خبرگزاری شبستان: پس از گذشت سی و چهار سال از انقلاب اسلامی و برگزاری 34 انتخابات، اکنون بار دیگر در راستای ضرورت مردم سالاری دینی مردم به پای صندوق های رای رفته و نام کاندیدای اصلح خود را به صندوق ها خواهند انداخت تا هم حماسه ای سیاسی خلق کنند و هم سروشت اجتماعی خود را رقم زنند . کارنامه انقلاب اسلامی نشان میدهد که ملت ایران تقریباً هر سال یک انتخابات را برگزار کرده است که در جهان بینظیر است. در این میان، بیشترین آمار میزان مشارکت سیاسی در انتخابات مجلس و ریاستجمهوری به ترتیب: 71 درصد و 84ـ83 درصد مجلس پنجم و ریاستجمهوری دهم بوده است و نیز کمترین آمار میزان مشارکت در انتخابات مجلس و ریاستجمهوری به ترتیب: 51 درصد و 50ـ66 درصد به مجلس هفتم و هشتم و ریاستجمهوری ششم اختصاص داشته است. این در حالی است که در انتخابات آمریکا میزان مشارکت مردم آمریکا در انتخابات کمتر از 40 درصد است. بیبیسی فارسی، در تاریخ 14 آبان 1391، در یادداشتی، مینویسد: «تاریخچهی برگزاری انتخابات در آمریکا نشان میدهد که در انتخابات ریاستجمهوریِ حدود نیم قرن گذشته، هر بار بیش از 40 درصد از آمریکاییها رأی ندادهاند. » روند برگزاری انتخابات و مشارکت گسترده مردم پیش و هنگام برگزاری انتخابات از مهمترین مؤلفههای انتخابات در ایران است که آن را از بسیاری از کشورهای جهان حتی از کشورهای مدعی دموکراسی در غرب متمایز کرده است.
از مدت ها پیش دوستان و دشمنان ایران به انتخابات ما چشم دوخته اند . دشمنان به سهم خود با غیر آزاد خواندن انتخابات ایران عی در ناامید کردن مردم ایران داشتند . در ادامه با نقد عملکرد شورای نگهبان و مناظرات تلویزیونی سعی در تخفیف روند انتخاباتی در ایران بودند. و اخیرا در همین چند روز گذشته نیز با افزایش تحریم های یکجانبه می خواستند روحیه ایرانیان را در آستانه انتخابات مغشوش سازند. همین جا باید به چند نکته اشاره داشت:
1: تجربه برگزرای انتخابات در ایران اکنون این موضوع را قابل پیش بینی ساخته است که با توجه به فضای رقابتی که در جامعه شکل رفته است ،مشارکت بسیار گسترده خوهد بود.
2. مردم ایران تجربه سال 88 را پیش روی خود دارند و با هوشیاری در تمامی مراحل تمکین به قواعد مردم سالاری را به همه دوربین های خبرساز نشان خواهند داد.
3. مردم ایران می دانند که انتخابات همان عرصه دفاع از نظام مردم سالاری اسلامی است و با توجه به بیداری اسلامی در منطقه اکنون توجه کشورهای منطقه بیش از پیش جلب شده است.
چگونگی شکلگیری دستگاههای نظارتی و نوع مشارکت گسترده مردم در مراحل برگزاری انتخابات به گونهای است که جهانیان اذعان دارند در ایران این مردم هستند که انتخابات را برگزار و کاندیدای مورد نظر خود را انتخاب مینمایند. اکنون ملتهای آزادیخواه جهان به ویژه کشورهای منطقه که با بیداری اسلامی همراه بودهاند انتخابات در ایران را مؤلفهای برای رسیدن به الگویی موفق و پایدار برای آینده سیاسی خود میدانند. الگویی که مهمترین ویژگی آن مشارکت گسترده مردم در فرآیند انتخابات، وجود قوانین و مؤلفههای نظارتی منسجم و چند لایه برای برگزاری انتخاباتی سالم و قانونی و در نهایت برگزاری انتخاباتی با الگوهای اسلامی بدون نسخههای غیراسلامی و تحمیلی از سوی غرب است.
نویسنده: اقدس اقبال
پایان پیام/
نظر شما