به گزارش خبرگزاری شبستان، محمدرضا عارف کاندیدای یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در حاشیه سخنرانی خود در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در جمع خبرنگاران در پاسخ به این پرسش که در دیدار شما با آقای هاشمی چه گذشت، گفت: من به هاشمی ارادت دارم و ایشان را از پیشکسوتان انقلاب می دانم و همیشه برای مشورت به خدمت شان میروم و از رهنمودهای ایشان استفاده میکنم. این جلسه هم به همین دلیل برگزار شد و آقای هاشمی به من توصیه جدی داشت که من در انتخابات مشارکت جدی داشته باشم.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا جلساتی برای رسیدن به اجماع با روحانی داشتهاید، گفت: خیر من هیچ جلسهای با روحانی نداشتهام.
عارف همچنین در پاسخ به این پرسش که شما مطرح کردید که هم راهبرد و هم برنامه دارید، برنامههای شما برای اداره کشور چیست؟ تریح کرد: اینکه من گفتهام هم راهبرد دارم و هم برنامه، یعنی اینکه بعضی برنامهها را نباید اعلام کنم.
عارف با بیان اینکه تا آخرین لحظه در صحنه انتخابات حضور دارم و انشاءالله پیروز میشوم، گفت: باید از خود اصلاحطلبان بپرسید که چرا از من حمایت نمیکنند.
محمدرضا عارف که در دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی سخن میگفت، با بیان اینکه هاشمی رابطه خوبی با کشورهای همسایه دارد اما از این پتانسیل استفاده نمیشود، گفت: خاتمی مبتکر گفتوگوی تمدنهاست، اما اکنون از این ابتکار برای حل مشکلات با غرب چه استفادهای میشود؟
این نامزد انتخابات ریاست جمهوری در ادامه با اشاره به اینکه گفتمانش معیشت منزلت و عقلانیت است، خاطرنشان کرد: من بر این باورم که اگر بخواهیم برنامههایمان را به نتیجه برسانیم و به توسعه برسیم، راهی جز حاکمیت عقلایت نداریم و نظام اداری باید بر پایه خرد جمعی باشد.
این نامزد انتخابات ریاست جمهوری در ادامه با بیان اینکه برای تحقق عدالت باید ثروت توزیع کنیم، گفت: من تصمیم دارم معاونت اقوام را در ریاست جمهوری ایجاد کنم، زیرا احساس میکنم که بعضی اقوام در ایران احساس میکنند که منزلت آنها رعایت نمیشود.
عارف همچنین افزود: تفکیک جنسیتی در دانشگاهها و سهمیهبندی کردن در پذیرفتن دانشجو در واقع بیحرمتی به دانشجوست و منزلت دانشجویان و منزلت زنان باید رعایت شود.
به گفته وی مهمترین عامل تورم در کشور، بیانضباطی مالی و پولی دولت است و ما برنامهریزی کردهایم که تورم را به زیر 10 درصد برسانیم و سالیانه حداقل یک میلیون شغل ایجاد کنیم.
عارف در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به مشکلات جوانان گفت: ما طرحی به عنوان طرح مسکن ماندگار داریم و همچنین در توسعه صنعت گردشگری، توسعه فناوری اطلاعات، توسعه صنعت انرژی و استفاده از موقعیت جغرافیای کشور برنامه دارم.
این نامزد انتخابات ریاست جمهوری در ادامه با اشاره به اینکه مواضع راهبردی نظام این است که از فناوری هستهیی در زمینه صلحآمیز استفاده کند، تاکید کرد: من هم به این موضوع وفادارم. کارشناسان غربی میدانند که هدف ما از استفاده از فناوری هستهیی، استفاده صلحآمیز است. ما اگر یک قدم عقب برویم، آنها دو قدم جلو میآیند. ما نباید از حقوق خود کوتاه بیاییم، اما میتوانیم اعتمادسازی کنیم. به نظر من باید مذاکرات هستهیی در بالاترین سطح انجام شود، زیرا طولانی شدن مذاکرات و افزایش تحریمها استراتژی غرب است که ما باید با آن برخورد کنیم.
عارف همچنین افزود: ما باید رابطه خود را با کشورهای همسایه به وسیله کارشناسان زبده بهبود ببخشیم و باید از ظرفیت ایرانیان خارج از کشور در جهت تقویت رابطه با سایر کشورها استفاده کنیم و از لحاظ اقتصادی کشورهای همسایه را به خود وابسته کنیم.
عارف بخش دیگری از برنامههای خود را اینچنین دستهبندی کرد: اصلاح بیمه کشور، پذیرفته شدن خانهداری به عنوان یک شغل، رساندن فضای ورزشی کشور به یک متر مربع، بهبود اماکن ورزشی بانوان، صادرات متخصصان به کشورهای اسلامی، جذب بیماران خارجی، کاهش هزینههای درمانی خانوار.
عارف در مورد رابطه قوا نیز گفت: قانون اساسی جایگاه مستقلی را برای سه قوه در نظر گرفته است و روح قانون اساسی در این باره تعامل بین قواست. نباید از جایگاه ریاست جمهوری نگاه قیممعابانهای به سایر قوا داشت. شیوه من اینگونه است که اگر با فرد یا دستگاهی 51 درصد تفاهم داشته باشم، با او دعوا نمیکنم، تنظیم روابط قوا از اختیارات رهبری است و اگر اختلافی با قوا پیش آمد باید برهمین اساس عمل کنیم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه تک نرخی کردن ارز بزرگترین دستاورد دولت خاتمی بود، تصریح کرد: در دولت خاتمی افزایش پلکانی قیمت سوخت به مجلس پنجم رفت که البته در صحن علنی رد شد. هدفمندی یارانهها در دولت خاتمی هم دنبال میشد، اما وقتی که قیمت آرد افزایش یافت، مخالفان دولت فریاد وااسلاما سر دادند و به دولت فشار آوردند و دولت را مجبور کردند که عقبنشینی کند.
عارف همچنین در مورد جایگاه مقام معظم رهبری گفت: حرف آخر را در امور طبق قانون اساسی رهبری میزند. سیاست خارجی و تعیین اعضای مجمع تشخیص مصلحت نظام و تعیین سیاستهای کلی نظام از شئون رهبری است و صحبتهای رهبری برای من فصلالخطاب است.
عارف همچنین درباره طرح گفتوگوی تمدنها گفت: صدور انقلاب در واقع صدور گفتمان و نرمافزار است و گفتوگوی تمدنها میتواند پیام انقلاب ما را به جهان برساند.
این نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: من خود را یک اصلاحطلب میدانم و اصلاحطلبی را روش نجات کشور میدانم. اصلاحطلبی به نظر من یعنی اصلاح در قالب چارچوبها و نظام. منش من همیشه حرکت در چارچوب قانون بوده است و فرضم این است که به همه دستاندرکاران انتخابات باید اعتماد کرد. من اگر خطایی ببینم از طریق قانون پیگیری میکنم اما یک مساله داخل نظام را به خارج از آن نمیبرم.
وی در ادامه با اشاره به وقایع سال 88 گفت: به نظر من تخلفهای آشکاری در سال 88 اتفاق افتاد و کسانی که باید بیطرف میبودند، از فردی حمایت کردند و همچنین وعدههای کاذبی داده شد. باید در یک زمان مناسب، ریشهها و عوامل شکلگیری وقایع 88 رسیدگی شود و به همه جریانها اجازه داد تا از خود دفاع کنند. اصلاحطلبان اکنون نباید خود را به دست خود حذف کنند و به انتخابات نگاه برد- برد داشته باشند.
وی در ادامه با بیان اینکه ستارهدار بودن دانشجویان و اساتید را در دولت خود حذف میکنم، گفت: من قانون اساسی کشور را مترقیترین قانون اساسی جهان میدانم که ظرفیتهای زیادی دارد که از ظرفیتهای آن به خوبی استفاده نشده است. قانون اساسی اجازه تجدیدنظر در بعضی اصول را میدهد که باید در زمان خود انجام شود.
این نامزد انتخابات ریاست جمهوری همچنین گفت: ما مخالف مذاکره با آمریکا نیستیم، اما باید شروط مذاکره رعایت شود. ما طرفدار مذاکره با آمریکا هستیم و در این رابطه به همان موضعی که رهبری اعتقاد دارند، معتقدیم.
عارف در ادامه افزود: رقیب انتخاباتی من عدم مشارکت جوانان در انتخابات است و اگر جوانان در انتخابات شرکت کنند، هر نتیجهای که به دست بیاید، من پیروز شدهام.
این نامزد انتخابات ریاست جمهوری در پایان با اشاره به اینکه باید شرایطی فراهم شود که دانشجویانی از کشور خارج شدهاند، به میهن برگردند، اظهار کرد: در حال حاضر 70 درصد هزینههای درمانی را مردم میپردازند و من برنامه دارم که این هزینه را به 30 درصد کاهش دهم.
پایان پیام/
نظر شما