به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از « العالم »سید عمار حکیم در جلسه سران گروه ها و احزاب عراقی در دفتر مجلس اعلای اسلامی که از شبکه تلویزیونی العالم و العراقیه پخش شد گفت: نشست نمادین ما، به دور از پیچیدگی های سیاسی و تشریفاتی، گواه بر این است که ماهیت عراقی ما مهم تر از اختلاف ها و وابستگی ملی ما عمیق تر از اختلاف های ماست. شما مسئولان عراق دغدغه های این کشور را در بازداشتگاه ها و تبعیدگاه ها بردوش کشیدید و جان فشانی های مستقیم و غیرمستقیمی از خود نشان دادید. شما در زمان وجود دیکتاتوری برادر، دوست و عزیزان خود را از دست دادید و تحت تعقیب قرار گرفتید.
وی خطاب به حاضران گفت: شما تاریخ و آینده عراق هستید. امروز، نگاه مردم شما این است که شما رهبران و مسئولان آنها هستید. مردم از شما انتظار ترسیم افق های آینده و نسل های آینده را دارند. مردم در کشور از شما انتظار دارند نوید بخش امید باشید. همه ما از آنچه دیکتاتوری در این کشور برجای گذاشت و شکاف هایی که بر جامعه عراق، ذوق و فکر عراقی ایجاد کردآگاه هستیم. دیکتاتوری کشور ما را به کانون درد تبدیل کرد که مردم آن از ظلم و ستم و استبداد در رنج بودند. هیچ یک از طایفه ها و قومیت ها و مناطق در عراق از ظلم و ستم دیکتاتورمستثنی نبود. باید این ظلم ها در اذهان ما باقی بماند تا از ظلم کردن به یکدیگر پرهیز کنیم. ما فرزندان دیروز آوارگی و ستم کشیده هستیم.
رئیس مجلس اعلای اسلامی عراق تصریح کرد: ما از مرحله دشواری عبور کردیم، اما همچنان راه طولانی در پیش داریم. مردم همیشه به یاد خواهند داشت که چه کسی در کنار آنها ایستاد و چه کسی از منافع شخصی خود حمایت کرد. بر ما پوشیده نیست که منطقه ما اکنون شرایط استثنایی دارد که طی صد سال اخیر بی سابقه است. این شرایط وضع داخلی عراق را در ابعاد مختلف نیز تحت فشار قرار می دهد. تندبادهای سهمگین کشتی کشورما را تحت فشار قرار داده است و ما باید دریانوردان ماهری باشیم تا کشتی کشور را از آن نجات دهیم و به ساحل امن و آزادی و شکوفایی برسانیم.
وی خطاب به حاضران گفت: امروز جهانیان و مردم عراق چشم به شما دوخته اند. زمانی که طرف های مختلف درباره حل و فصل و زندگی مشترک ایمان داشته باشند، هیچ مشکل دشواری وجود ندارد که حل نشود و تا زمانی که ایمان داشته باشیم که عراق فراتر از همه بحران هاست بحرانی برای حل نشدن وجود ندارد. نباید درباره هیچ موضعی تندروی کنیم زیرا مردم ما مهم تر از همه مواضع است.
سید عمار حکیم در ادامه افزود: به مردم با همه قومیت ها و طوایف و مناطق، عرب، ترکمن، شبک، مسلمان، مسیحی، صابئی، ایزدی، شیعه و سنی می گویم که به هیچ وجه موافق تروریسم و طایفه گری، نقض حریم کشور و شهروندان، ظلم به یکدیگر، حمل سلاح خارج از قانون، انتقام جویی خارج از چارچوب دستگاه قضایی نباشند. باید در جهت عراقی بودن و اتحاد در چارچوب کشور عمل کنیم.
وی گفت: تروریسم با همه اشکال و ابعاد آن همه مردم عراق و گروه های سیاسی آن را هدف قرار می دهد. ما باید با قاطعیت و صراحت علیه تروریسم و دعوت های طایفه گری بایستیم که هدف آنها تجزیه عراق و تقسیم مردم آن است. ما باید با یکدیگر در برابر هرگونه رویکرد مبتنی بر نژادپرستی، تروریسم، تکفیری، اقدامات طایفه ای، به ویژه بعثی های صدامی بایستیم و با یکدیگر برای مبارزه با اشکال تروریسم تلاش کنیم.
رئیس مجلس اعلای اسلامی عراق افزود: هرگونه سلاحی باید فقط در اختیار دولت به عنوان مسئول امنیت شهروندان باشد. نیروهای امنیتی عراق باید متشکل از همه مولفه های موجود در بین مردم عراق باشد و در این باره نباید هیچ گونه تبعیضی صورت گیرد. نیروهای امنیتی باید حامی مردم باشند و ابزاری برای سرکوب مردم نباشند و در امور سیاسی دخالت نکنند و در انتقال قدرت هیچ نقشی نداشته باشند. همچنین تشکیل شبه نظامیان خارج از چارچوب نیروهای مسلح ممنوع باید باشد. ما باید به طور کامل از نیروهای امنیتی عراق حمایت کنیم تا وظایفش را به نحوه احسن انجام دهد.
وی گفت: نباید کسی در عراق خارج از تصمیم و حکم قضایی بازداشت و بازجویی شود. عراق کشوری مستقل و دارای حاکمیت است و عضو اتحادیه عرب و سازمان همکاری و سازمان ملل است.
نظر شما