به گزارش خبرنگار سیاسی شبستان، علیاکبر ولایتی، کاندیدای یازدهمین دوره ریاستجمهوری شب گذشته در ساعت 20 با مردم کشور در مورد برنامههای دولت آینده خود گفتوگو کرد. متن این گفتوگو به شرح زیر است:
- بنده علی اکبر ولایتی، متولد 1324 متولد شمیران هستم و دوره دبستان خود را در رستم آباد شمیران گذراندم، اجدادم شمیرانی هستند، با رتبه 49 کنکور وارد دانشگاه پزشکی تهران شدم و در سال 1350 پزشکی عمومی را دریافت و به علت علاقه ام به اطفال پزشک اطفال شدمو در خدمت استاد بزرگم دکتر محمد قریب بودم وی استاد اخلاق و طب بود امیدوارم گوشه از میراث اخلاقی این بزرگ مرد را داشته باشم.
- در حال حاضر استاد تمام و استاد ممتاز دانشگاه شهید بهشتی هستم، از دوران دبستان پرونده انقلابی داشتم و از سال41 تا 57 پرونده مکتوب در سازمان ساواک آن زمان داشتم،در آن دوران اولین بیمارستان پنهانی را برای معالجه مجروحین که از ساواک صدمه دیده بودند در شمیران تاسیس کردم، 2 آذر 58 معاون درمان وزرات بهداشت شدم و پس از آن سوی جامعه روحانیت بعنوان نماینده وارد مجلس شدم و در 2 آذر 1360 از سوی مقام معظم رهبری 16 سال سکان دار وزارت امور خارجه شدم و بعد از اتمام این دوره بعنوان مشاوره مقام معظم رهبری در حوزه بین الملل خدمت می کنم و این افتخار بزرگ نصیب من شده است.
- در وقت معالجه بیمار وقتی تب بالا دارد به موازات علتیابی مرض ابتدا تب را باید پایین آورد و تشنج را کم کرد و همزمان به دنبال حل مسئله و علتیابی بیمار بود. اولین کار بازسازی اعتماد دولت و مردم است، مردم از بانک مرکزی بخشنامههای مختلفی دریافت میکنند، این خیلی بد است که مردم میگویند هرچه بانک مرکزی گفت عکس آن را انجام دهیم، اعتماد میان مردم و مسئولان خدشهدار شده است، بازگرداندن اعتماد میان مردم و دولت کار طولانی نیست.
- سیاستهای اصل 44 ابلاغ شد اما این سیاستها اجرا نمیشود، این سیاستها ابتدا در مجمع تشخیص مصلحت تصویب شد و بنده در جریان بندبند آن هستم اما آنگونه که باید اجرا نشد، حمایت از تولید و مردمیکردن تولید دو رکن مهم اقتصاد است، دولت باید از تصدیگری دست بردارد و نظارت کند.
- احیای جاده ابریشم را یکی از محورهای مهم اقتصادی من است، کشور ما به لحاظ جغرافیایی در مسیر جاده ابریشم است و این موضوع ایران را به لحاظ جغرافیای سیاسی در دنیا ممتاز کرده است، ما میتوانیم از طریق همین جاده از ترانزیت گاز و برق و نفت درآمد خوبی را کسب کنیم. تاکنون 30 میلیارد دلار از چین و هند بابت فروش نفت میخواهیم که از طریق تبادلات بانکی این بودجه در اختیار ما قرار نگرفته است، روابط سیاسی باید از حالت انجماد و رکود خارج شود و تجدید بنای روابط خارجی از اهم امور است.
- در دوران وزارت خارجه 16ساله بنده وزرای خارجه برای ورود به ایران و گفتوگو با ایران صف میبستند، گاهی میشد 80 وزیر امور خارجه را در سازمان ملل میدیدم، ما میتوانیم روابط خارجی را بازگردانیم و راه برای ما باز است. چرا روابط خارجی ایران با سایر کشورها قفل شده است؟ چرا در تئوسعه روابط خارجی مشکل داریم، این روابط باید احیاء شود.
- پرونده 1+5 و فعالیتهای صلحآمیز هستهای ایران سختتر از قطعنامه 598 نیست، قطعنامه 598 با حمایتهای راهبردی امام (ره) و مقام معظم رهبری به نتیجه رسید و صدام حسین که سه روز قبل از این موضوع زیر بار نمیرفت، موضوع را پذیرفت.
- یک سال بعد از جنگ وزیر امور خارجه شدم و دو سال مذاکرات نفسگیر با صدام را داشتیم که تن به حقیقت نمیداد، ما ایستادیم تا او متجاوز اعلام شد، اگر در آن دیپلماسی شکست میخوردیم خون شهدا هدر میرفت، پرونده هستهای کاری سختتر از 598 نیست، یکسری از روابط و رفتارها در روابط خارجی باید اصلاح شود.
- بنده 16 سال وزیر امور خارجه بودم و انتقادی که به من میشد این بود که چرا از تمام سلایق راست و چپ آن روزگار و همه نوع سلیقه را در چهارچوب اصولگرایی میپذیرید البته اصولگرایی تعریف دارد؛ تمام کسانی که به نظام جمهوری اسلامی، قانون اساسی و ولایتفقیه در قول، فعل و عمل اعتقاد دارند، اصولگرا هستند و در چهارچوب اصولگرایی تمام سلایق را میپذیریم.
- بدون قانونگرایی مشروعیت دولت تعریف نمیشود و دولتی که خلاف قانون عمل میکند به بنبست میرسد؛ اگر روزی بنده انتخاب مردم باشم به قانون مجلس عمل میکنم، رابطه دو قوه و رابطه میان قوا باید ترمیم شود، مردم از رابطه دو قوه و سوءظن میان قوا ناراحتاند، به قوانین مجلس باید احترام گذاشت و دادن طرحهای سیاسی باید با هماهنگی میان قوا انجام شود.
- نام دولت خود را دولت متمم گذاشتم، "م" اول همکاران من که باید متدین و خداترس باشند و فساد نکنند، هستند؛ "ت" تجربه داشته باشند و فرصت آزمون و خطا نداریم، این افراد باید آزمون و خطا کرده باشند، "م" متخصص در کنار تجربه باشند، اگر کاری قرار است به دست جوانان انجام گیرد باید از تجربه افراد گذشته در آن استفاده شود. "م" بعد معتدلبودن است، افراطگرایی از مشکلات بعد از انقلاب بود، افراطگرایی آفت پیشرفت مردم است و م بعد مشورت است، صاحبان تجربه و متخصصان در عرصههای مختلف چرا باید خانهنشین باشند، مهمترین سرمایه ما نیروی انسانی کارآمد است، باید از مشورت و تجربه آنها در مدیریت استفاده کنیم.
پایان پیام/
نظر شما