مناطق ویژه گیلان شناسنامه دار می شوند

مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری گیلان، با تاکید بر تهیه شناسنامه فرهنگی و اجتماعی از مناطق ویژه استان گفت: اجرای برنامه‌های فرهنگی در این مناطق باید بر اساس نیازسنجی، پایش فضا و استعداد مناطق باشد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از گیلان، عزیز پورعزیزی، مدیرکل امور اجتماعی استانداری گیلان، امروز(6 خرداد) در نخستین جلسه کمیته سامان‌دهی امور فرهنگی و اجتماعی مناطق ویژه استان با اشاره به آئین نامه امور ملی کمیته سامان‌دهی مناطق ویژه فرهنگی و اجتماعی، گفت: این آئین نامه با 7 ماده، 20 بند و 6 تبصره در مناطق حاشیه نشین اجرایی می‌شود.


وی ادامه داد: شکل گیری و گسترش مناطق حاشیه‌نشین، سکونت‌گاه‌های غیررسمی و بافت‌های فرسوده موجب شده تا خدمات شهری کمتری در این مناطق ارائه شود و تب اقتصادی ناشی از این مناطق باعث بروز آسیب‌های اجتماعی بیشتری شود.


پورعزیزی نامناسب بودن ساختار این مناطق را موجب کمرنگ شدن زیرساخت‌های فرهنگی و اجتماعی آن دانست و افزود: این کمیته درصدد است تا با توانمندسازی و ساماندهی سکونت گاه‌های غیر رسمی برای رشد سلامت و ارتقا کرامت انسانی ساکنان این مناطق پروژه‌های فرهنگی و عمرانی را اجرا کند.


وی با بیان اینکه دستگاه‌های عضو این کمیته به ویژه دستگاه‌های فرهنگی در سال گذشته اقدامات مطلوبی را در مناطق ویژه اجرا کردند، بیان کرد: برخی از این پروژه‌ها اجرا شده و برخی هم ناتمام است که تلاش می‌شود با پیگیری مسئولان استان این پروژه‌ها تا پایان دولت به اتمام برسد.


مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استاندار گیلان از شناسایی 22 منطقه ویژه در این استان خبر داد و گفت: 11 منطقه در شهرستان لنگرود و 11 منطقه هم در شهرستان رشت شناسایی شده است.


به گفته وی، این مناطق ویژه شامل فضاهای بی دفاع شهری، بافت‌های فرسوده و سکونت گاه‌های غیر رسمی است که از خدمات اجتماعی و فرهنگی مناسب برخوردار نبوده و امنیت لازم را ندارند.


پورعزیزی بر تهیه شناسنامه فرهنگی و اجتماعی از مناطق ویژه تاکید کرد و افزود: شناسنامه فرهنگی و اجتماعی مناطق 11 گانه ویژه لنگرود تهیه شده است و باید این اقدام برای مناطق ویژه رشت نیز توسط فرمانداری انجام شود.

 

وی با تاکید بر زمینه‌سازی برای بهره‌مندی از امتیازات شهری و تبلیغ فرهنگ شهرنشینی برای ساکنان این سکونت گاه‌ها تصریح کرد: شناسایی و بررسی شاخص‌های فرهنگی و اجتماعی و بهبود وضعیت، شناسایی و استفاده از مشارکت‌های مردمی و سازمان‌های مردم نهاد، هماهنگی و حمایت از برنامه‌های ویژه فرهنگی و برنامه‌ریزی جهت ارتقا توانمندی‌ها با ارائه آموزش‌های لازم از وظایف این کمیته است.


مدیر کل امر اجتماعی و فرهنگی استاندار گیلان خواستار اجرای برنامه‌های فرهنگی در این مناطق بر اساس نیازسنجی، پایش فضا و استعداد مناطق شد و گفت: باید فضاها و استعدادهای مناطق شناسایی شده و مطابق با آنها برنامه‌ها تدوین شود تا بازخورد مناسبی داشته باشد.


وی خاطر نشان کرد: هر کدام از سازمان‌های متولی فرهنگی، امنیتی، انتظامی و اجتماعی باید در این مناطق ورود کرده و برای کاهش آسیب‌های اجتماعی برنامه خود را تدوین کنند.

 

گفتنی است، در پایان این جلسه نمایندگان هر یک از دستگاه‌های عضو به ارائه برنامه‌ها و پیشنهادات خود در این زمینه پرداختند.

 

پایان پیام/

کد خبر 257565

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha