ترجمه کتاب‌‌های منتخب جشنواره امام رضا(ع) توسط ارشاد

سرپرست معاونت امور فرهنگی وزارت ارشاد از خرید حمایتی آثار منتشرشده توسط بنیاد امام رضا(ع) خبر داد و افزود: در معاونت امور فرهنگی این آمادگی را داریم که آثار منتخب رضوی را به زبان‌های زنده دنیا ترجمه کنیم.

به گزارش خبرگزاری شبستان، کارگروه فرهنگی جشنواره فرهنگی هنری امام رضا(ع) با حضور علی اسماعیلی سرپرست معاونت امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس کارگروه و سید جواد جعفری دبیر جشنواره امام رضا(ع) ، در دبیرخانه دائمی بنیاد امام رضا(ع) در تهران برگزار شد.


* آثار منتشرشده توسط بنیاد امام رضا(ع) را خریداری می‌کنیم
اسماعیلی در بخشی از این جلسه، توسعه فرهنگ رضوی را وظیفه‌ای دینی و سازمانی دانست و گفت: بحمدالله شبکه ارتباط رضوی شکل گرفته است اما نیاز به تقویت دارد، بنابراین جا دارد هر چه توان داریم در راستای توسعه و گسترش فرهنگ رضوی به کار گیریم.
سرپرست معاونت امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تأکید بر شخصیت جهانی امام علی بن موسی الرضا(ع) افزود: آن حضرت مختص به شیعیان نیست و به همه مذاهب اسلامی تعلق دارد، بنابراین باید در راستای بسط و توسعه فرهنگ رضوی، آثار تولدی جشنواره امام رضا(ع) را ترجمه و به دیگر کشورها ارائه کنیم.
رئیس کارگروه فرهنگی جشنواره فرهنگی هنری امام رضا(ع)، مأموریت امسال این کارگروه را متمرکز بر افزایش کیفیت و مباحث محتوایی دانست و ادامه داد: در معاونت امور فرهنگی وزارت ارشاد این آمادگی را داریم که آثار منتخب رضوی را به زبان‌های زنده دنیا ترجمه کنیم و در دو قالب مکتوب و دیجیتالی ارائه دهیم.
وی سپس به ارائه آمارهایی از بیست‌‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران پرداخت و گفت: نمایشگاه کتاب از ظرفیت بالایی برخوردار است و به نظرم باید تمام فضای تبلیغاتی نمایشگاه رنگ و بوی مذهبی بگیرد. ما نیز در شورای سیاستگذاری نمایشگاه بیست‌و‌هفتم آمادگی انجام این کار را داریم.
تشکیل کارگروه‌های تخصصی رضوی در نمایشگاه کتاب آتی یکی دیگر از پیشنهادهای ارائه شده از سوی اسماعلی بود.
رئیس بیست‌‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران خاطرنشان کرد: در هیچ جای دنیا نمی‌شود روزی نیم میلیون نفر را بدون هزینه‌کردن جمع کرد، اما این امر در نمایشگاه کتاب محقق شد، بنابراین باید از این ظرفیت ویژه استفاده و دستاوردهای یک دهه برگزاری جشنواره امام رضا(ع) را در آن عرضه کرد. بنابراین شایسته است کارگروه ویژه‌ای زیر نظر آقای جعفری برای راه‌های تحقق این امر تشکیل شود.
سرپرست معاونت امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان سخنان خود گفت: قول می‌دهیم آثاری را که توسط انتشارات بنیاد بین‌المللی امام رضا(ع) منتشر می‌شود، خریداری کنیم و مورد حمایت قرار دهیم.
* تولید 5 هزار داستان و 13 هزار شعردر جشنواره دهم امام رضا(ع)
جعفری نیز ضمن ارائه گزارشی از فعالیت‌‌های فرهنگی جشنواره متبوع خود طی دوره گذشته گفت: در دهمین جشنواره بین‌ا‌لمللی امام رضا(ع) بیش از 5000 داستان، 13 هزار شعر و 518 هزار پیامک ادبی تولید شد که تا قبل از این جشنواره، این میزان تولیدات درباره اهل‌بیت در کشورمان سابقه نداشت.
وی به برگزاری «30 هزار مسابقه فرهنگی با موضوع امام رضا(ع)» اشاره کرد و افزود: در چارچوب برنامه‌‌های موضوعی دهمین جشنواره بین‌المللی امام رضا(ع) 216 کتاب چاپ شده است، به گونه‌ای که طی هشت ماه گذشته به طور متوسط هر ماه 3 کتاب منتشر کرده‌ایم که 6 عنوان آخر آن در نمایشگاه بین المللی کتاب تهران و با حضور وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی رونمایی شد.
رئیس بنیاد بین‌المللی فرهنگی هنری امام رضا(ع) تصریح کرد: با گسترش فعالیت‌های بین‌المللی جشنواره امام رضا(ع) از دوره دهم به بعد، تاکنون 15 عنوان کتاب به زبان‌های انگلیسی، عربی، روسی، اردو، آلمانی و ... ترجمه شده و در نمایشگاه‌های فرهنگ رضوی در معرض دید عموم قرار گرفته است.
جعفری در پایان سخنان خود از ادارات کل استانی و مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، سازمان موزه‌ها، امور کتابخانه‌ها و اسناد آستان قدس رضوی و سازمان حفاظت محیط زیست به دلیل مشارکت فعال و پویا در برگزاری برنامه‌های فرهنگی جشنواره بین‌المللی امام رضا(ع) قدردانی کرد.
* آثار منتخب جشنواره‌های فرهنگی امام رضا(ع) در قالب کتاب چاپ می‌شود
در ادامه این جلسه، حاضران به بیان دیدگاه‌ها و ارائه گزارش پرداختند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان غربی که متولی برگزاری هشتمین جشنواره شعر رضوی به زبان ترکی آذری است، گفت: انتشار آثار منتخب دوره قبل را در دستور کار خود داریم. ضمن اینکه سفری به کشورهای همجوار انجام شده تا از شاعران مسلمان کشورهای همسایه برای حضور در جشنواره دعوت کنیم. سال گذشته نیز 25 مهمان خارجی از مناطق مختلف نظیر کربلا، بصره،‌ باکو، استانبول و حتی کشور آلمان داشتیم.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی البرز و متولی برگزاری جشنواره نهضت کتابخوانی رضوی گفت: کتاب آقای محمدرضا شرفی با موضوع مهارت‌های زندگی در سیره رضوی انتخاب و در 30 هزار نسخه ویژه سه رده سنی منتشر شده است. فایل پی‌دی‌اف کتاب نیز در سایت اداره کل ارشاد البرز قرار دارد. جالب اینکه از 19 هزار شرکت‌کننده سال قبل، 11 درصد را خواهران و برادران اهل سنت تشکیل می‌دادند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان و متولی برگزاری جشنواره‌ فرهنگ و ادبیات رضوی به زبان کردی، ترکیب جمعیتی این استان را اکثریت اهل تسنن عنوان کرد و گفت: به همین دلیل بیشتر برنامه‌های جشنواره امام رضا(ع) در دو شهر قروه و بیجار برگزار می‌شود که جمعیت غالب، اهل تشیع هستند. البته در صورت انجام توافقات، نمایشگاه فرهنگ رضوی در سلیمانیه کردستان عراق نیز برپا می‌شود.
نماینده اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مازندران هم در سخنانی کوتاه گفت: امسال میزبانی جشنواره نامه‌ای‌ به امام رضا(ع) را بر عهده داریم. در سال اول این جشنواره 850 نامه دریافت کردیم که این رقم در سال قبل به 83 هزار نامه رسید.
در ادامه این جلسه، نماینده اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان از برگزاری چهار برنامه «هفته فرهنگ رضوی، شعر کودک و نوجوان، نمایش‌های کوتاه رضوی و کنگره سراسری شعر رضوی» خبر داد و گفت: در سال نخست برگزاری کنگره شعر رضوی 300 اثر دریافت کردیم که این رقم در سال گذشته به 4000 اثر رسید. منتخب این آثار در کتابی تحت عنوان «آسمان هشتم» منتشر می‌شود.
نماینده جشنواره بین‌المللی امام رضا(ع) در استان سمنان که جشنواره داستان‌نویسی رضوی را برگزار می‌کند، از انتشار فراخوان این جشنواره خبر داد و افزود: کتاب دو جلدی شامل 64 اثر برگزیده هشت دوره قبلی تحت عنوان «کبوتر حرم» ظرف دو هفته آینده منتشر می‌شود.
مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی که برگزاری جشنواره پیامک رضوی را عهده‌د‌ار است، گفت: در این جشنواره با رشد 16برابری مواجه بودیم، به طوری که در سال اول 28 هزار پیامک دریافت شد، اما در آخرین دوره بیش از 450 هزار پیامک دریافت کرده‌ایم.
نماینده استان ایلام درباره جشنواره سفرنامه‌نویسی و خاطره‌نویسی رضوی اظهار داشت: اعلام فراخوان کردیم و دبیرخانه راه‌اندازی شده است. امسال اگر آثار کیفی دریافت شود،‌ چاپ کتاب دو سالانه را خواهیم داشت.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان خوزستان و متولی برگزاری جشنواره شعر رضوی به زبان عربی، از حضور 10 کشور عربی در این جشنواره خبر داد و گفت: خوزستان دروازه ورود امام رضا(ع) به ایران است، بنابراین انتظار داریم یک کار بنیادی در این باره انجام شود، به عنوان نمونه، دروازه نمادین ورود حضرت ساخته شود. وی همچنین پیشنهاد کرد شورای فرهنگی بنیاد رضوی با رسایت استاندار و دبیری مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی در هر استان تأسیس شود.
در ادامه این جلسه، نماینده آستان قدس رضوی که متولی برگزاری جشنواره انتخاب کتاب سال رضوی است، ضمن بیان چهار محور جشنواره یعنی «انتخاب اثر برتر، نویسنده و ناشر برتر، پایان‌نامه برتر و آثار شایسته چاپ» گفت: در دوره‌های سوم تا پنجم این جشنواره 26 اثر فارسی و 8 اثر خارجی‌زبان را چاپ کرده‌ایم. همچنین آمادگی داریم نامه‌ها و عریضه‌های جشنواره نامه‌ای به امام رضا(ع) را در مرکز اسناد آستان قدس رضوی نگهداری کنیم.
نماینده سازمان حفاظت محیط زیست و متولی برگزاری دومین جشنواره محیط زیست در فرهنگ رضوی گفت: سال گذشته 5300 قطعه عکس و 235 قطعه فیلم به دبیرخانه ارسال شد که موضوع آن‌ها به مراقبت از حیاط وحش، محیط‌بانی و ... اختصاص داشت. امسال جشنواره را از مرکزیت تهران خارج کرده‌ایم و آن را در 5 منطقه از 31 استان کشور برگزار می‌کنیم.
 

پایان پیام/

کد خبر 254747

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha