به گزارش خبرگزاری شبستان، آیدین آغداشلو، کارشناس هنر در مراسم رونمایی از کتاب معماری «یس ایز مُر» با ترجمه علی حمیدیمقدم که به میزبانی دانشکده معماری سوره در حوزه هنری و با حضور اساتید و دانشجویان معماری برگزار شد، ضمن تبریک ترجمه و انتشار این کتاب گفت: در حال حاضر و در شرایط امروز جامعه باید بابت تالیف هر کتاب شاد شد و آن را تبریک گفت.
وی ضمن انتقاد از وضعیت معماری در کشور ابراز امیدواری کرد، انتشار کتاب ارزشمند «یس ایز مُر» بتواند بارقه امیدی در تحول معماری کشور باشد.
وی معماری را عظیمترین دستاورد بشری دانست و خاطر نشان کرد: بارها در جاهای مختلف ملاحظه کردهام که اهل نظر جمع میشوند و نکاتی را درباره مباحث مختلف مطرح میکنند و آن را به چالش میکشند اما وقتی در مورد معماری در جایی صحبت میشود، من نمی توانم به راحتی با این مساله برخورد کنم زیرا معماری اهمیت فوق العادهای دارد و باید توسط متخصصین کارآمد به چالش کشیده شود.
این کارشناس هنر با اشاره به اینکه باید منتظر بمانیم که این کتاب ارزشمند تا چه میزان میتواند معماری ما را دچار تحول کند خاطر نشان کرد: معماران ما متاسفانه در تصرف سرمایه گذاران هستند اما امیدوارم این کتاب به عنوان بارقه امیدی بتواند اثرگذار باشد و وظیفه اصلی خودش که تحول معماری کشورمان و تنظیم زندگی معنوی و مادی ماست را به خوبی انجام دهد.
این محقق با تاکید بر اینکه معماری کشورمان در حال حاضر دوران بسیار سخت و مشقت باری را میگذارند گفت: امیدوارم کسانی که عمر طولانی خواهند داشت ناظر باشند که آیا معماری ایران به سرانجام مطلوب و شایسته خود می رسد یا خیر؟
آغداشلو تصریح کرد: برای من بسیار سخت است که میبینم مساجد کشورمان به تقلید از مساجد قاهره ساخته میشود و الزام و موقعیت سفارش و ساخت آنها بر این اساس را نمیفهمم و در نادانی خودم باقی میمانم که این سرمایهداری کجدار ما را به کجا میبرد.
وی ادامه داد: تسلط سرمایه داری بر معماران کشور باعث شده علی رغم برخورداری از معماری پر افتخار هزاران ساله خودمان حتی شاهد باشیم.
بسیاری از مساجدمان به تقلید از سبک معماری مصری و مراکشی ساخته می شود و گنبد و یا مناره نداشته باشند که من این موضوع را درک نمیکنم و در عجبم که چرا بناها و مساجد کشورمان براساس معماری غنی ایرانی ساخته نمیشوند.
پایان پیام/
نظر شما