با تصمیمی قاطع، ایران را مهد علم بشر می کنیم

رییس کمیته علوم پایه تدوین نقشه جامع علمی کشور، تهیه این نقشه را نشان از عزم راسخ نظام برای فتح قله های رفیع علم دانست و گفت: با تصمیمی قاطع، ایران را مهد علم بشر خواهیم کرد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان، دکتر محمدجواد لاریجانی، رییس کمیته علوم پایه تدوین نقشه جامع علمی کشور، در مراسم رونمایی از نقشه جامع علمی، در سخنانی کوتاه با ابراز خوشحالی از تهیه چنین نقشه ای، اظهار امیدواری کرد که این نقشه راه را برای رشد و تعالی روز افزون ایران اسلامی، هموارتر کند.

 

وی با تحلیل و واکاوی اصل طرح چنین نقشه ای سخنان خود را آغاز کرد و اظهار داشت: معنا و پیام اصلی این سند، این است که کشور و نظام، به تصمیمی قاطع و مستمر مصمم است تا قله های رفیع علم و تکنولوژی را فتح و ایران را مهد معارف مختلف بشری کند.

 

لاریجانی با خطاب قرار دادن دانشگاهیان و پژوهشگران مراکز تحقیقاتی گفت: ایشان باید به این سند روح بدمند و باید همه تلاششان را به کار بندند تا در مرحله عمل بتوان این نقشه را اجرایی کرد.

 

وی از عدم نیاز دولت به تاسیس و راه اندازی موسسه های جدید برای اجرایی شدن این سند خبر داد و گفت: نهادها و سازمان هایی در این زمینه با ریاست های داهیانه ای در کشور داریم؛ همانطوری که در 30 سال گذشته، وزارت علوم دولت دهم، یکی از قوی ترین دوره ها را به خود دیده است. بنابراین دولت با همین مجموعه و نهادهایی که در اختیار دارد، می تواند مراحل عملیاتی شدن این سند را پی ریزی کند.

 

بنابر این گزارش، در ادامه مراسم رونمایی از نقشه جامع علمی کشور، دکتر صادق واعظ زاده، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز دقایقی به ایراد سخنرانی پرداخت.

 

وی سخنانش را با عنوان تجربه های امیدوار کننده ای که در طول تهیه این نقشه به دست آورده است، آغاز کرد و گفت: اکنون من حامل تجربه هایی هستم که هر یک از آن ها موفقیت هایی برای تهیه این نقشه به حساب می آید.

 

دکتر واعظ زاده در این باره افزود: یکی از این تجربه ها، حضور بیش از 1300 نفر از دانشمندان و عالمان کشور در سراسر حوزه های علمی است که مستقیما در تهیه و تدوین مشارکت داشتند، باعث شده است تا به برنامه ریزی و مدیریت علمی درست جامعه نزدیک شویم و در اجزا هم موفق تر خواهیم بود؛ چون نخبگان را نمی توان با تبلیغ همراه کرد، بلکه باید آنها را در طرح ها سهیم و شریک گرداند.

 

وی دغدغه عملیاتی شدن برای چنین نقشه ای را از همان ابتدای راه، یکی از مهمترین مسایل ذهنی دست اندرکاران تهیه آن معرفی کرد و ادامه داد: برنامه ریزی، هدفش انتخاب خوب ها و بهترین هاست و همین امر، کار را بسیار دشوار می کند. اما در همین راستا مجموعه کمیسیون ها تشکیل شد تا اینکه مجموعه هزاراران صفحه ای که تهیه شده بود، در 30 صفحه خلاصه گردید.

 

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، همچنین به استفاده از پژوهش ها و تحقیقات گذشته اشاره کرد و گفت: اسناد و پژوهش هایی که در سالیان قبل تهیه و تنظیم شده بود هم گردآوری شد و برای برنامه ریزی نقشه مورد استفاده قرار گرفت.

 

وی درباره اهمیت برنامه ریزی در موقعیت های یک فرد یا جامعه سخن گفت و اظهار داشت: برنامه ریزی با همه اهمیتی که دارد، تنها حدود 10 درصد در موفقیت نهایی نقشه دارد و این برنامه ریزی باید در نهایت به مرحله اجرا درآید.

 

مراسم رونمایی از نقشه جامع علمی کشور 17 اسفند در سالن همایش های صدا و سیما برگزار شد.

 

پایان پیام/

کد خبر 25915

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha