اعتکاف باعث بالارفتن ارزش عمل، ماندگاری و تأثیرگذاری آن است

مبلغ حوزه علمیه قم با بیان اینکه اعمال انسان در دو ظرف"زمان"و"مکان"محقق می شود؛"بالارفتن ارزش و ثواب عمل" و نیز "ماندگاری و اثر گذاری" آن را دو اثر مهم زمان و مکان های خاص برشمرد و گفت: اعتکاف یک زمان خاص است.

 به گزارش خبرگزاری شبستان از کرمان، مبلغ حوزه علمیه قم در جمع معتکفین مسجد جامع راین در سخنانی با بیان اینکه اعمال انسان در دو ظرف "زمان" و "مکان" محقق می شود، گفت: گرچه همه زمان ها و مکان ها آفریده خداوند متعال است اما بعضی از آنها دارای ویژگی هایی است.


حجت الاسلام عبدالله فروغی نژاد، "بالارفتن ارزش و ثواب عمل" و نیز "ماندگاری و اثر گذاری" آن را دو اثر مهم زمان ها و مکان های خاص برشمرد و تصریح کرد: خداوند برای بعضی زمان ها و مکان ها حساب ویژه ای قائل است.


وی با بیان اینکه "اعتکاف" یکی از آن زمان های خاص و مسجد هم مکان خاص است که ارزش عمل در آن بالا رفته و باعث ماندگاری آن است، تأکید کرد: اعتکاف باید در اعمال و رفتار ما اثر بگذارد زیرا خداوند اثر اعمال را دوست دارد.


مبلغ حوزه علمیه قم، اعتکاف را حج اصغر دانست و با بیان اینکه معتکف با کنار گذاشتن تعلقات دنیوی در مسجد و خانه خداوند معتکف می شود، افزود: انسان باید در اعتکاف به دنبال دو گمشده یعنی یافتن خویش و یافتن خدا باشد.

 

 تصریح کرد: متأسفانه امروز ما در جامعه و زندگی، خود و خدا را فراموش کردیم و برای همین انسان ها در مسیر لغزش قرار می گیرد.


حجت الاسلام فروغی نژاد، خوف و رجاء را دو صفت متفاوت انسان دانست که نشأت گرفته از دغدغه او نسبت به "سیئات" و "حسنات" است زیرا خوف ناشی از نگرانی نسبت به گناهان است که البته این امر معقولی است.


وی افزود: نگرانی نسبت به حسنات هم از آنجا ناشی می شود که انسان احتمال دهد نتواند این عمل خیر را تا آخرت حفظ کند و یا دچار آسیب و آفت شود زیرا هنگامی که انسان عمل خیر انجام می دهد شیاطین جن و انس برای از بین بردن آن عمل لشکرکشی می کنند.


مبلغ حوزه علمیه قم با بیان اینکه به همین دلیل معتکفین باید نسبت به اعتکاف خود نگران باشند که نکند خدای ناکرده فاقد اثر باشد، بیان داشت: مؤمن باید نسبت به قهر و غضب خداوند ترسناک و به فضل او امیدوار باشد.


وی با بیان اینکه خداوند نسبت به گناهان و لغزش های ما 4معامله می کند، تصریح کرد: خداوند با غفران و بخشش، پوشش گناهان، تکفیر(از بین بردن آثار گناه)، و تبدیل حسنات به سئیات با گناهان ما برخورد می کند.


حجت الاسلام فروغی نژاد با استناد به حدیثی از امام باقر(ع)گفت: کسی که 4 ویژگی راستگویی، شکر، خوش اخلاقی و حیا را داشته باشد خداوند به برکت این 4 صفت همه گناهان او را برداشته و به جای آن حسنه قرار می دهد.


وی در پایان با اشاره به اینکه همه ما به توسل به اهل بیت(ع)نیازمند هستیم، گفت: این موضوع را باید جدی بگیرم زیرا خداوند متعال مقام شفاعت را به اذن خود در اختیار اهل بیت قرار داده است و شفاعت کبری مخصوص حضرت زهرا(سلام الله علیها)است.

 


پایان پیام/

کد خبر 257121

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha