نوای «بیداری» از ساحل تونس به حومه استکلهم رسید

آنچه این روزها در استکهلم شاهد آن هستیم بیداری جوانانی است که برای اعتراض به سیاست های اشتباه دولت سوئد با الهام گرفتن از «بیداری اسلامی» علیه دولت به پا خواسته اند.

خبرگزاری شبستان:آنچه در این روزها بر فضای «استکهلم» سایه افکنده چیزی جز نا آرامی هایی  که نشان دهنده خشم جوانان سوئد از سیاست های دولتمردانشان است،نیست.
در ناآرامی هایی که اکنون وارد هشتمین روزخود شده صدها تن از جوانان و نوجوان به ویژه از مهاجرانی که در سوئد به سر می برند به خیابان ها آمده اند تا دست کم بتوانند با اقداماتی مانند آتش زدن خودورها توجه دولتمردانی را که گوششان به حرف مردم بدهکار نیست به سوی خود جلب کنند.
آتش نشان های استکهلم این روزها بسیار پر مشغله هستند زیرا به گفته خودشان پیش از این هرگز شاهد این همه آتش سوزی که نشان دهنده آتش خشم جوانان سوئدی است ،نبوده اند.
کشته شدن یک مرد مهاجر 69 ساله در نتیجه تیراندازی پلیس که روز 13 می،یکشنبه هفته گذشته به وقوع پیوست اولین جرقه آتش درگیری ها بود.
اما ریشه این ناآرامی ها کجاست ؟
اگرچه نارضایتی از سیاست دولتمردان همواره در میان مردم اروپا وجود داشته اما مدت زمان کوتاهی است که این نارضایتی ها به طور علنی اعلام شده است.
پس از آنکه موج عظیم بیداری اسلامی در کشورهای جهان عرب و خاورمیانه موجب بروز تحولات ریشه ای در این کشورها شد شاهد بروز تحولاتی مشابه در آمریکا و برخی کشورهای اروپایی نیز بودیم.
مردم در این کشورها نیز که مدت ها بود شاهد سیاست های غلط دولتمردان به ویژه در زمینه های سیاسی و اقتصادی بودند جراد پیدا کردند تا اعتراض خود را با راه انداختن موج های عظیم مردمی نشان دهند.
از جمله مهم ترین این جنبش ها می توان به جنبش «وال استریت» در آمریکا اشاره کرد که در اعتراض به سیاست های امپریالیستی خلق شد.
اکنون این موج به سوئد رسیده است که مردم آن اخیرا از نابسمانی های اقتصادی که ریشه در سیاست اشتباه دولت سوئد دارد،رنج می برند.
اگرچه نرخ بیکاری در سوئد پایین تر از متوسط نرخ بیکاری در اتحادیه اروپا است اما بیکاری افراد زیر 25 سال به 25 درصد رسیده است.
به همین دلیل است که اکثر افرادی که جنبش اعتراضی اخیر شرکت کرده اند را جوانان تشکیل می دهند.
این در حالی است که «فردریک رینفلدت» این اعتراض ها را به «گروهای آشوبگر» نسبت داده و مدعی شده است که این ها نماینده اکثریت مردم سوئد نیستند.
این اظهارات نشان میدهد که دولتمردان سوئد به خواسته های مردم به ویژه مهاجران این کشور بی اعتنا هستند.
رینفلدت در ادامه اظهارات خود با ادعای اینکه ترسیم سوئ با داشتن پایتختی که جدا از حومه های آن باشد بسیار خطرناک است و ما هرگز اجازه نمی دهیم چنینن شرایطی بر سوئد حاکم شود.
این در حالی است که جوانان حومه فقیر نشین «هاسبی» نظری کاملا مخالف در این زمینه دارند.
آنها می گویند که کاملا از استکهلم جدا شده اند و تبعیضی که دولت علیه آنها به کار می گیرد کاملا آشکار است.

یک مرد سوئدی سی و چهار ساله می گوید : جوانان مناطق حومه نشین ، پس از پایان دبیرستان یا دانشگاه به علت آنکه در محلات فقیر زندگی می کنند یا نام هایشان با زبان سوئدی بیگانه است شغلی پیدا نمی کنند و کارفرمایان تمایلی به استخدام ساکنان محلات فقیرنشین ندارند.
اوا آندرسون، پژوهشگر دانشگاه استکهلم می گوید : این حومه ها همانند فرانسه تبدیل به شهرک هایی جدا از جامعه شده اند. مردمی که در این محلات زندگی می کنند احساس می کنند هیچ آینده ای ندارند و خود را مطرود احساس می کنند .
به گفته او مهاجران در خانه هایی قدیمی که در دهه 1960برای طبقه متوسط سوئد ساخته شد زندگی می کنند در حالی که سوئدی ها تمایلی به سکونت در این خانه ها ندارند.
به همین دلیل است که مهاجرت ، نژادپرستی و افزایش نابرابری ها اخیرا به موضوع اصلی اخبار سوئد تبدیل شده است.
 

این در حالی است که دولتمردان سوئد برای فرافکنی سعی دارند حتی این ناآرامی ها را به مسلمانان ربط دهند.

در این زمینه یکی از اعضای پارلمان سوئد مدعی شده است که مسلمانان هیچ گاه نخواسته اند خود را با ارزش های غربی تطبیق دهند و همواره به دنبال بهانه ای برای ایجاد ناآرامی هستند.

وی انفجار بوستون و کشته شدن سرباز انگلیسی در لندن را از جمله این اقدامات مسلمانان دانسته است.

 

کد خبر 257681

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha