به گزارش خبرنگار قرآنی خبرگزاری شبستان، مهدی قره شیخ لو رییس سازمان دارالقرآن الکریم در همایش مسئولین و کارشناسان ها دارالقرانها و ادارات کل سازمان تبلیغات اسلامی با اشاره به لزوم بهره مندی توسعه حضور مردم در بخش ها و فعالیت های قرآنی گفت: توسعه خانه های قرآنی روستایی به عنوان نمونه ای از حضور پررنگ مردم در فعالیت های قرآن بیش از پیش تقویت شود. و بستر فعالیت های قرانی مردم هستند و اگر این امور در مجرای دولتی به کار خود ادامه دهد اغلب به سرانجام نمی رسد و سازمان دارالقرآن کریم به عنوان نهاد هدایتگر و نظارت کننده بر فعالیت موسسات مردمی سراسر کشور باید در مقابل مطالبات مردمی و فشارهای آنها صبور بوده و مردم نیز در ارتباطی متقابل برای تحقق اهداف قرانی در کشور صبور باشند.
وی با اشاره به اهم فعالیت های قرانی سازمان دارالقرآن کریم در سال 91 تصریح کرد: در چند سال اخیر سازمان دارالقرآن کریم دارای جهش قابل قبولی بوده است و در سال 91 طرح های متنوعی تصویب و به اجرا رسید و بودجه خوبی در این حوزه اختصاص یافت. شایان ذکر است تخصیص بودجه نیم درصد قرآنی به همت فعالان در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید و منشاء خدمات بسیاری در سال 91 شد، امیدواریم امسال نیز با تصویب این بودجه شاهد برپایی طرح ها و برنامه های گسترده قرانی بیش از پیش شویم. همچنین در تمام ارزیابی ها و بررسی هایی که نسبت به فعالیت های قرانی صورت گرفته از سوی سازمان دارالقرآن در سال گذشته به انجام رسید سازمان تبلیغات اسلامی بهترین عملکرد را در انجام و توسعه فعالیت های قرانی به کمک بودجه تصویب شده این حوزه توسط مجلس شورای اسلامی در کشور بوده است.
قره شیخ لو با اشاره به لزوم بهره مندی از اخلاق قرآنی برای نیروهایی که در این حوزه فعالیت می کنند خاطرنشان کرد: به عنوان نیروهای قرآنی باید توجه بیش از پیش به دستورات و مضامین کتاب الهی قرآن داشته باشیم و عنصری که باعث جذب مردم به حوزه قرآن و دین می شود عمل صالح و پسندیده قرآنیان است و اگر رفتار ما از قرآن نشات گرفته باشد فعالیت های تاثیرگذارتر خواهیم داشت. همچنین با توجه به اینکه امسال نیازمند تغییر نگرش در فعالیت های قرآنی با انرژی نو برای دستیابی به قله های ارزشمند فعالیت های قرانی در سازمان هستیم باید در این رویه به خوبی پیروی کنیم.
وی با اشاره به تدوین سند راهبردی برای دستیابی به افق در نظر گرفته شده سازمان دارالقرآن کریم خاطرنشان کرد: سند راهبردی که در سال گذشته برای فعالیت های قرانی سازمان دارالقران در سراسر کشور ابلاغ شد امسال نیز برنامه ها و فعالیت های خود را بر همین اساس تنظیم کرده تا به افقی که در سال 1404 ترسیم کرده ایم قدم های رو به جلو برداشته و به ان نزدیک می شویم. همچنین تاکید می کنم تمام همکاران فعال در سازمان دارالقران به جزییات سند اشراف کامل داشته باشند و ان را اجرایی نمایند.
قره شیخ لو با اشاره به لزوم تربیت قران آموزان عامل به معارف قرآنی به عنوان هدف اصلی سند راهبردی سازمان دارالقرآن عنوان کرد: بحث وجود تربیت قرانیان در تمام طرح ها و برنامه های سازمان وجود دارد تا جایی که مردم فکر و عملشان هر روز قرآنی تر شود و زمانی تمام فعالیت های ما در حوزه آموزش و پژوهش و غیره به ثمر خواهد نشست که جامعه رنگ و بوی قرآنی تر در پیش بگیرد.
وی با اشاره به تعامل سازمان دارالقرآن کریم با دیگر دستگاههای فعال در حوزه های قرانی کشور خاطرنشان کرد: تعامل با دستگاهها و سازمان های قرانی موجب تقویت بخش های مختلف فرهنگی و هماهنگی این دستگاهها برای پیشبرد اهداف خود می شوند و از موازی کاری و خنثی کردن فعالیت های یکدیگر جلوگیری می کنند لذا سازمان دارالقرآن کریم تعاملات خوبی در چند سال اخیر با سازمان های فعال در حوزه های قرآنی داشته اند.
وی افزود: سازمان دارالقران کریم در چند سال اخیر موفق به راه اندازی انجمن خیرین قرآنی در سال 92 شده که امسال نیز با توجه به لزوم توسعه حضور مردم در فعالیت های قرانی به صورت پررنگ تر محقق می شود همچنین توجه به سرمایه مردمی، استعدادهای قرانی کشور، تربیت نیروهایی متخصص در حوزه های مدیریتی قرانی برای پیشبرد اهداف چه در داخل سازمان دارالقران کریم و چه در خارج آن از منویات این سازمان است. همچنین لزوم زمینه سازی ارتقاء همکاران در حوزه های معرفتی و قرآنی و توجه به تربیت نیروهای انسانی متعهد از اهم فعالیت های سازمان است.
قره شیخ لو با اشاره به لزوم بهره مندی فعالیت های قرآنی سازمان از کیفیت های قابل قبول تصریح کرد: باید از توسعه بی کیفیت موسسات قرآنی جلوگیری کنیم و سازمان هرگز به دنبال دادن امار و ارقام نخواهد بود و با آنکه بیش از 2 هزار موسسه قرآنی در کشور در حال فعالیت هستند به دنبال کیفی سازی آن خواهیم بود و یکی از منویات سطح بندی موسسات از سوی سازمان دارالقرآن در همین راستا بوده که طبق گزارش های واصله 60 درصد موسسات قرآنی کشور به درجه 3 قرار گرفته اند و موسسات و نهادهای قرآنی که اقبال به شروع همکاری دارند باید شرایط لازم را احراز کنند.
وی افزود: سازمان دارالقرآن کریم جایگاه نظارتی و حمایتی دارد و هیچ گاه در امور جزیی موسسات قرآنی دخالت نخواهد کرد و تنظیم آیین نامه ها از سوی سازمان و ابلاغ ان در همین راستا بوده و امیدواریم مجریان این آیین نامه ها با توجه به تقویت مردمی در فعالیت قرانی بیش از گذشته عامل به ضوابط تعیین شده در آیین نامه ها باشند.
قره شیخ لو با اشاره به تدوین نظام جامع آموزشی به همت سازمان دارالقرآن کریم افزود: تدوین نظام جامع آموزش و پژوهشی و تربیتی در حوزه قرآن به همت سازمان دارالقرآن الکریم یکی از بزرگترین شبکه های آموزشی قرآنی کشور بوده اما ناگفته نماند که کاستی هایی در ان وجود دارد که باید برطرف شود.
وی افزود: با آنکه نحوه ارایه آموزش های قرآنی اغلب به صورت حضوری بوده و با مشغله ها و گرفتاریهای مخاطبین امکان حضور آنان در کلاسهای آموزشی نیست سازمان به دنبال اداره نحوه آموزشهای قرآنی متنوع تر در راستای توسعه نظام جامع آموزشی و پژوهشی سازمان دارالقرآن است.
قره شیخ لو با اشاره به لزوم استفاده از امکان و ابزارآلات به روز آموزشی خاطرنشان کرد: امروزه موسسات باید خود را مجهز به امکانات و ابزار روز کنند و به همین مناسبت در سازمان دارالقرآن به دنبال ترویج آموزشهای قرآنی با هر ذائقه ای در کشور است. حتی تنظیم و تولید بازی های رایانه ای که رنگ و بوی قرآنی داشته باشند در دستور کار سازمان دارالقرآن کریم قرار گرفته است و تولید محصولات قرآنی با هر ذائقه ای در کشور از منویات این سازمان است.
رییس سازمان دارالقرآن الکریم تصریح کرد: همچنین تولید مجموعه انتشارات تلاوت که به همت سازمان دارالقرآن الکریم راه اندازی شده برای عرضه عمومی در فروشگاههای بصائر سازمان در دسترس عموم قرار گرفته است و باید فروشگاه های زنجیره ای کالاهای فرهنگی و قرآنی در کشور راه اندازی شود و شرایطی ایجاد شود که در روستاها مردم هر لحظه اراده کنند بتوانند یک محصول قرآنی و یا فرهنگی را تهیه نمایند.
قره شیخ لو تاکید کرد: از اعمال سلیقه در اجرای برنامه های قرآنی در کشور پرهیز شود، برای مثال طرح مسابقات قرآنی تلاوت که به تازگی در حال اجراست لزوم به دقت نظر و آشنایی با مختصات و ابعاد مختلف آن است و سازمان دارالقران به دنبال کار کیفی بوده و اگر 50 نفر تحت آموزشهای قرآنی سازمان قرار می گیرند حقیقتاً باید به نقطه مطلوب برسند و کار کیفی بر فعالیت حجمی که هیچ نتیجه ای ندارد ارزشمندتر است.
رییس سازمان دارالقرآن الکریم با اشاره به اجرای طرح های جدید قرانی در سازمان خاطرنشان کرد: برگزاری کارگاههای مهارت زندگی قرآنی در برخی از استانها همچون فارس که چندین دوره رسیده و امسال به دنبال برنامه ریزی و اجرایی ان حداقل برای یک دوره در استانهای سراسر کشور خواهیم بود. همچنین کارگاههای یک روزه نگاهی به مهارت های زندگی بحث آموزش مجازی قرآنی که امسال فاز اول آن اجرایی می شود و مسابقات تلاوت که موجب الگوسازی و تحولی جدید در اجرا کردن مسابقات قرآن در سراسر کشور است.
قره شیخ لو با اشاره به فرمایشات رهبری مبنی بر تربیت ده میلیون حافظ در کشور تصریح کرد: در راستای منویات رهبری راه اندازی 40 جلسه دائم حفظ قران با حضور 40 نفر لز اساتید شاخص و مبرز حفظ قران کریم در طول سال با برنامه ریزی های مدون به صورت زیربنایی و با آموزشهای خاص به همت سازمان دارالقرآن کریم اجرایی می شود.
رییس سازمان دارالقرآن الکریم خاطرنشان کرد: همچنین مجمع اساتید قاریان و حافظان در همه استانهای کشور اجرایی شده و حلقه اول و نیروهای درجه اول قرآنی هر استان با هدف تعامل دارالقرآن های استان های سراسر کشور با اساتید و گسترش و فعالیت و اطلاع رسانی کارهای صورت گرفته به همت سازمان دارالقران در میان جامعه قرانی و با استفاده از تجربیات پیشکسوتان و اساتید برگزار می شود و امروز با افتخار می توان گفت سازمان دارالقرآن طرح ها و برنامه هایی را که در دهه چهارم پیروزی انقلاب برگزار کرده در سراسر کشور به ثمر نشسته است.
شایان ذکر است همایش مسئولین و کارشناسان دارالقران های ادارات کل سازمان تبلیغات اسلامی از ساعت 8 روز پنجشنبه 9 خرداد در محل سازمان دارالقران کریم با هدف تدوین طرح ها و برنامه های کلان سازمان و بررسی وضعیت اعتبارات و تدوین برنامه های آموزشی و تبلیغی و ترویجی همچنین برنامه های حمایتی و نظارتی در سال 92 با حضور رییس سازمان دارالقران کریم برگزار شد.
پایان پیام/
نظر شما