به گزارش خبرنگار شبستان، سید محمد حسینی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس هیئت امنای جایزه ادبی پروین اعتصامی، با حضور در مراسم پایانی چهارمین دوره جایزه ادبی پروین اعتصامی که ساعتی پیش در تالار وحدت برگزار شد، به سخنرانی پرداخت.
حسینی، در ابتدای سخنان خود با اشاره به برگزاری چهارمین دوره جایزه ادبی پروین اعتصامی گفت: امیدواریم در آینده شاهد گام های بلندی در عرصه شعر و ادبیات فارسی باشیم.
وی افزود: در سالی که گذشت، کوشیدیم تا با بزرگداشت شاعران و مفاخر جای جای ایران، به تکریم شعر و ادب پارسی بپردازیم که این فعالیت ها در سال آینده، افزایش خواهد یافت.
وزیر ارشاد در ادامه به برگزاری کنگره شعر توحیدی از سال آینده اشاره کرد و افزود: با برگزاری اولین دوره کنگره شعر توحیدی، اشعار بسیاری از علما و عرفا مورد بررسی جدی تر قرار می گیرد.
دکتر محمد حسینی در بخش دیگری از سخنان خود، با قرائت سروده ای از اشعار پروین اعتصامی گفت: پروین، پدیده بی بدیل از خاندانی اصیل است که با اشعارش، در تاریخ و زمان جاودانه گشته. شعر پروین، روایتگر تاریخ سیاسی و ادبیات این مرز و بوم است؛ به طوری که این شاعر معاصر، در ظلم آستان حکومت رضاخان، دیواری به بلندی فتنه رضاخانی را روبرو داشت، اما دعوت رضاخان برای حضور در دربار را نپذیرفت، تا رنگ تعلق به فساد دربار نگیرد.
حسینی ادامه داد: پروین، آن گاه که همسرش را بی بند و بار می بیند، فرار را بر قرار ترجیح می دهد. مدیر مدرسه اش در مدرسه آمریکایی ها، وی را با وجود دانش بسیار، فردی متواضع توصیف می کند و دوستانش وی را زنی پاک عقیده و خوشخو معرفی می کنند که در طریق حقیقت پایدار بود، که اگر چنین نبود، طبعی چنین والا نداشت.
وی هم چنین افزود: پروین اعتصامی، به اعتراف بزرگان ادب فارسی زمانه خود، پدیده تأثیرگذار و یکتا بود. جمال زاده او را نابغه خواند و دهخدا بسیار از او تمجید کرد. پروین، در صنایع لفظی شعر، از دو سبک خراسانی و عراقی تبعیت می کرد. در خراسانی، خاصه متأثر از ناصرخسرو بود و در عراقی از سعدی.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: پروین با نوآوری در مناظرات، سنتی فراموش شده را فرازبان آورد که مناظره های نخ و سوزن، چشم و مژگان، شاهد و شمع و مست و هشیار از آن جمله اند.
رئیس هیئت امنای جایزه ادبی پروین اعتصامی، هم چنین، نگاه توحیدی در اشعار پروین اعتصامی را بسیار قابل اعتنا و دقت دانست و افزود: عبودیت در آینه کلام پروین بازتاب دارد.
وی تأکید کرد: اشعار پروین، در ارتقاء بینش بانوان ایرانی در طول 80 سال گذشته مؤثربوده است به طوری که زن، با پروین زنهاری و شعر، با پروین اعتباری یافت.
حسینی در پایان، به افزایش کمی آثار شرکت کننده در چهارمین دوره جایزه ادبی پروین اعتصامی اشاره و تصریح کرد: همین نکته به تنهایی، گواه تغییرات اساسی در حضور و نقش بانوان در جامعه ایران است.
پایان پیام/
نظر شما