به گزارش خبرنگار موسیقی خبرگزاری شبستان، با نزدیک شدن به ایام انتخاب ریاست جمهوری شور و هیجان وصف نشدنی تمامی اقشار جامعه را فرا می گیرد، اگرچه به ظاهر امر انتخابات یک مسئله صرفا سیاسی است اما در ذات خود این گونه نیست، چرا که با تک تک شئون جامعه در پیوند است، با این حال انتخاب شخص ریس جمهور برای اقشار سیاسی، اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و ... می تواند نوید بخش آینده ای روشن و امید بخش در صنف خود باشد، هر گروه به فراخور نقشی که در جامعه بر عهده دارند انتظارات و دغدغه هایی دارند که می خواهند فرد منتخب این انتظارات را برآورده کند یا حد اقل توجهی به خواست های آنها داشته باشد.
جامعه موسیقی هم از این قاعده مستثنی نیستند، آنها هم همانند دیگر شهروندان مشکلات و موانعی بر سراهشان از گذشته بوده و هست و از رییس جمهور آینده انتظاراتی دارند، رفع مهجوریت از چهره موسیقی، توجه به موسیقی ملی، فراهم کردن شرایطی مناسب برای فعالیت هنرمندان موسیقی و نیز توجه مادی و معنوی به موسیقدانان گمنام نواحی از جمله انتظارات جامعه موسیقی از رییس جمهور آینده است:
رشید وطن دوست: برای فرهنگ و موسیقی این مملکت ارزش قائل شود
رشید وطنِدوست، خواننده و سولیست ارکستر ملی به رهبری فرهاد فخرالدینی با گلایه از کم توجهی نسبت به موسیقی از سوی مسئولان از رییسجمهوری آینده خواست برای فرهنگ و موسیقی این مرزوبوم ارزش بیشتری قایل شود و گفت: چرا در کشوری مثل ایران باید ارکستر ملی و ارکستر سمفونیک ضعیف ظاهر شوند.
این هنرمند پیشکسوت خاطرنشان کرد: چرا نباید برای شادی و نشاط مردم از موسیقی کمک بگیریم، در کشورهای دیگر شهرداریها از ارکسترهای بزرگ دعوت میکند که در پارکهای عمومی برای مردم برنامه اجرا کنند و مردم عامه از این برنامهها بهره مند شوند؟
کیوان ساکت: به هنرمندان و فرهنگیان توجه و رسیدگی کند
کیوان ساکت، نوازنده تار و آهنگساز از رییسجمهور آینده خواست شرایطی را فراهم کند که هنرمند دغدغهخاطر نداشته باشد و تأکید کرد: موسیقی در این دوران مورد کملطفی قرار گرفته است، باید شرایطی را برای هنرمندان فراهم کند که هنرمند دغدغهخاطر نداشته باشد. سیاستهای اعمالشده در سالهای گذشته باعث آزردگی برخی هنرمندان شده است.
این آهنگساز اظهار داشت: من انتظارم از رییسجمهوری آینده این است که به هنرمندان و فرهنگیان بیشتر توجه و رسیدگی کنند.
کیوان ساکت همچنین گفت: یک عنصر مهم که برای هنرمندان واقعی ارزش دارد، این است که کسی که به عنوان رییس دولت انتخاب میشود فرق بین هنرمند مناسبتی و هنرمند واقعی را که رسالتی به جز هنر و اخلاق ندارد را بشناسد.
سامان احتشامی: باید شرایطی فراهم شود که موسیقی دیده شود
سامان احتشامی، هنرمند و نوازنده جوان در سخنانی کوتاه از رییسجمهور آینده خواست تمهیدی بیندیشد که موسیقی دیده شود و تأکید کرد: کاری کنند که سازها در تلویزیون ملی دیده شود.
دامون شش بلوکی: به هنرمندان گمنام نواحی به عنوان گنجینه موسیقی توجه کنند
دامون ششبلوکی، نوازنده و پژوهشگر موسیقی مقامی از منتخب آینده خواست تعریفی از جایگاه موسیقی در کشور ارایه دهد و تعیین کند که آیا دفتر موسیقی در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی فعالیت کند یا خیر و گفت: حوزه فعالیت ما موسیقی مقامی است و غیر از اجرای موسیقی در فضای فولکور در این ژانر پژوهش نیز می کنیم. اگر رییسجمهور بیاید و بگوید در حوزه که کار میکنید چه میخواهید میگویم یکی از مسایلی که باید رییسجمهور به آن توجه کند، موسیقی مقامی است، در کشورهای دیگر مهمترین شخصیتهای سیاسی در اجراهای گروههای محلی شرکت میکنند. ایران در زمینه موسیقی مقامی یکی از غنیترین کشورهاست و با این گنجینه غنی میتواند به دنیا فخر بفروشد اما این میراث در حال از بین رفتن است.
این هنرمند جوان توجه و رسیدگی به هنرمندان موسیقی نواحی در کشور که فراموش شدهاند را یک ضرورت خواند و اظهار کرد: شاید هزینه تشریفات یک همایش بتواند زندگی 200 نفر از نوازندگان موسیقی مقامی را که هر کدام تاریخ زنده موسیقی نواحی هستند را تامین کند.
ششبلوکی یادآور شد: موسیقی در میان دیگر هنرها از جایگاه ویژهای برخوردار است، ارتباط موسیقی با سایر هنرها بیش از همه است، بنابراین توجه به موسیقی از سوی مسئولان فرهنگی ضروری است.
پایان پیام/
نظر شما