رکورد بزرگترین شهرک صنعتی خاورمیانه در اختیار ایران/ روند تولید گرانول

خبرگزاری شبستان: سرپرست معاونت امور فرهنگی وزارت ارشاد با همراهی تعدادی از خبرنگاران رسانه‌ها، از روند فعالیت دو چاپخانه واقع در شهرک صنعتی شمس آباد بازدید کرد.

خبرگزاری شبستان - سرویس فرهنگ و ادب: مقصد اصلی 40 کیلومتری تهران و واقع در جاده تهران- قم در شهرک صنعتی شمس آباد بود. شهرک صنعتی شمس آباد با مساحتی بالغ بر 2900 هکتار، بزرگترین شهرک صنعتی در خاورمیانه محسوب می شود که 2500 فقره قرارداد واگذاری در آن شکل گرفته و 1120 کارخانه و واحد صنعتی در آن فعال هستند.


بعد از برنامه موفق اردوی آموزشی یک روزه بازدید از چاپخانه‌های تهران که اسفندماه سال گذشته به همت دفتر امور چاپ و معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با هدف آشنایی خبرنگاران حوزه ادبیات و کتاب با مراحل چاپ برگزار شد، این بار نیز به همت اتحادیه و تعاونی چاپخانه داران، برنامه بازدید سرپرست معاونت امور فرهنگی ارشاد به همراه تعدادی از خبرنگاران از شهرک صنعتی شمس آباد که تعداد اندکی واحدهای چاپی در آن فعال هستند، در روز چهارشنبه 8 خرداد ماه ترتیب داده شد.


در این سفر 6 ساعته، «علی اسماعیلی» سرپرست معاونت امورفرهنگی، «احمد علمشاهی» مدیرکل دفترامور چاپ ارشاد، تعدادی از اعضای سیاستگذاری صنعت چاپ کشور و تعداد معدودی از خبرنگاران خبرگزاری‌ها، از روند کار در دو چاپخانه فعال در شهرک صنعتی شمس آباد با نام‌های «آریا بنیامین» و «بسپار شفاف پوشش»، چاپخانه «فرا رنگ آریا» واقع در 5 کیلومتری تهران و همچنین شرکت چاپ و انتشارات دانشگاه پیام نور که واقع در داخل شهر تهران بود، بازدید به عمل آوردند.

 

 

 

معافیت از پرداخت مالیات صنعتی و عوارض شهرداری
«حسین ولایتی» مدیرعامل شهرک صنعتی شمس آباد که در این بازدید، خبرنگاران و معاون فرهنگی ارشاد را همراهی می‌کرد، درباره این شهرک و حضور واحدهای فعال در آن توضیح داد: در شهرک صنعتی شمس آباد واحدهای صنعتی مرتبط با صنایع کانی، فلزی مثل قطعه سازان خودرو، صنایع غذایی مطرح و همچنین تعداد انگشت شمار واحدهای چاپی فعالیت دارند.


وی با بیان اینکه این شهرک زیر نظر وزارت صنایع فعالیت دارد، اما بودجه دولتی دریافت نمی‌کند، در توضیح فعالیت در شهرک‌های صنعتی همچون شمس آباد گفت: مزیت حضور واحدهای صنعتی در چنین شهرک هایی این است که از پرداخت مالیات و عوارض شهرداری معاف هستند و هیچ نوع ساختار اداری حق ورود به شهرک را ندارد.

 

* اولین بازدید: شرکت صنایع بسته‌بندی آریا بنیامین

 

 

مشاهده تولید فیلم‌های تک و سه لایه پلی‌اتیلن و گرانول‌های پی‌وی‌سی
«سلیم فرزان پور» معاون اجرایی شرکت صنایع بسته بندی آریا بنیامین در نخستین مقصد، اسماعیلی و خبرنگاران را همراهی کرد. به گفته وی، این شرکت بسته بندی، با ظرفیت تولید 60 هزار تن پلی اتیلن تک لایه و سه لایه فعالیت می‌کند.

 


فرزان پور با اشاره به اینکه یکی از دستگاه‌های این چاپخانه، وارداتی و بهای آن 1.2 میلیون یورو است، در توضیح یکی از مشکلات آریا بنیامین گفت: در چاپخانه آریابنیامین دستگاه تولید و چاپ 4 رنگ قابلیت چاپ روی رول های سه گانه تا 15 تن را دارد اما به دلیل تامین نشدن اعتبارات ارزی امکان استفاده دستگاه چاپ 12 رنگی وجود ندارد در حالی که اگر این امکان فراهم می شد حجم صادرات این چاپخانه که سال گذشته 18 میلیون دلار بود به 30 میلیون دلار می‌رسید.


وی، محصولات بهداشتی، مواد غذایی و مواد پتروشیمی را عمده محصولات این واحد صنعتی برشمرد و خاطرنشان کرد: بالغ بر 80 نفر پرسنل داریم که به صورت تک شیفت برای تولید محصولات نهایی ما که از مواد اولیه شامل فیلم‌های پلی اتیلن و گرانول‌های پی وی سی (برای تولید کابل و شلنگ) تشکیل شده است، فعالیت می‌کنند و شرکت صنایع ملی پتروشیمی نیز عمده‌ترین خریدار محصولات ما است.


به گزارش شبستان، شرکت بسته بندی آریا بنیامین طی سال‌های اخیر حدود 6.5 میلیون یورو تسهیلات ارزی و بالغ بر 8 میلیارد تومان اعتبارات داخلی استفاده کرده است. بازدید از این واحد صنعتی، زیاد به درازا کشیده نشد و علی اسماعیلی از خط تولید فیلم‌های سه لایه (برای مصارف بهداشتی و غذایی)، تک لایه و انبار مواد اولیه این واحد صنعتی که گرانول نام دارد، بازدید کردند. همچنین در این چاپخانه بخشی تحت عنوان بازیافت وجود دارد که در آن با استفاده از آسیاب، پلاستیک و مشمع‌های بازیافتی تبدیل به ماده اولیه گرانول ناخالص می‌شود.

 

* دومین بازدید: شرکت بسپار شفاف پوشش

 


چاپخانه‌ای با 30درصد ظرفیت تولید/ ارائه وام غیرمنتظره به بسپار شفاف
دومین واحد چاپی مورد بازدید، چاپخانه شرکت بسپار شفاف پوشش بود که در این بازدید، «محمود عابدی» مدیر بازرگانی این چاپخانه خبرنگاران و علی اسماعیلی را همراهی می‌کرد. عابدی که مقابل خبرنگاران و سوالات پی در پی آنها قرار گرفته بود، از مشکلات و دغدغه‌های مالی و سرمایه در گردش این واحد چاپی سخن گفت. وی با اشاره به اینکه، این چاپخانه به دلیل فراهم نشدن اعتبارات لازم، سال گذشته را به صورت نیمه تعطیل گذرانده است، خاطرنشان کرد: در حال حاضر نیز این چاپخانه تنها با 30 درصد ظرفیت تولید خود فعالیت می‌کند.


عابدی در ادامه از ورود یک سرمایه گذار که تنها یک میلیارد تومان سرمایه وارد اینچاپخانه کرده است، خبر داد و بیان کرد: امسال با ورود این سرمایه گذار دوباره فعالیت را از سر گرفتیم که او در 80 درصد سود چاپخانه با ما شریک شده است، در حالی که تنها یک میلیارد تومان نقدینگی به سرمایه در گردش ما افزوده است.


وی با بیان اینکه این چاپخانه، درخواست‌ سفارش از کشورهای عراق، گرجستان وافغانستان دارد، تاکید کرد: هم اکنون از کشور روسیه و یک شرکت تولیدکننده کاغذ واقع در مسکو یک سفارش بزرگ گرفته‌ایم که بر این اساس قرار است ماهیانه 200 تن محصول شرکت بسپارشفاف پوشش به این شرکت روس صادر شود.

 

 

 

انتقاد از عملکرد وزارت صنعت، معدن و تجارت
مدیر بازرگانی شرکت بسپار شفاف پوشش، در ادامه سوالات خبرنگاران درباره حمایت‌های وزارت ارشاد و صنعت، گفت: بازدید امروز معاون فرهنگی ارشاد، نشانه‌ای مثبت برای حمایت‌های جدی در این امر است، اما وزارت صنعت معدن و تجارت که باید زیرساخت‌های صنعتی کشور را مهیا کند، تنها خوب سخن می‌گوید و نامه‌نگاری هایشان خوب انجام می‌شود. این در حالی است که به خاطر مشکلات زیادمان در فعالیت، به وزارت صنعت پیشنهاد دادیم که این چاپخانه را بدون مسئولیت واگذار می‌کنیم و خود نیز به عنوان کارگری در آن کار کرده تا چرخ چاپخانه بچرخد، اما در این خصوص اقدام شفافی صورت نگرفته است.


بر این اساس، پس از سخنان پر سوز و گداز عابدی درباره عدم توانایی تامین هزینه‌های چاپخانه، «حسین ولایتی» مدیرعامل شهرک صنعتی شمس آباد که برای اولین بار از نزدیک با روند فعالیت این چاپخانه و مدیران این مجموعه آشنا می‌شد، از اعطای حداکثر سقف اعتبارات یک میلیارد تومانی این شهرک برای تامین سرمایه در گردش بسپار شفاف خبر داد.
 

 

ادامه دارد...

 

گزارش: آزاده فضلی

کد خبر 258917

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha