به گزارش خبرنگار شبستان، مصطفی قانعی، معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در حاشیه شانزدهمین نمایشگاه ایران هلث در جمع خبرنگاران با بیان این خبر گفت: با تمهیدات دیده شده در وزارت بهداشت برای تولید نمونه اولیه لامپهای رادیولوژی که قبلا واردات داشتیم، دستگاه تولید اکسیژن برای بیماران تنفسی، دستگاههای زخم بستر و بیماران سرطانی را در خرداد خواهیم داشت.
وی افزود: همچنین از تولید PSS که برای ارتوپدی مورد استفاده است و وارداتی بود را نیز حمایت خواهیم کرد.
به گفته وی، وعده دادهشده برای رونمایی و حمایت 9 قلم کالا در شهریور به محض تأییدیه سازمان غذا و دارو بخشی از مشکل داخلی را حل و بخشی دیگر وارد فاز بالینی میشود.
وی خاطرنشان کرد: 4 قلم این داروها ضد سرطان بوده و یک قلم آن نیز بیوتک است که داروهای ضد سرطان تحویل سازمان غذا و دارو شده و تأییدیه این سازمان را گرفته و آماده است تا نیاز داخلی را برطرف کند اما تولید انبوه آن به راهاندازی خط تولید نیاز دارد.
قانعی در خصوص صرفهجویی ارزی با تولید تجهیزات مورد نیاز گفت: به عنوان مثال نیاز کشور به دستگاه شتابدهنده خطی حدود 200 دستگاه است که در حال حاضر هزینه واردات آن حدود یک میلیون و 100 هزار یورو است که با تولید آن در داخل صرفهجویی ارزی قابل توجهای خواهد شد.
وی با اشاره به ضعفهایی در خصوص فروش دستگاههای شتابدهنده خطی اظهار کرد: بیمارستانها قدرت خرید ندارند و اگر چرخش اقتصادی بیمارستانها راه بیفتد شرکتهای تولید تجهیزات به سرعت رشد خواهند کرد.
وی در خصوص ظرفیت تولید حال حاضر کشور برای تولید دستگاه شتابدهنده خطی اظهار کرد: ظرفیت تولید کشور در قشم و در فاز اول پنج دستگاه در سال است که با توجه به نیاز کشور میتوانیم ظرفیت را تا 20 دستگاه در سال برسانیم.
پایان پیام/
نظر شما