خبرگزاری شبستان_فرهنگ و ادب: آیتالله مرحوم حاجآقا سید عزالدین حسینی زنجانی رضواناللهتعالیعلیه با حضرت امام خمینی رحمهالله و رهبر معظم انقلاب دیدارهای بسیاری داشتند که خاطرات زیادی از این مراودات نقل شده است، از جمله دیداری که در آن نظر رهبر معظم انقلاب درباره مثنوی مولانا، امیری فیروزکوهی و رهی معیری از شاعران معاصر و برجسته پرسیده شده، خاطره این دیدار را در زیر به نقل از سایت khamenei.ir می خوانید:
آیتالله زنجانی در مدت حضورش در مشهد به فعالیتهای گوناگون علمی و فرهنگی مشغول بود. اقامهی نماز در مسجد امام صادق علیهالسّلام، توجه به قشر جوان و بهویژه دانشجویان و طلاب در برنامههای فرهنگی مسجد، ارتباط چهرهبهچهره با تودهی مردم و تلاش برای حل مشکلات آنان، انجام امور مرجعیت، پاسخگویی به استفتائات، تدریس درس خارج فقه و اصول، تبلیغ و سخنرانی و تدریس نهجالبلاغة از اهم فعالیتهای فرهنگی ایشان در مشهد بود. از آقای رستگار مقدم -از اساتید دانشگاههای مشهد- نقل شده که آیتالله خامنهای از مسجد امام صادق علیهالسّلام به عنوان یک کانون خیلی مهم برای جوانان مشهد نام بردهاند
آشنایی دو خانوادهی زنجانی و خامنهای به خیلی قبل برمیگردد. آیتالله سید محمود حسینی زنجانی -پدر آیتالله سید عزالدین زنجانی- هرگاه به مشهد میرفت، با آیتالله سید جواد خامنهای -پدر رهبر انقلاب- دیدارهای منظمی داشتند. در طول سالهای پس از انقلاب هم هرگاه رهبری به مشهد میرفتند، با آیتالله زنجانی دیدار میکردند. محتوای جلسات قبل از انقلاب اگرچه سیاسی بود، اما بعد از انقلاب اغلب ادبی، عرفانی، تاریخی یا علمی بود. مثلاً دربارهی علما، فقها و بزرگان اطلاعاتی رد و بدل میشد. آیتالله زنجانی نیز دربارهی وقایع تاریخی مانند دورهی رضاخان مسائل جالبی را برای رهبری تعریف میکردند. حجتالاسلام محمدباقر زنجانی میگفت در یکی از این جلسات که او هم حضور داشت، در مورد «سیدعلی خان شیرازی» -عالم بزرگی که رهبری نسبت به او بسیار اظهار شگفتی مینموده- صحبت شد و رهبر انقلاب جویای اطلاعاتی دربارهی ایشان بوده است.
محتوای برخی از این جلسات هم ادبی و عرفانی بود. به گفتهی فرزند آیتالله زنجانی، در یکی از ملاقاتهای اخیر که در تهران برگزار شد، دربارهی مولوی صحبت به میان آمد. آیتالله زنجانی نظر رهبر انقلاب را دربارهی مثنوی جویا شدند. رهبری هم به آنچه مولوی در دیباچهی مثنوی آورده، اشاره کردند و گفتند نظرشان همان است که خود مولوی میگوید؛ «هو اُصولُ اُصولِ اُصولِ الدّین فی کشف اَسرار الوصول و الیقین».
در جلسهی دیگری دربارهی شعرای ممتاز معاصر صحبت شد و آیتالله خامنهای از امیری فیروزکوهی و رهی معیری سخن گفتند و از اینکه پیش از انقلاب با آنها مراوده داشتند و در بعضی موارد به آنها مراجعه میکرده و اشعار آنها را درخواست مینمودهاند. آیتالله زنجانی هم در چنین مواردی اگر اطلاعاتی دربارهی این شعرا داشتند، دربارهی آنها صحبت میکردند.
این عالم برجسته پس از سالها تلاش علمی و انقلابی، در سن 92 سالگی دار فانی را وداع گفت.
پایان پیام/
نظر شما