به گزارش خبرنگار شبستان، معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت در همایش شانزدهمین نمایشگاه بینالمللی ایرانهلث گفت: یکی از نواقص بزرگی که نتوانستیم تولید تجهیزات را پیش ببریم مسئله مسئولان نظام است چرا که در چنین نمایشگاههایی بیشتر دغدغه شرکتکنندگان پول است، از این رو مسئولان حضور نمییابند تا بگویند که تولید را به ثروت میرسانیم که این نقش اصلی است.
وی افزود: تولید ثروت باید دغدغه شخص اول کشور باشد چرا که فرقی بین تجهیزات پزشکی و تجهیزات دفاعی نیست.
قانعی با اشاره به اقداماتی که باید در حوزه فناوری صورت بگیرد، اظهار کرد: باید بتوانیم در این حوزه نقشهای را حداقل به دولت بعدی ارایه دهیم و بتوانیم در قانون بودجه آن را بیاوریم و رد پای آن را در برنامه ششم توسعه قرار داده تا بخشی از درآمد دولت از تجهیزات پزشکی باشد.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت با تأکید بر اهمیت شرکتهای دانشبنیان اظهار کرد: هر چه از تجهیزات در شرکتهای دانشبنیان تولید شود اسم آن محصول، محصول دانشبنیان است که میتواند از صندوق نوآوری و شکوفایی که 500 میلیارد اعتبار دارد، وام بگیرد.
وی با اشاره به اعتبار دیگری در صندوق نوآوری و شکوفایی برای استفاده شرکتهای دانشبنیان افزود: در لایحه بودجه امسال از صندوق توسعه برای دارو مقرر شد پنج میلیارد دلار در نظر گرفته شود تا به شرکتها داده شده و یکی از شروط برای دریافت از این صندوق این است که ارز تحویل گرفته و ارز تحویل دهد.
قانعی از تشکیل 30 مرکز رشد خبر داد و گفت: هفت مرکز رشد داشتیم که الان 37 مرکز رشد تشکیل دادهایم که قرار است نقشه کل تجهیزات را بدهد تا به دانشگاهها ارایه شود.
وی خاطرنشان کرد: مراکز رشد موظفاند با دانشگاههای وزارت علوم شرکتهای مشترک تشکیل داده و از صندوقهای غیردولتی وزارت بهداشت وام گرفته و در صورت تولید محصولات نیمهصنعتی از صندوق شکوفایی و در صورت تولید محصولات برای صادرات از صندوق توسعه ملی وام دریافت کنند.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت ادامه داد: در این نمایشگاه از تجهیزات سنگین همچون تخت اتاق عمل تا صنعت الکترونیک و مانیتورینگ ادغامشده به نمایش گذاشته شده است که نشاندهنده بلوغ و توان تجهیزاتی است.
وی با بیان اینکه دستگاه شتابدهنده خطی مجموعهای از چندین دانش است، گفت: در این نمایشگاه شرکتهایی هستند که موفق به تولید این دستگاه شدهاند که نشان میدهد در صحنه علمی موفق بودهایم.
به گفته وی، در این نمایشگاه شرکتهایی وجود دارند که به 15 و یا 40 کشور محصولات خود را صادر میکنند که نشان از افزایش توان صادراتی در این بخش است.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت افزود: امروز توانستهایم هفت هزار لوازم تجهیزات پزشکی را با هماهنگی تولیدکنندگان، صادرکنندگان، مراکز رشد، صندوق توسعه ملی و ... تولید کنیم و در طی برنامه پنجساله باید 85 درصد آنچه را که در این حوزه نیاز داریم خودمان تولید کنیم که شرایط تحریم فرصتهای خوبی را برای تحقق این امر فراهم کرده است.
قانعی گفت: بیشترین چیزی که در نمایشگاه شاهد آن بودیم این است که تجهیزات تولیدشده با کمترین حمایت صورت گرفته که اگر حمایتها به اوج برسد شکوفایی در آینده بیشتر خواهد شد.
حمایت مسئولان و کاهش واردات به 10 درصد واردات فعلی
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت ادامه داد: در یک حوزه 800 میلیون دلار واردات مواد اولیه دارویی به کشور است که اگر سالانه 200 میلیون دلار پرداخت شود میتوانیم در طول سه سال کل نیاز داخل را برطرف کنیم و دیگر نیازی به واردات در حوزه مواد اولیه نداشته باشیم.
به گفته قانعی، واردات در بخش تجهیزات یک میلیارد دلار است که اگر مسئولان سالانه 200 میلیون دلار در طی پنج سال بپردازند میزان واردات به 10 درصد واردات فعلی میرسد.
وی همچنین در خصوص اعتبارات حوزه تحقیقات و فناوری سال جاری گفت: امسال 25 درصد کاهش بودجه در اعتباراتی که در قانون لحاظ شده و زیرساختی که در وزارت بهداشت شاهد آن هستیم این است که با تخصیص بودجه میتوانیم تولید علم را افزایش دهیم و با تبیین اعتبارات لازم پیشرفتهای خوبی در این زمینه داشته باشیم.
برگزاری جشنواره فناوری سلامت از سال آینده
قانعی در ادامه با اشاره به اینکه جشنواره فناوری سلامت امسال برگزار نمیشود، گفت: از سال آینده کسانی که در حوزه فناوری سلامت فعالیت داشته باشند در کنار نمایشگاه ایرانهلث جشنواره فناوری سلامت را نیز خواهیم داشت.
ایران باید تا پایان برنامه پنجم سالانه 100 میلیون دلار در حوزه تجهیزات پزشکی صادرات داشته باشد
قانعی تصریح کرد: در حال حاضر کل نیازها به تخت بیمارستانی است و دستگاههای ارزبر تأمین شده اما برای رسیدن به تعهدات ایران برای صادرات 100 میلیون دلار تجهیزات سالانه هنوز فاصله دارد.
وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر صادرات ما در این حوزه 8 تا 15 میلیون دلار است که تسهیلاتی برای شرکتهای تجهیزات پزشکی که به دلیل نیاز به اعتبارات کالاهایی را تولید میکنند که منجر به صادرات شود، محدودیت تأمین منابع نداریم.
پایان پیام/
نظر شما