به گزارش خبرگزاری شبستان از اردبیل، حسین شایقی رئیس بنیاد ملی نخبگان استان اردبیل ظهر امروز( 12 خرداد) در نشست خبری با خبرنگاران اظهار داشت: برگزاری این جشنواره مسیری برای جذب نخبگان و سرمایه گذاری بر روی طرح ها و ایده های نو است که قابلیت تجاری شدن و رفع نیاز کشور از واردات و عبور از تحریم های استکبار جهانی دارند.
وی با بیان اینکه این جشنواره مختص استان های شمالغرب کشور یعنی آذربایجان شرقی و آذربایجان غربی، زنجان و اردبیل است، گفت: قرار است این جشنواره منطقهای 29 تا 31 مرداد ماه در محل دایمی نمایشگاههای بینالمللی اردبیل برگزار شود.
مدیر بنیاد ملی نخبگان استان اردبیل بیان داشت: نامنویسی برای حضور در این جشنواره از 7 اردیبهشت تا 31 تیرماه ادامه دارد و بنیاد ملی نخبگان با هدف حمایت مادی و معنوی از اختراعات، ایدههای نو و جدید آثار مربوط به این حوزه را داوری می کند و به عنوان یک مجموعه سطح سه مورد حمایت قرار می دهد.
شایقی از فعالیت 40 شرکت دانشبنیان و واحدهای فناوری در استان اردبیل خبر داد و گفت: هدف از فعالسازی این شرکتها به مرحله تولید رساندن ایدهها و تفکرات افراد نخبه و مخترع است تا به مرحله تولید انبوه و صادرات برسند.
وی با بیان اینکه تجاری سازی اختراعات هدف اصلی برگزاری جشنواره منطقهای اختراعات شمال غرب کشور است، تصریح کرد: در راستای حمایت از طرح های مخترعین هرساله پس از داوری و ارزیابی طرح ها، 5 طرح را نمونه سازی می کنیم.
طرح شهاب در 31 استان کشور با هدف شناسایی دانش آموزان نخبه برگزار می شود
این مسئول با اعلام این مطلب که طرح شهاب در سال 91 در 7 استان به صورت پایلوت برگزار شد و امسال نیز در 31 استان با هدف شناسایی دانش آموزان نخبه و حمایت مادی و معنوی از آنها برگزار می شود، ادامه داد: بنیاد نخبگان کسی که بر روند علم و فناوری کشور تاثیرگذار باشد را نخبه تعریف می کند.
شایقی اضافه کرد: بنیاد نخبگان استان اردبیل از دی ماه 1390 در استان اردبیل با جذب 17 نخبه شروع به کار کرده و هم اکنون تعداد نخبه های جذب شده به 50 نفر رسیده است و هم اکنون نیز اتاق کارگروه جذب نخبه در دانشگاه های استان اردبیل راه اندازی شده است.
رئیس بنیاد ملی نخبگان استان اردبیل با اشاره به این مطلب که موتور محرکه اقتصاد کشور شرکت های دانش بنیان و دانشگاه ها مراکز پرورش نخبگان هستند، ابراز داشت: بنیاد نخبگان استان اردبیل برای اولین بار در استان برنامه تجلیل از برترین های کنکور را در سال 91 برگزار کرد.
شایقی اظهار داشت: ماندگاری نخبگان در سطح کشور از زمانی که مقام معظم رهبری دستور تشکیل بنیاد نخبگان را داده است، افزایش یافته است به طوری که خروج نخبگان از کشور کاهش 25 درصدی یافته و بیش از 25 رشته دانشگاهی برای نخبگان ایجاد شده است.
وی در پایان سخنان خود هدف نهایی بنیاد ملی نخبگان را تولید محصولات در قالب ایدهها و تفکرات نوین و قابل توسعه دانست و عنوان کرد: انجام مذاکرات مستقیم با سرمایهگذاران و تهیه مکان مناسب برای تبادل نظر در جذب سرمایهگذاران برای تجاریسازی ایدههای نخبگان از رویکرد های ما در برگزاری جشنواره اختراعات شمالغرب کشور است.
پایان پیام/
نظر شما