه علوم پزشکی کاشان با توجه به زیرساخت های ایجاد شده در این دانشگاه را تاکید کرد و گفت: اکنون زمان آن است که این دانشگاه با انجام ماموریت های آموزشی در سطح کشور کارهای خوبی را تجربه کند و مسیر خود به سمت پیشرفت های روزافزون را طی کند.
* آموزش های مداوم برای پزشکان از راه دور با استفاده از IT
عین اللهی آموزش مداوم پزشکان را یکی دیگر از برنامه های معاونت آموزشی برشمرد و گفت: آموزش از راه دور با استفاده از اینترنت در مناطق دوردست و بدون حضور در کنفرانس یکی از این شیوه های آموزشی است.
وی افزود:آموزش از طریق مشاهده فیلم های جراحی همراه با طرح سوال و پاسخ به آن یکی دیگر از روش های آموزشی دارای امتیاز برای پزشکان است.
به گفته وی، آموزش های مداوم در کشور نهادنیه شده است بطوری که همه پزشکان خود را ملزم می دانند هر سال با شرکت در برنامه ها، سمینارهای آموزشی و کنگره های علمی علاوه بر کسب امتیاز لازم برای تمدید مطب در هر 5 سال از آموزش های مداوم نیز بهره مند شوند.
*تفویض اختیار به دانشگاه ها
معاون آموزشی وزیر بهداشت در خصوص خدمات آموزشی نیز تفویض اختیار به دانشگاه ها را یادآورشد و گفت: با تفویض اختیار دانشگاه ها می توانند مدارک خود را صادر و از مراجعه حضوری جلوگیری کنند.
*جلوگیری از اعزام های بی مورد/فقط اعزامِ منجر به ورود فناوری به داخل کشور انجام می شود
عین اللهی جلوگیری از اعزام های بی مورد و استفاده از امکانات داخل کشور را یکی دیگر از برنامه های معاونت آموزشی عنوان کرد و گفت: اعزام ها به خارج از کشور در صورت ضرورت و در جایی که منجر به ورود یک فناوری به داخل کشور شود، انجام خواهد شد.
*افزایش حقوق دستیاران به یک برابر و نیم
وی در ادامه در خصوص آموزش های تخصصی معاونت رشد رشته های فلوشیپ و تخصصی در کشور و دانشگاه ها را یادآورشد و گفت: حقوق دستیاران به یک برابر و نیم افزایش یافت و برنامه هایی برای بیمه آنها نیز تدوین شد.
به گفته وی، رشد رشته های تکمیلی phd در علوم پایه و کارشناسی ارشد در رشته های نانوتکنولوژی و بیوتکنولوژی از دیگر برنامه های معاونت آموزشی است.
این پزشک فوق تخصص قرنیه ارتباط دانشگاه های داروسازی با صنعت در بحث داروسازی را خاطرنشان کرد و گفت: اولویت در این تعامل و ارتباط با تحقیقات منجر به خدمات است.
*شیوه جدید امنیتی و حفاظتی در برگزاری آزمون ها به ویژه آزمون دستیاری
معاون آموزشی وزیر بهداشت در خصوص بحث آزمون ها بویژه آزمون دستیاری به عنوان بزرگترین آزمون افزود: با توجه به اینکه این آزمون در یکی دو دوره قبل مساله دار و شاهد تقلب شده بود اکنون از طریق سخت افزار و نرم افزار جدید با روش های خاص حفاظتی و امنیتی مطمئن ترین آزمون دستیاری در اوایل اردیبهشت ماه جاری برگزار شد که نتایج اولیه آن در نیمه دوم خردادماه و نتایج پس از انتخاب رشته آن در نیمه دوم تیرماه اعلام می شود.
عین اللهی تصریح کرد: این آزمون به صورت ویژه بدون سوالات تکراری و با روش جدید ارائه نمونه و بیمار برگزارشد تا معلومات دستیاران در این آزمون به صورت واقعی سنجیده شود.
وی از برگزاری آزمون کارشناسی ارشد در خرداد ماه خبر داد و گفت: آزمون ورودی تخصصی دندان پزشکی نیز برگزار می شود.
*استخدام 4 هزار عضو هیات علمی در سال جاری
عین اللهی در مورد وضعیت هیات علمی دانشگاه ها از استخدام 4 هزار عضو هیات علمی در سال جاری خبر داد و گفت: این اعضا از طریق اعلام فراخوان قبلی و فراخوان در شهریورماه جذب می شوند.
وی دادن سهمیه بیشتر در این خصوص به دانشگاه های جوان نظیر دانشگاه علوم پزشکی کاشان را تاکید کرد و گفت: دادن سهمیه بیشتر به این دانشگاه ها در راستای تامین اساتید آنها است.
*تدوین شرایط ارتقای اساتید/ فعالیت های فرهنگی، از جمله شرایط جدید است
به گفته وی، آیین نامه ارتقای اساتید و شرایط آنها از جمله بحث های فرهنگی به صورت ماده یک و به عنوان یکی از این شرایط جدید ارتقا در معاونت آموزشی تدوین شده است به این معنی که اساتیدی می توانند ارتقا پیدا کنند که دانشمند و متدین باشند و فعالیت های فرهنگی را انجام دهند.
این جراح و متخصص پیوند قرنیه در پایان توجه به واحد شاهد و ایثارگر را از دیگر برنامه های معاونت آموزشی برشمرد.
پایان پیام/
نظر شما